• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ja też nie mam nic przeciwko enpr.
Też się uczę i miło mi jak widzę wykres ze "skokami" temp. Też mi się wydaje ze nikt poza mną nie moze mi wyliczyć dni płodnych - no moze gin. na monitoringu..;-)

Kasica dlatego mierzymy w jednym miejscu:tak:..
Trzeba się zdecydować i mierzyć cały czas np. pod językiem lub "tam"..
Nigdy nie próbowałam mierzyć dwa razy pod rząd temp. (znaczy jeden pomiar i za chwilę drugi) ważne jest aby mierzyć jeszcze przed wstaniem z łóżka..
Pod językiem mierzy się 8 min. natomiast "tam" 5 min. - termometrem rtęciowym. Jeżeli mierzyłaś elektronicznym - wyciągasz kiedy "piknie".

W moim wykresie tez są niewaidome.. nie znam się na wszystkim.. to dopiero 3 cykl kiedy się mierzę.. w interpretacji pomagają mi dziewczyny i z tego wątku i ze "starań po starconej ciąży"..
Jedno jest pewne - dzięki pomiarom wiem że owulacja u mnie występuje.. :tak:

reklama
Dzis np.mierzyłam,w buzi,pod pacha ,no i "tam" i kazda jest inna!!!:):):)wiec nie wiem jak to rozumiec i interpretowac:):)
hyhy dobrze, że tą kolejnośc zachowałaś :-D :-D ;-)

kasica, prosze Cie, skup sie.

temperature mierzymy codziennie , jeden pomiar rano, zawsze W TYM SAMYM MIEJSCU.
Pod pachą nie mierzymy.
Jesli mierzysz w buzi, to pod językiem (najlepiej w takiej bocznej "kieszonce" pod jezykiem, zawsze z tej samej strony).
Temperatura w buzi jest zwykle nizsza od tej "tam".
W całym cyklu ważne są ZMIANY temperatury, a nie jej wysokość.
Interpretacje mozna sobie robic, jak masz juz jakias serie danych. Jeden pomiar nic nie znaczy.

kapiszyn? ;-)

:-)

Ostatnia edycja:
Ty Kok.o to jednak minęłaś się z powołaniem!
Moje wypociny nie były takie dosadne:zawstydzona/y:

Ja się chyba muszę na jakiś czas "wyłączyć" bo jakaś rozdrażniona jestem..
Się skupić coś mi przeszkadza:eek:
Chyba te P.T.A.K.I

Będę podczytywać ale nie będę się narazie udzielać..

Ostatnia edycja:
Kaisca ani mi się waż wyłączać!!!! mnie nosi od wczoraj.. chyba "napięcie" daje o sobie znać.. za kilka dni przejdzie!!!!

I nie przepraszaj mnie, bo to ja powinnam Cię przeprosić!!!!:sorry:

Uciekam..

kasica :-D rozbroiłaś mnie tymi tempkami

kochane juz za 6 dni komunia chyba mnie mały stresik łapie:eek: ... strasznie ostatnio mnie boli głowa

Ani@k masz prawo się wkurzać i denerwować ,czasami tak jest i trzeba nawet ;-):tak:tulę Cię mocno....
kok.o Ty jak coś wytłumaczysz to od razu wiadomo o co chodzi hehehe :eek::laugh2::-):-D:laugh2:o której masz jutro lekarza?
lopop nie stresuj się będzie dobrze :tak:a robisz w domu czy w knajpie?

reklama
Ani@k masz prawo się wkurzać i denerwować ,czasami tak jest i trzeba nawet ;-):tak:tulę Cię mocno....
kok.o Ty jak coś wytłumaczysz to od razu wiadomo o co chodzi hehehe :eek::laugh2::-):-D:laugh2:o której masz jutro lekarza?
lopop nie stresuj się będzie dobrze :tak:a robisz w domu czy w knajpie?
wynajmuję świetlicę wiejską i mam swoją kucharkę

chyba jednak progesteron mi podskoczył .... stąd ten ból głowy
:eek: jeszcze coś ząb ćmi ...:confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry