reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witaj aaronka.

Dziewczyny, ale mnie przeziębienie dopadło.Gardło boli, zatoki zawalone, i uszy mnie tak bolą. To może dlatego taki wisielczy nastrój u mnie był ostatnio. Nie biorę żadnych leków, bo wiadomo, podczas starań lepiej nic nie brać, jedynie paracetamol;-)
A ponieważ mam dziś 19dc więc jakoś to przeboleję. Staram się pić dużo i chyba zostanę dziś w łóżku.Dobrze, że mam parę dni wolnego.

Lekarzunio nie zadzwonił ale poprosiłam recepcjonistkę, aby przekręcił do mnie. Będzie ok 3ej.

Dziś w nocy to coś mi się dziwnego działo w brzuchu i w końcowym odcinku układu pokarmowego:biggrin2: Jakby mi ktoś coś tam wkładał:szok:Może po prostu wzdęcia albo jakaś grypa żołądkowo-jelitowa nadciąga?
Już sobie wyobrażam nie wiadomo co.

Muma-co nas nie zabije to nas wzmocni. Jesteś dzielna i super woman. Tak trzymać.
A wkrótce będziesz tulić dzidziusia i to będzie najważniejsze. I niech się inni martwią :tak:

Ani@k-jak wynik z prolaktyny? bo z nią to są jaja: wystraczy mały stres, albo jeśli badany po hmm uniesieniu miłosnym to lubi sobie podskoczyć w górę.Ja ostatnio się śpieszyłam do lekarza na 8.15, a że niewyspana to potem wynik był trochę za wysoki.
Pisz tu nam please

Katiuszka- ja też czasem muszę huknąć na mojego, bo by się za bardzo rozhuśtał. A że ma kumpli dosyć zabawowych, to trzymam rękę na pulsie. Niektórzy z nich mnie nie za bardzo lubią, bo mówię otwarcie, co o nich myślę. Ale zwisa mi to szczerze mówiąc.
Facet musi wiedzieć, ze najważniejsza jest swoja rodzina, a potem inni. Czasem chyba nie pamiętają, bo lubią się bawić jak wyrośnięte dzieci:-D A że facet z natury jest leniwy, to kobieta musi go trochę poganiać. Mówię z autopsji;-)

Bionda- no to czekamy na II kreski, skoro działania reprodukcyjne były uskuteczniane:-D

Kok.o-i jak Twój brzuszek? Widać już cos?

reklama
cześć Kochane. Lecę pokrzątać sie po mieszkaniu. Muszę go trochę doprowadzić do porządku. A póżniej planuję pomalować paznokcie:) A później spagetti !!!

Aleksis......u nas to samo jest!!!!w moje poprzednie 4 ciąże zachodziłam,jak to sie mówi"po pierwszym razie"!!nie było problemu z zajsciem,tylko z utrzymaniem!!!Wyniki,badania,które porobiłam sa w normie,więc tez zastanawiam sie o co chodzi???czemu ciąży nie ma od 10 mc.............śliczny utwór....:)wpada w ucho...bynajmniej mi!!extra:-)aaaaa,jakie jeszcze robiłas wyniki???????Ja po pracy zrobiłam to co planowałam!!jak tylko zjadłam to za pokój się wzięłąm,pranie wstawiłam,łazienkę posprzatałam i trawe pokosiłam,kosiłam ja po 18 a plecy opaliłam sobie,ramiona,bo oczywiscie kosiara w dłoń i jazda w samym staniku!!!:tak:a co ???!!!!potem jeszcze pranie nastepne wstawiałm,Adas grilka rozpalił i posiedzielismy sobie,kiełbaske zjedliśmy...A teraz mężus tv ogląda sobie,ja na necie siedze

Znalazlam to w necie na Zioła na niepłodność - Mamopedia

• Wzmacniająca mieszanka O. Sroki przeciwko poronieniom
koszyczek rumianku - 100 gr
owoc róży - 100 gr
liść melisy - 50 gr
ziele dziurawca - 50 gr
liść mięty pieprzowej - 50 gr
kwiat nagietka - 20 gr
Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem 20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu malinowego lub z czarnej porzeczki .

hej Dziewuszki:-)
obiecałam, to i jestem:tak: ale zaraz uciekam, bo mnie spanie dopadło:baffled:
Dziewczyny! Wy nic nie piszcie o 3-cim świecie albo czymś podobnym, bo co ja mam powiedzieć? idzie prawie 10 tydzień- zero badań, zero morfologii, zero lekarzy!!!! mówię wczoraj temu ciapakowi (ciapak- Hindus), że chyba powinnam jakieś witaminy brać, bo zaczęły mi kąciki ust pękać i mam świeżą ranę po opryszczce. A ten, że nic nie potrzeba, tylko kwas foliowy brać i tyle! ledwo zmierzył mi ciśnienie, stwierdził, że dobre, 5 min. wizyty, na którą umawiać trza było się tydzień wcześniej!!!!:angry: no przeciez to jakaś kpina!!!!! poszłam po to, żeby wysłał zgłoszenie do szpitala, żeby do mnie zadzwonili w sprawie usg. To nie mogła od razu tego zrobić pielęgniarka jak byłam tydzień temu???? dla mnie to jest niepojęte, to co tu się dzieje!!!! Ale się też uśmiałam wczoraj, nad recepcją wisi kartka, że panie recepsjonistki nei są odpowiedzialne za system, uprasza się o nie krzyczenia na nie, nie grożenie, nie wyzywanie...itp.:-D kto nie będzie tego przestrzegał, zostanie usunięty z listy pacjentów tej przychodni:-D
witaj aaronka!!!! ja tez mam termin na luty, a Ty w końcu na styczeń czy luty??? bo coś się pogubiłam....:baffled:
kasica sprawdzę później wyniki mojego eMa, ale powtórzę za wszystkimi dziewczynami "SŁUCHAJ MUMY"!!!!!! Ona zna się na tym najlepiej, jak mówi, ze do brze, to jest dobrze!!! Nie ma co płakać, jutro na wizycie wszystkiego się dowiecie. Na pewno będzie dobrze!!! a jak masz jakieś wątpliowści co do jakości żołnierzyków, to zakaż swojemu drinkowania. Niby piwko można wypić, ale jak sie nie wypije, to może tylko pomóc!!!! oooo jaka ja jestem cięta na te piwka:angry:
aleksis kurczę...współczuję przeziębienia w lecia:-( a tym bardziej, że nie chcesz wziąć nic mocniejszego...ja na wszelki wypadek piję codziennie szklankę letniej wody z wielką łyżką prawdziwego miodu i sokiem z połówki limonki albo cytryny. To tak zapobiegawczo...ale czy coś mnie ochroni??? zobaczymy na jesieni...:baffled:
Muma ...oj dziękuje, że się o mnie zaczynałaś martwić...ale Kochana, Ty i tak masz czym się zamarwiać, więc mnie trzeba było olać;-) eee no wiesz o co chodzi...a ja tak jak pisałam wcześniej, robię porządek po kolei, zaczeło się od mojego eMa, potem poleciał dziadek z dołu, a na końcu przejechałam się po koleżkach z pracy. Od nich się całe zamieszanie zaczęło, bo się dowiedzieli o mojej ciąży i nic tylko "postaw i postaw":wściekła/y: no i się zaczęło!!! wydarłam się do nich, że gów...o im do mojej ciąży i nie zyczę sobie, żeby ją opijali!!! zwłaszcza z moim eMem!!!! jak wojna-to wojna!!!!
A jak tam u Ciebie? z dziadkami na razie spokój...a jak sprawy z mamą? a jak Ty się ogólnie czujesz???
ani@k trzymam kciuki za wyniki!!!!! mam nadzieję, że będą dobre!!! ba!!!!! muszą być dobre!!!!!! a co do ziółek...to mnie się nie cofało po nich:baffled: a mieszankę robiłam piorunującą:-D czyli winko na endo plus ziółka:-D aha...a ja swoje odcedzałam na małym siteczku. Źle robiłam..znaczy się???:eek: no ale koniec końców...zadziałały:tak:
kok.o ja tez kupiłam sobie smakowe maślanki w polskim sklepie...ale jakoś nie mam na nie ochoty, wolę zwykłą:tak: może Groch też woli naturalną, w końcu to facecik, nie? a faceci nie lubią za bardzo owocowych;-)
Kurcze...skleproza...nie pamiętam która z Was pisała, ze się wkurzyła jak oglądała wczoraj we Wiadomościach jak Kaczyński wypowiadał się o in-vitro??? noo ja tez to widziałam!!!! nie chcę sie nikomu narażać, ale ja już nieraz to pisałam, że szlag mnie trafia jak taki facet jak on, nieżonaty, bezdzietny może wypowiadać sie w takich sprawach!!!! albo księża!!!! co im do tego, skoro sami nie mają dzieci...hmmm przynajmniej oficjalnie, bo jak jest naprawdę to wszystkie wiemy!!!! najbardziej krzyczą ci. co ich to nie dotyczy....a Kaczyński według mnie to fecet z zaburzonym widzeniem świata, rzeczywistości, oderwany od codziennych spraw...dziwię się skąd on ma tyle poparcia...a najwęcej u nas na Podkarpaciu:zawstydzona/y: ehhh może kiedyś coś sie zmieni w naszym kraju odnośnie in-vitro i tego typu spraw...

