reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie :-)

I po wizycie. Widziałam śliczną dzidziunie z przepięknie bijącym serduszkiem :-) Maleństwo ma 17,7mm co daje 8tc-3dzień. Ginek założył nam kartę ciąży. Nadal mam dużo leżeć i oszczędzać się. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty :-)

Moniolku śliczny kręgosłupik ma Twoje dziecko :-)
Majeczko gratuluję pierwszych ruchów maleństwa :-)
Aleczku jak @ wróciła to niedługo pojawią się piękne dwie kreseczki :tak: Zobaczysz że się uda!
Esch.. nie daj się temu dyr. A może pomyśl o zmianie pracy?
Netula i Nezka witajcie serdecznie :-):-):-)

Miłego dnia dla Was wszystkich :-)

reklama
Dziewczyny witam poświatecznie i dzis tylko o sobie- jestem przerażona- od czwartku mam bóle podbrzusza ale nie zwaracałam głowy ginowi - wczoraj dzwoniłam kazał 2 dni odpoczywać - w poniedziałek miałm silne skurcze - kilka razy i przeszło.
teraz mnie boli w dolnej czesci brzucha jak chodzę i jak dotykam podbrzusze- to 17 tydzien - jestem przerażona.
Monis w zwiazku z tym nie jadę na zajęcia- spotkamy się w innym terminie.......
nie czuję jeszcze ruchów dziecka - co też mnie martwi- moze cos mu sie stalo :szok:

Oluś - odpiszę na privka trochę później

Dzień dobry wszystkim ciociom :-)

Anuś tylko spokojnie, co do ruchów przecież masz łożysko z przodu a w takim przypadku ruchy mogą być odczuwane później, poza tym jest jeszcze ciut wcześnie - z tego co ja pamietam to czułam ok. 18 tygodnia przy łożysku na tylnej ścianie więc spokojnie. Co do bólów też spokojnie - odpoczywaj dużo, zaaplikuj sobie nospę. Wszystko jest dobrze :tak:

Monik lepszych wiadomości nie mogło być :tak: super

teraz czekamy na relację Antilki i Vonki

Nezka, Netula witajcie i się rozgoście :-)

Oluś, Esench, Onna do dzieła dziewczyny! Naprawdę wierzę, że w tym roku się nam wątek ciężarówkami i dzieciaczkami zapełni. Może będzie trzeba rozpocząć następną kolejkę ;-)

też się martwię co z Ewą, ale mieli rodzice przyjechać więc mam nadzieję, że wpadła w ich ramiona i nie chcą jej wypuścić do nas

Kajduś a co tam u Was słychać?

Majeczko udanego egzaminu

Sensi napisz czy już powinnyśmy gratulować awansu, ciekawa jestem jaką decyzję podejmiesz

a moje szczęście miało rano czkawkę ;-)

witajcie poswiatecznie:-)
Antilko, daj znac co u ciebie...
Alus, no wreszcie sie odezwalas. ciesze sie ze @ przyszla. czy teraz rozpoczynacie stymulacje? czekam z niecierpliwoscia na wiesci z wizyty!
monik75, no no duza juz twoja dziecinka:) ciesze sie bardzo! odpoczywaj dalej:tak:
Ewus, gdzie nam ucieklas?
moniolek, kregoslupik idealny:-Dja tez ostatnio sie zachwycalam na usg...;) jak tam prace domowe?
Majeczko, pokaz nam sie wiecej w galerii;-)
Nezka, Netula, witajcie:)
Esch nie daj sie dyrowi!!
Najeczko, mam nadzieje, ze z dnia na dzien Ewunia bedzie miala coraz mniej koleczek. caluski dla niej! jestes na specjalnej dietce, co jesz?
ja po swietach przytylam dwa kilo, no ale jak to mama stwierdzila musiala mnie troche podtuczyc:-Dwczoraj przez to bylo mi nieco niedobrze, ale na szczescie dzis juz lepiej. dzidzius odzywa sie codziennie w roznych porach, nie moge sie nacieszyc wprost z tego! tatus jak przylozy reke do brzucha to tez juz czuje... ach, cudne uczucie...zaczynam powoli ogladac wozeczki i lozeczka na alegro, ciuszkow zadnych jeszcze nie mamy, jeszcze sie wstrzymujemy z jakimikolwiek zakupami. robie tez porzadki w szafkach i z zadowoloniem patrze na efekty - iles papierow i szpargalow laduje w smieciach:-)
ja mysle troche czy nie wrocic do pracy na miesiac, poltora. lekarz mowi ze nie ma przeciwskazan i z jednej strony bym chciala, bo zawsze to jakas odmiana, ale z drugiej 8 h przed kompem plus 2 godz. dojazdow nie zachecaja mnie za bardzo. poza tym boje sie ze alergia da mi we znaki na wiosne, zawsze ja mocno przechodze a teraz pewnie zadnych lekow nie bede mogla brac.
milego dnia babeczki:)

