Sensi-uwazam,ze to swietny pomysl... ja jestem zdecydowana zwolenniczka gondol- musisz wziac to pod uwage- i uwazam,ze wazniejsza jest wygoda dziecka niz moja w manewrowaniu wozkiem,chociaz szczerze mowiac dobrze wywazony wozek nawet ciezki bedzie sie niezle prowadzil i nie bedziesz czula tej wagi,poza tym zima i na snieg a takze na "teren" wieksze wozki zdaja lepiej egzamin... rowniez na watkach o wozkach dziewczyny pisza,ze zwykle wozki wielofunkcyjne maja super albo gondole albo spacerowki... i zwykle jest tak,ze te spacerowki z wielofunkcyjnych sprawdzaja sie dla dzieci mniejszych,zanim zaczna chodzic i sa jeszcze w miare lekkie... wiec jak najbardziej na poczatek duza wygodna gondola w tradycyjnym stylu a na wiosne przesiadka do spacerowki... rowniez wiele mam pisze,ze dzieci w trzecim badz czwartym miesiacu nie chcialy juz jezdzic w gondoli,wiec wedlug nich nie bylo znaczenia czy gondola byla mala czy duza,moim zdaniem troche to naciagane,tymbardziej,ze w nowych gondolach masz regulowane oparcie i mozesz maluch ciut podwyzszyc,a zadna spacerowka nie bedzie tak wygodna dla kregoslupa i chronila od wiatru zima jak wlasnie gondola... ale to jest moja opinia i jak juz wiele razy pisalam ja po prostu nie wyobrazam sobie wlozyc malucha przed ukonczeniem 6 miesiecy badz zanim bedzie umialo samodzielnie siedziec do spacerowki jak rowniez fotelik samochodowy nalezy do samochodu i nie widze absolutnie zadnego innego zastosowania dla niego poza autem... moze wyjatek na szybkie zakupy w supermarkecie,ale nie na lazenie po centrum handlowym w ramach spaceru zima... po za tym ostatnio bylo glosno,ze foteliki nie sa najbezpieczniejsze dla noworodkow- chodzi o to,ze byly przypadki prawie uduszenia sie maluszka w nim ( po prostu glowka sie przekrecila i dziecko w tym wieku nie potrafilo przekrecic jej z powrotem), teraz sie radzi aby dziecko bylo zawsze pod bacznym okiem przebywajac w foteliku... rowniez wiele spotkalam opinii,ze Magnum Inglesiny jest swietnym wozkiem glebokim,ale juz nie spacerowka - ja mam jak zwykle inne zdanie na ten temat... po pierwsze Magnum nie jest wozkiem glebokim,bo nie ma gondoli tylko siedzisko spacerowe,ktore rozklada sie na plasko i mozna w nim wozic malucza od urodzenia... jedna z mam wlasnie pisala,ze dla niej ten model sprawdzil sie super wlasnie jako gleboki tylko wada bylo,ze pasy bezpieczenstwa uwieraly w plecki i musiala podkladac kocyk,a pozniej jako spacerowka byl niewygodny i kupila inna ( dla mnie totalna glupota z jej strony... mogla kupic normalna gondole za ta sama cene i pozniej kupic porzadna spacerowke)...zalaczam zdjecia tego modelu... na czerwcowkach duzo pisalam na temat wozkow i dziewczyny tam tez wklejaja duzo ciekawych modeli,wejdz sobie na:
https://www.babyboom.pl/forum/czerwiec-2007-f125/wozio-dla-kruszynki-7720/index10.html
tam jest moj "referat"na temat rodzajow wozkow... i jeszcze jedno ci tylko powiem : nie szukaj wozka idealnego,bo go nie znajdziesz... i rowniez wozek,ktory sprawdzil sie u jednej mamy niekoniecznie sprawdzi sie u ciebie...