Ostatnia edycja:
Dlaczego u nas nie ma maslanek , a tym bardziej smakowych....ach dlaczego:-(

Może zainwestuj w kózkę i będziesz miała suuuper zdrową maślankę:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-D

Znalazlam to w necie na Zioła na niepłodność - Mamopedia

• Wzmacniająca mieszanka O. Sroki przeciwko poronieniom
koszyczek rumianku - 100 gr
owoc róży - 100 gr
liść melisy - 50 gr
ziele dziurawca - 50 gr
liść mięty pieprzowej - 50 gr
kwiat nagietka - 20 gr
Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem 20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu malinowego lub z czarnej porzeczki .

Chi a ja mam to wszystko na ogrodzie i nie mam ochoty tego zbierać bo za dużo zabawy:-p
Ale za to jak pięknie to teraz wygląda, sielsko wiejski zakątek, obok planujemy zrobić zaplecze grillowe i powiesić hamak pomiędzy dwoma drzewami.

Byłam u gin. Innego bo mój na urlopie.
Lekarka bardzo dokładna choć staromodna (pytała się od kiedy w małżeństwie a nie od kiedy współżyję:laugh2:) ważne że sprzęt dobry. Stan zapalny tak wielki, że aż świecił po oczach. Tradycyjnie prawa strona, książkowy przykład przydatków:-( dostałam do metronidazolu dodatkowo doxycylinę z końską dawką startową aż dwóch tabletek na raz, później po jednej.
Jedyny plus to to, że teraz żaden ginekolog mi nie powie, że nie ma powodu sprawdzać drożności jajowodów bo zapalenia nie miałam. Ach musiało aż dojść do tego.
Okaże się pewno, że mam tak zapchane jajowody, że jajko z plemnikami nie miały szans się spotkać, biedaki:rofl2:

Właśnie zajadam się podsmażanymi młodymi ziemniaczkami z pomidorkiem w śmietanie szczypiorem i koperkiem
MMMMNNNIAM:rofl2:

Cześć Laski :-)! Ja jak zwykle sama tu po nocach :tak:.
Katiuszka, no dzięki Bogu się odezwałaś:tak::tak::tak:, juz się bałam co tam u Ciebie, ale naszczęście Ty tylko zadymy robiłaś. Mam nadzieję , że nie usłyszę o Tobie w 997.
Gatto, super że już po plamieniach :-), ale może poodpoczywaj sobie jeszcze trochę. Jeśli chodzi o różne mleczne dziwne przetwory to ja mam u siebie w 3 świecie sklep Eurospin i zawsze jest zsiadłe mleko i kefir w pół litrowych butelkach. Nawet bardzo dobre. Ja kiedyś stawiałam tu mleko na zsiadłe i potem produkowałam śmietanę i tworożek. Teraz już mi się nie chce zbytnio.
Muma, pojawiasz się i znikasz mi na tym skype a ja mam wielką zagadkę do rozwiązania :eek:. Gonię za uciekającym jajem bo gra ze mną w berka.
Ani@k, jak Ty się czujesz po tych ziółkach? Moja mieszanka jest wybuchowa :tak:, mam gorące dłonie a zawsze miałam lód, ogólnie cała jestem rozpalona a temp niska. No i na niepłodność to są napewno bo ja już 2x mam owu chyba :-D:-D:-D. Walnęłam sobie dziś tesciora tak dla śmiechu i się śmiać przestałam jak go zobaczyłam :szok:.
Kok.o, nic się nie stresuj przed wizytą wiesz, że my tu na straży siedzimy i pilnujemy Twojej kolejki :tak:. A Grochu napewno Ci zapozuje i pomacha.
Gatto, Ciebie tez się to tyczy, tylko jeszcze nie wiemy komu mamy kibicować. Musisz nazwać wstępnie swoje maleństwo :tak:
No i pamietajcie obie przed wizytą coby w gatkach było OKI !
Kasica, nie stresujcie się i nie kombinujcie. Za chwilę macie wizytę i ginka Wam wszystko wytłumaczy. Wierzę, że się uda !!!
Aleksis, a może to fasolowe przeziębienie jest? Już nasze dziewczynki takie posmarkane były przed II. Trzymam kciuki :tak:!!!
Haszitka, powinnaś otworzyć wątek zielarski. Super, że masz takie ziółka w ogródku. Ja miałam kiedyś koszyczki rumianku do parzenia - ah co to był za zapach :-).
Właśnie zajadam się podsmażanymi młodymi ziemniaczkami z pomidorkiem w śmietanie szczypiorem i koperkiem
MMMMNNNIAM
rofl.gif
A o takich rzeczach nawet nie pisz :-p bo w 3 świecie nie ma koperku :crazy:.
Lopop, powiedz synkowi, że nasz Gekon sobie poszedł :-(, a ja już go pokochałam.

Wczoraj z Y policzylismy dokładnie ile się staramy. To znaczy staramy się od kwietnia 2011 ale jak odliczymy kiedy byłam w Polsce i kiedy bylismy chorzy to nam wyszło 8 cykli . Może jeszcze się uda zaliczyć.

W pracy w końcu nie byłam bo strajk na całego, nie wpuścili do firmy szefostwa a ja z szefostwem chciałam gadać. Jutro robię nastepny podjazd.

witajcie!!!!ja pije kawkę i o 5.30 wyjezdzamy!!!Stresa mam jak CHOLERA JASNA!!!!!!!!!!!!!!Trzymajcie kciuki dziewczyny za wizytę(wizyty)!!!wieczorem sie odezwę,albo jutro ,bo wrócimy raczej bardzo pózno....czuje sie juz jakos tako @@@@@ :-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
kasica &&&&& czujesz się ze stresu jeszcze
bionda oj przykro mi szkoda że uciekł
nie wiem czy zauważyliście ale na tych mieszankach w necie zawsze piszą gr a przeciez to są gramy więc powinno być g więc nie wiem czy rzeczywiście tak się zna ten co to pisał na neta i wstawił bo może coś tam zapomniał albo za duzo napisał
aleksis mam już jedną taką mieszankę nazywa się o.Sroki nr 3 smaczna

Gatto to co Tam w 3świecie się pije oprócz wody , kawy i jakieś tam herbaty??? mleko piją tez czy raczej tak sobie????pytam sie bo kiedyś słyszałam że my mamy maślankę a niektóre kraje mają z mleczka jakąś zawiesinkę :eek: taką inną nie przerobioną maślankę z wodą to chyba mieszają nie pamiętam jak to sie nazywa- Makłowicz często o tym mówił jak był na południu Europy i w pł.Afryce

Do góry