Dzien Dobry milym Paniom!! :-)

Monik to nic nie pozostaje tylko sluchac zalecen gina i patrzec jak M1 Twojego maluszka rosnie :tak::-D:-D A o zmianie pracy mysle... dzis wieczorem musze 2 CV napisac...

Anusieńka kochana tylko za bardzo sie nie denerwuj bo to jeszcze moze nasilac Twoje objawy. A skoro zaczelo Cie dzis bolec podbrzusze to ja mimo wszystko zadzwonilabym do gina znowu i powiedziala o tym!!!

Moniolek no wlasnie... do dizela... chyba musze zamienic mojego meza na lepszy model.... ;-):-D:-) juz mu to dzis mowilam, ze dam ogloszenie do gazety ze mam do zamiany meza.... :-D:-):-D:-)

Kajda pisalysmy chyba w tym samym czasie :-) A z ta praca to raczej sie nie wypuszczaj... siedz w domciu i tyle... lepiej nie kus losu....

Antila co na Twoim froncie??

Ja wlasnie siedze w pracy i usypiam - to chyba ta pogoda tak na mnie wplywa... raz piekne slonce a za chwile burza sniezna.... a dzis ide sobie troche pograc w ping ponga a potem mykiem do domciu na meczyk....

Pozdrowienia dla wszystkich 30-steczek!!!

Witam Kochane 30!
Przed chwilą wróciłam ze szpitala. Byłam tam od poniedziałku, ponieważ do bólu brzucha dołączyło plamienie.
No cóż nadal nic nie wiadomo, beta z wczoraj 626 na dzisiejszym usg ani śladu pęcherzyka ciążowego:-(Jutro mam powtórzyć betę i w piątek zgłosić się do ordynatora. Zalecenia: Duphaston 2x1, Spasmofen 2x1, wit E 1x1.Mam leżeć i czekać:-(
Ciężko mi, nie chcę drugi raz przez to przechodzić:-:)-:)-(

witajcie:-) no u nas zima w pełni:szok: a śnieg pada i pada..:szok:

Anusia tylko się nie denerwuj, bo to na pewno nic poważnego, staraj się uspokoić i bądź koniecznie w kontakcie z lekarzem, ściskam mocno!
Antilko jak u Ciebie?? daj znać..
Kajduś o pracy to Ty lepiej nie myśl;-) jeszcze się narobisz, a póki możesz to odpoczywaj sobie:tak: super, że wszystko u Was ok:-)
Moniś no ja pomału biorę, że tak powiem ,,rozpęd'';-):-D
Esch to zamiast meczu zakup winko i zbałamuć mężusia;-)
Monik:happy::happy::happy:
Nezka witaj:-) ,,w kupie'' raźniej:tak:

miłego wieczorku Kobitki:-)

Oj Antilko dopiero przeczytałam..:-:)-:)-( Kochana bądź dzielna! Trzeba poczekać i wierzyć, że będzie dobrze..Mocno Cię przytulam!

Antila trzymam za Ciebie kciuki i wierze mocno ze jednak wszystko dobrze sie skonczy... jakbys chciala pogadac albo odstresowac sie to daj znac, po pracy chetnie sie spotkam. Przytulam mocno!!!!!

Alek oj meczyku nie odpuszcze... a jak dzis jechalam kolo stadionu i widzialam te tlumy to mnie az cos bralo ze mnie tam nie ma... ale mam plany co do euro 2008... jak Polska wyjdzie z grupy to jade do Zurichu na mecz!!!!

reklama
Dobry wieczorek Wszystkim
Dziękuję za tak miłe powitanie.
Bardzo, bardzo mocno zaciskam kciuki za Ciebie Antilko, nie znamy się dobrze ale dobrze Ci życzę, oby wszystko się dobrze skończyło.

Do góry