• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

♥️♥️W lutym amor lata jak mucha, niech w nas bija dwa serducha♥️♥️

Właśnie dzwoniłam na infolinię ALAB, jeżeli robiłam jednocześnie z AMH badania o dłuższym terminem oczekiwania, to muszę poczekać dłużej, bo wrzucą zbiorczo, a homocysteina, którą wybrałam miała 6 dni roboczych oczekiwania... Czyli do końca poniedziałku może wpaść 🫠
Mega dziwne ja jak robiłam w alabie to mi rozdzieli badania które trwają dłużej i mogłam online sprawdzać co wpadło a co w trakcie realizacji . Może się to zmieniło

reklama
Mialam spytac co jest to 1, ale juz widzialam :D wyglada spoko, jakby dorzucic aktywny kwas to jest juz bardzo ladnie :)

Ale ladne!!! Tak stylowo na basenik np? :D

A ja rozumiem, lykne jedna i gardlo zablokowane 😂 doatego dziele w ciagu dnia i np wit d mam w kroplach i inofem jako inozytol, bo saszeta do picia :D
A widzisz myślałam że chodzi o logistykę, że ciężko pamiętać o suplementach jak się bierze rano takie, popołudniu siakie a wieczorem cała resztę 👌🤔 dlatego ja to olewam i biorę wszystkie naraz, po konsultacji z chatem oczywiście że się nie kłócą ze sobą i czy mogę ❤️

AMH chyba obojętny dzień cyklu. Ale nich się wypowie jeszcze ktoś 😉
Obojętny dzień cyklu, ważne, żeby badanie było zrobione w miarę na świeżo bez zbędnego transportu między placówkami - wtedy wynik lubi się zmniejszać.
Pamietajcie, że samo w sobie AMH nie jest badanie idealnym - są kobiety, które mają skrajnie niski wynik i mogą zajść w naturalna ciążę, a są takie których wynik jest w normie a i tak jest problem. To badanie ocenia ilość na dany moment, nie ich jakość 😁 dodatkowo prawidłowa suplementacja może podnieść wynik, ale ważniejsze niż cyferki na wyniku jest prawidłowy obraz jajników w USG 🥰

Mialam spytac co jest to 1, ale juz widzialam :D wyglada spoko, jakby dorzucic aktywny kwas to jest juz bardzo ladnie :)

Ale ladne!!! Tak stylowo na basenik np? :D

A ja rozumiem, lykne jedna i gardlo zablokowane 😂 doatego dziele w ciagu dnia i np wit d mam w kroplach i inofem jako inozytol, bo saszeta do picia :D
No ja mam problem z połykaniem tabletek. Każda tabletka to modły. Byłam już 5 i to zdecydowanie za dużo na moją psyche

Obojętny dzień cyklu, ważne, żeby badanie było zrobione w miarę na świeżo bez zbędnego transportu między placówkami - wtedy wynik lubi się zmniejszać.
Pamietajcie, że samo w sobie AMH nie jest badanie idealnym - są kobiety, które mają skrajnie niski wynik i mogą zajść w naturalna ciążę, a są takie których wynik jest w normie a i tak jest problem. To badanie ocenia ilość na dany moment, nie ich jakość 😁 dodatkowo prawidłowa suplementacja może podnieść wynik, ale ważniejsze niż cyferki na wyniku jest prawidłowy obraz jajników w USG 🥰
Bo kurde zastanawiam sie czy badac w takim razie..
Tak to są też moje ulubione teksty… a najgorzej jeszcze jak Cię takimi uraczy osobą która sama miała problem z zajściem w ciążę to aż się ciśnie na usta parę słów..
No tego to bym sie nie spodziewala po takiej osobie…

reklama
Amh jest ważne żeby mieć mniej więcej orientację ile mamy czasu na naturalne starania nim wygaśnie czynność jajników. Po 35 rz warto wiedzieć jakie są nasze rezerwy ale to fakt że jedne zajdą z wynikiem poniżej 1 a ile mają problemu koło 4. Liczy się nie tylko ilość ale też jakość, z tym że gdy wynik jest poniżej 1 warto działać w klinice zawczasu.
Ja badałam estradiol w 3dc wynik 48. Nie wiem co mówi hehe ai mówi że jest ok :) wszystkie wyniki mam ok poza prolaktyna czynnościowa, włączam bromocorn, zobaczymy czy po tym mój progesteron się podniesie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry