reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie Kobitki ;D
Kajda coraz więcej firm patrzy przychylnym okiem na kobiety z dziecieczkami, dla takich liczy się dobry fachowiec, a nie to, że kobieta ma dziecko i może pójść na zwolnienie- tak więc głowa do góry! nie ma co rezygnować z macierzyństwa, a z pracą się ułoży.. :)
TO-LA ja bralam tabletki 8 lat i jak widzisz też mam teraz problemy.. :( tak to bywa cholera!  :mad: ale mloda byłam i głupia, a najgorszą rzeczą jaka mogła mi się wtedy przytrafić była ciąża (oczywiście według mnie..), a teraz tak sobie myślę, że durna byłam że tak się faszerowałam tymi prochami, no ale już jest za późno..teraz pozostaje tylko wierzyć, że będzie dobrze :)
Lapisku rowerek wciąga..więc 50 km bzykniesz niebawem jak nic ;D
Kindziu trzymam kciuki za ,,kuleczki'' ;D i za Ciebie- musisz być dzielna, no i ślicznie wyglądać  :)
Moniś trzymaj się jutro dzielnie i napisz nam, co i jak.., będzie dobrze :) a na brzuszek..może troszkę przysiadów..? ;) :laugh:
Anusia a co u Cię?? :)

ja dziś popracowałam dzielnie, a jutro już piątek i ..weekend ;D hurrrrrrrrrrra!!!
no i rowerek :laugh:
miłego wieczorku :-*

reklama
Alek znowu rowerek psychicznie nas wykończycie z Lapiskiem jak nic trzeba się będzie ostro wziąć za już niemłode ciałko ;) Podoba mi się podpis nie wiem czy był wcześniej, bo nie zauważyłam :-[ No tak już jest Alek, że jedne chcą bardzo i są problemy a inne kobiety raz i gol.

Ja też czekam na weekend jest totalnie zwariowany, bo idziemy na knajping ze znajomymi w sobotę a w niedzielę grill. Cholibka zapomniałam podanie do Lapiska napisać, bo tłuste żeberka będą i nie wiem czy mogę ;D

Lapis_Lazuli pisze:
Moniolku, żeberka z grilla nie są zakazane,to pyszne białko bez dodatkowego tłuszczyku

Uff to dobrze, bo jakbym wyskoczyła wśród mięsożerców tylko z sałatą lodową z ogórkami i pomidorami z sosem vinegret to by mnie mieli na tapecie ;) Mucios dziękować :-*

Moniś ale Ci fajnie !!! jak ja mam ochotę na taki knajping!! o grillu nie wspomnę.. :laugh:
może też namówię mężusia na jakieś weekendowe szaleństwa..?? ::) ;D
Lapisku..?? a ja mogę..?? ;D odpracuję rowerkiem- OBIECUJĘ!! :laugh: ;)

Witam Dzieweczki

Ostatnio Moniś mam mniej czasu ;) dużo pracy , wyszukiwania nowinek- trzeba praktykę rozkręcić.mam na oku lampę do wybielania w 30 minut.
A tak w ogóle to gratuluję!!!!!(vide wiad. priv) bierz ten awansik
Lapisku- cóż powiedzieć.
Amalgamat- zalety: duza wytrzymałosc zwłaszcza w zębach trzonowych czyli tylnych gdzie siły żucia sa około 400-700N , ale musi być założony warstwami, kondensowany porządnie i po 24 godzinach wypolerowany.
Wady:
1. niekosmetyczny
2.nie powinno być więcej niż 6 wypełnień w jamie ustnej.
3.nie powinno być wogóle takich wypełnień jeśli sa jakieś korony na złocie albo protezy metalowe
4.łączy się jedynie mechanicznie z zebem i latwiej o mikroprzeciek z czasem , czyli staja sie nieszczelne.
Wypełnienia światłoutwardzalne sa kosmetyczne , ale przy duzych ubytkach w zz.trzonowych moga ulec wyłamaniu, łączą się chemicznie z zebem czyli trudniej o nieszczelność.
teraz są nowoczesne materiały światłoutwardzalne o zwiekszonej twardości i dużej estetyce zapytaj dentystkę- np. Gradia.
taki wykład o 22.13 ???? ;D
Ty juz zajmij sie winkiem i mężusiem
Aluś a twój humorek sie poprawił

Anuś no ja mam dwa takie wypełnienia  :-[ więc chyba ok, pozostałość po dawnych czasach.  Ty fachura jesteś rozkręcaj, rozkręcaj będzie gdzie chodzić  :)

Lapisku pokarało od razu - bez nas imprezkę chciałaś sobie zorganizować to teraz piękne mazy na podusi będą  :p

Alek koniecznie męża wyciągnij  :)

chyba zmykam chociaż po cichu liczę na jakieś zaproszenie na imprezę, ludzie mówią, że podobno wino się wylewa ja chętnie na takie party ;D

lapisku lampa nie wybiela ani wypełnień ani koron protetycznych potem trzeba wszystkie wypełnienia powymieniać, także najpierw wybielanie potem wymiana wypełnień.

reklama
Helloł - na chwilunię tylko - jak mija Wam piąteczek?

Lapisku awans w pracy, dość ciekawy a miałaś prawo niezauważyć, bo nie chciałam smęcić na forum i zarzuciłam wiadomością Anuś ;)

Będę wieczorkiem papa

Do góry