reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
:-):-D:happy2:
Jestem już w domu...ale padnięta jestem, że szok!!! w końcu zeszło ze mnie to całe napięcie!!! Niby nie denerwowałam się tak jak przed i po amnio...ale jak rano wstałam, to żołądek miałam tak ściśnięty, że ledwo dałam radę coś zjeść:baffled: Meliski nie wypiłam, bo się bałam, że znowu nie będą mieli dobrego widoku kardiologicznego jak ostatnio. Zjadłam pół czekolady, żeby Młodego rozruszać;-) Pani doktor była przekochana, tak samo jak pielęgniarka, głaskały mnie po ręce, uspokajały..nie tak jak ostatnio. Debilny lekarz rzucił okiem na monitor, dosłownie 5 min i powiedzial, że jest podejrzenie poważnej wady serca, strzelił drzwimi i tyle go widziałam:wściekła/y: Teraz dość długo (jak na Anglię) badała, pytała w którym tygodniu było tamto badanie, że on już podał prawie że diagnoze...lekko się zdziwiła, że już w 15 tyg był w stanie zobaczyć dobrze serce:angry: Ten czas, zanim zaczęła mówić, ciągnął mi się w nieskończoność!!! klepałam wszystkie modlitwy jakie znałam, żeby było dobrze!!! no i w końcu zaczęła...absolutnie nie ma tej wady, którą tamten podejrzewał, innych tez nie widzi, wszystko w normie!!! Teraz mogę Wam powiedzieć co ta za wada była...to jest AVSD czyli serce jednokomorowe:baffled: bardzo, bardzo poważna wada. 80% z tą wadą ma zespół Downa...to wiecie co ja już myślałam po tej "diagnozie":zawstydzona/y: Mało tego, u mnie w mieście 4 miesiace temu urodziło się takie dziecko, ma ZD i tą wadę. Musi być operowane do 6 miesiąca życia, a w Polsce nie ma już wolnych terminów!!! rodzice mają do zebrania ponad 80 tys zł., na operację w Monachium. Znam tą historię bardzo dobrze, bo tato tego dzieciątka jest bratem naszego dobrego kumpla. Dlatego jak się dowiedziałam co to za wadę ma mieć Julek...to myślałam, że zejdę z tego świata:-(
Nie mam siły do tych lekarzy!!!!!!!!!!! muszą od razu aż tak starszyć???:wściekła/y: nie mogą powiedzieć, że nie widzi dobrze, trzeba się temu dalej przyjrzeć, zeby coś tak wykluczyć albo potwierdzić, a nie od razu rzucać takim nazwami!!!! nie zdają sobie sprawy co te kobiety wtedy przeżywają???? boże...co za ludziska!!!!!
Nic już więcej nie czytam na temat ewentualnych powikłań itp., w czwartek mam rutynowe usg połówkowe, ale teraz to już nic w porównaniu z tym co było...
Kochane, bardzo, bardzo Wam dziękujemy za wsparcie i dobre słowa!!!!!
ps. teraz mam takie uczucie, że fruwam pod sufitem...taka czuję się lekka....:tak:
Idę spić meliskę i chyba się kimnę.

Ostatnia edycja:
heej

nie wiem dlaczego zdjęcie mi takie niebieskie wyszło.. w książce jest brązowy rysunek:baffled:

technika Hoffmana..jpg opis pod rysunkiem jest taki: po obu stronach otoczki brodawki sutkowej połóż palce wskazujące i wyciągnij brodawkę sutkową. Powtórz ćwiczenie z palcami umiejscowionymi nad i pod otoczką. Wykonuj je kilka razy dziennie.

Alex___ Kasica jak kiedyś mówiła że nas wszystkie kocha była mocno nagrzana trunkami wyskokowymi..Ty chyba nie piłaś ze Kok.o miłość wyznajesz, co????;-):-)
Katiuszka a nie mówiłam?????:-)

Załączniki

• technika Hoffmana.jpg
    technika Hoffmana.jpg
    62,8 KB · Wyświetleń: 42
Ania, bo ta wariatka mi kupiła te podkładki, zadzwoniła, gadała w tempie express ina końcu pyta: brać? to ja jej: brać, a Kok.o: to narazie. i już jej nie było. a ja za chiny nie wiedziałam z kim gadam, dopiero na kółku numer sprawdziłam.

Dziewczynki, Martyna mi na kręgosłup uciska, do tego stopnia, że chodzę jak 80latka. można masaż w ciąży?

Kasica no wiem;-) wszystkie jak jeden mąż jesteśmy kochane:tak:
Alex__ ale bym się śmiała gdyby Kok.o Ci te zieloniutkie wybrała;-):-) z filcu..:cool2:

reklama
Do góry