reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hyhy, to to teraz cały dzien musisz w chodnik patrzeć :-D
ejj no , co tam buciki, sikaj na jakies chinskie badziewie, M bez bucikow tez zrozumie co to te dwie krechy znaczą ;-):-D

łłłooo ale sie nakręciłam... kawa mi nie potrzebna!;-) (chociaz juz mi za bardzo nie smakuje :szok:). jak dla mnie to mozesz juz teraz sikac! :-)

reklama
Kok.o nie nakręcaj mnie.. :zawstydzona/y: bo mną targa od niedzieli.. nie chcę się nastawiać.. co będzie to będzie..

no, ja rozumiem...
to Ty sobie spokojnie patrz jak Ci tempka rośnie, a ja sobie tutaj bede sie nakręcać ;-):-)
matko! do niedzieli to kawał czasu! a moze chociaz w piątek,co?? hhmmm??:-)
noooooooooo nie daj sie prosic:dry:

ehh..
ten cykl wygląda podobnie jak ten który pierwszy raz mierzyłam..
w środku cyklu bac guzka tarczycy..
też jakieś "skoki" i "spadki".. tamten pozytywny test cieszył mnie za krótko..

oby to nie była "powtórka z rozrywki".. :zawstydzona/y:

no moze nie do końca taki sam.. bo jeden spinning teraz zaliczyłam ;-)

Ostatnia edycja:
spokojnie, spokojnie... najpierw test, potem gin, potem badania, potem gin i serducho, a potem to juz tylko rosnący brzuch ;-):tak:
to ze cykl tak samo wyglada to przeciez nic nie znaczy. a tarczyce masz pod kontrola, w ciazy jeszcze częstsza bedzie, wiec spoko.

ale wiem co sobie myslisz, bo ja teraz trzese sie przed wizyta u gin, do wieczora to chyba zeswiruje:dry: przed chwila pomyslalam,zeby moze wyskoczyc z pracy do jakiegos pierwszego lepszego gabinetu na usg :-D
no i nie moge sie w ogole skupic

:happy2:
boszszsz.. ja z kolei odganiam wszystkie objawy..
których oczywiście nie mam.. nawet ból podbrzusza mi przeszedł.. :baffled:

Hej :-)

alex - bardzo się cieszę, że wszystko Ok na usg, teraz już tylko hoduj brzusia a co do płci to ja też raczej czekam do 4.06 na połówkowe ;-) Chociaż zakupów trochę zrobiłam i niby unisexy ale bardziej w stronę chłopca, ale czy dziewczynka nie może mieć zielonego welurowego pajaca w żółte i pomarańczowe ciężarówki ? :-D

kok.o -trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę, masakra ta godzina, też bym ześwirowała tyle czasu, wiem, że niełatwo pracować w takim stanie , co ? ;-)
Ani@k - razem ze mną namawiałaś kok.o na wcześniejszego testa to teraz dalej do apteki po pasek, do Tesco po obuwie i testujemy najpozniej w piątek. Przecież poprzedni cykl miałaś 30 dni a nie jakieś 34 , nie kituj kochana ;-)
My tu z Fasolem trzymamy kciuki zresztą to znowu formalność a nie mówiłam, że się posypie na wiosnę ? ;-):tak:

kasica-
cieszę się , że zdecydowałaś się na mierzenie tempki :-) Tylko pamiętaj, konsekwentnie w jednym otworku :tak:

Mnie dziś głowa boli, właściwie od wczoraj już, wczoraj strasznie zmokłam - boję się, żeby jakieś przeziębienie z tego nie wyszło. Z psem jednak do lekarza dziś jedziemy, niby wesoły, pije, biega ale zero jedzenia...

aha dzięki Ani@k czyli jak za śpię to po prostu wpisać mniej więcej tempkę :tak:
dla uściślenia - każde pół godziny to 0,05 stopnia +lub- zależy czy zmierzona wcześniej czy później ale warto to w jakimś wolnym dniu sprawdzić bo nie u każdego się sprawdza :tak:

cześć dziewczynki,

Kropek już nie jest Kropkiem, ma całe 6,5 cm, serducho pięknie bije, zrobiła mi lekarka badania prenatalne - wszystko w najlepszym porządku, fikało dziecię, machało, cała w emocjach jeszcze jestem\
super kochana! bardzo się cieszę :happy2: dbaj o was

Ani@k kciuki trzymam ze wszystkich sił &&& ja bym jeszcze poczekała z sikaczem

pozdrowionka dla wszystkich

jak dla mnie to mozesz juz teraz sikac! :-)

wiem, że sama Cię namawiałam na sikanie.. ja już byłam przekonana że w poprzednim cyklu pokażesz nam II :tak:

Ani@k - razem ze mną namawiałaś kok.o na wcześniejszego testa to teraz dalej do apteki po pasek, do Tesco po obuwie i testujemy najpozniej w piątek. Przecież poprzedni cykl miałaś 30 dni a nie jakieś 34 , nie kituj kochana ;-)
My tu z Fasolem trzymamy kciuki zresztą to znowu formalność a nie mówiłam, że się posypie na wiosnę ? ;-):tak:

oj Muma.. wiem, że namawiałam :zawstydzona/y: a moje cykle to tak od 25 do 33 dni potrafią być (poprzedni 29, wcześniejszy 32 a jeszcze wcześniejszy 24 - ale to zaraz po poronieniu) przed zajściem miałam regularnie co 5 cykli 33 dni.. więc teraz moze się okazać :baffled: w sumie wszystko! Za kciuki dziękuję - przydadzą się baaardzo :tak:

dla uściślenia - każde pół godziny to 0,05 stopnia +lub- zależy czy zmierzona wcześniej czy później ale warto to w jakimś wolnym dniu sprawdzić bo nie u każdego się sprawdza :tak:

Ani@k kciuki trzymam ze wszystkich sił &&& ja bym jeszcze poczekała z sikaczem

O! warte zapamiętania - tego chyba nie wiedziałam:shocked2: ja sobie poprostu bezwiednie odjęłam 0,2 st..:dry:

Dziękuję za kciuki i z sikaczem się wstrzymam - do niedzieli..
I moja słaba silna wola chyba nie ulegnie wcześniej..:zawstydzona/y: :sorry2:

Kok.o a o której mam być dziś na czatach??? o 19 wizyta to pewnie koło 21 będziesz już w domku???

Ostatnia edycja:
reklama
Ani@k trzymam mocno kciuki &&&&&&& za ciebie :-)

Chałam się przedstawić:sorry2: :mam 32 lata i pracuję zawodowo jako piguła w szpitalu,w przychodni i w punkcie pobrań krwi.
Razem z moim M. od sierpnia stwierdziliśmy że nie będziemy się zabezpieczać bo chcemy mnieć dzidziusia. A ja głupia:baffled: myślałam ze to tak łatwo zrobić fasolkę. :confused:.
Od tego cyklu też zamierzam tempkę mierzyć, nawet nauki pobierałam u mojej oddziałowej;-).
A w czwartek mam usg dowcipne:cool2:

Do góry