reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monik jasne, że trzymamy kciuki. Ale przecież wszystko będzie ok:tak::-)
Aluś ode mnie też porcja fluidków

reklama
Monik daj znać kochana po wizycie:tak: kciuki mam zaciśnięte-dzisiaj będziesz miała szczęśliwy wieczór:-)

Vonko kobito cieszę się Twoim szczęściem i ciągle myślę o Tobie;-);-);-)

Vinka, Monik - dzięki, ale się przyczepił i nie chce się dać nikomu sprzedać drań jeden. No chyba że to faktycznie alergia to jest ugotowana do września i oczy mi wypadną :-(
Monik - trzymam kciuki i czekamy na informację.
Dziewczyny mam pytanko czy USG połowkowe, prenatalne i te 4D czy 3D to to samo?

Dziewczyny mam pytanko czy USG połowkowe, prenatalne i te 4D czy 3D to to samo?

USG połówkowe to usg wykonywane między 20-24 tyg. ciąży
Usg prenatalne to usg wykonywane w celu wykrycia wad prenatalnych np. to usg wykonywane w 12 tyg. jest prenatalne bo na 80% na podstawie przezeirnosci karkowej można ocenić występowanie zespołu Downa ( + diagnostyka prenatalna az krwi)
Usg 3D i 4 D to projekcje w jakich mozna wykonać kazde usg-

Jest to najnowocześniejsza technika USG, która pozwala na uwidocznienie płodu w obrazie trójwymiarowym oraz trójwymiarowym w czasie rzeczywistym (4D). Diagnostyka trójwymiarowa 3D daje zdecydowanie większe możliwości w rozpoznawaniu wad rozwojowych twarzy, kończyn, kręgosłupa, a także powłok ciała i stanowi metodę uzupełniającą badanie techniką dwuwymiarową 2D czyli klasycznego usg .

przepraszam ze się wtrącę w kwestii fety jest jedną z rzeczy które są zakazane dla ciężaróweczek ze względu na to że oryginalna jest robiona z mleka niepasteryzowanego ale z tego co zauważyłam w sklepach te sery typu feta które są dostępne zazwyczaj są z mleka pasteryzowanego wystarczy więc rzucić okiem na informację na opakowaniu i już w razie chęci można delektować się jej słonym smakiem :tak::tak:

witajcie:-)
Kochane czy Wy wiecie może kiedy w końcu będzie ciepło:confused::confused::confused::baffled: no wiało dzisiaj tak, że mało mi psa nie porwało:baffled:;-)
Vonko dziękuję Kochana:happy: to ja wybieram oba kolorki:-D a co! taka jestem zachłanna:tak::-D
Anusia, Antilko Kochane Moje biorę wszystko:tak::-D
Sensi zgadzam się z Tobą całkowicie:tak::rofl2:
Monik jak po wizycie?? pisz szybciutko:-)
Puchatka bardzo dziękujemy za cenną informację:tak::-)
Abigaill wtręciuch jeden:angry:;-)

Kobitki jadę jutro na posiew, wyniki co prawda będę dopiero po ok. 5 dniach, ale już jutro proszę o kciuki, co by bakterie przegonić:angry::-D
miłego wieczorku:-)

Witajcie

Ja wlasnie wrocilam z Warszawki ze szkolenia... juz przezywam horror jutrzejszego dnia w pracy.
Jutro postaram sie nadrobic zaleglosci od niedzieli

Alek :-( nie wiem kiedy nastepnym razem bede....

reklama
Do góry