reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
ciężarówy mam pytanie: jak często lekarz zleca Wam morfologie? bo ja miałam na początku robioną i teraz juz tylko mocz mi każe badac (ostatnie 2x)..:eek: i nie wiem, czy to normalka? zawsze myslałam,ze co miesiąc komplet sie robi (krew+mocz):baffled:

Ja morfologie robiłam na początku ciąży. Na kolejną wizytę lekarz zlecił badania hormonów tarczycy, grupę krwi, wynik cytologiczny. Dodatkowo prosił o komplet badani:wirusy wątroby b i c, hiv, kiła, różyczka, przeciwiała;
Nic nie wspominał o morfologii na następną wizytę. Może dlatego, że koleją mam 2 tygodnie później i będzie czas na przejrzenie wyników badań morfologii.

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, że tych badań jest od groma. Dosłownie kajecik. Nie mówiąc, że każdy wynik najpierw sprawdziłam w internecie bo wyniki toksoplazmozy i cytomegalowirusa były dla mnie nie dokońca jasne. A jak jest coś niejasne to posiłkujemy się googlem:) bo kobieca ciekawość nie doczeka wizyty:)

te wszystkie 'wstepne' (chyba jednorazowe) badania tez miałam, ale wydawało mi sie, ze morfologie sie powtarza... no przynajmniej co 2 m-ce:baffled: Gatto w 3-cim swiecie tak ma przynajmniej ;-):-D A u nas, w PL, jestesmy do przodu, lekarze z oczu potrafią juz wyczytać ilość hemoglobiny u ciężarnych :-)

te wszystkie 'wstepne' (chyba jednorazowe) badania tez miałam, ale wydawało mi sie, ze morfologie sie powtarza... no przynajmniej co 2 m-ce:baffled: Gatto w 3-cim swiecie tak ma przynajmniej ;-):-D A u nas, w PL, jestesmy do przodu, lekarze z oczu potrafią juz wyczytać ilość hemoglobiny u ciężarnych :-)

wow!!!!!ale macie technike!!!!!:szok::-D

reklama
lekarze z oczu potrafią juz wyczytać ilość hemoglobiny u ciężarnych :-)

Z tym się zgodzę, na pierwszej wizycie lekarz stwierdził, że mi o parę milimetrów opadła powieka, co nawet dla mnie jest niezauwazalne. I od razu zalecił wizytę u neurologa. Byłam w szoku, że obcy człowiek tak bacznie się mi przygląda:)

Do góry