reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie dotyczące działania tego ustrojstwa.. jak się pogrubia??? jak się wstawia emoty???? :O

reklama
Kurczę, nie wiem jak Ci pomóc z tym kompem. Jeśli u góry te ikonki Ci nie działają, to nie wiem. Może kto inny pomoże.

A tym czasem kochana, jak Cię czytam, to stwierdzam, że jesteś zajebiście twarda! Na prawdę. Ja nie potrafiłam wytrwać w karmieniu "normalnym" piersią i dlatego ściągałam, potwornie mnie cycki bolały. Potwornie. Płakałam, gdy mały dotykał mojej piersi. Kaca moralnego miałam przeogromnego, nawet jeszcze trochę mam, że go nie wykarmiłam tak jak trzeba. A Ty normalnie mimo przeciwności wszelakich idziesz do przodu jak burza i widać jest co raz lepiej. Gratuluję Moja Droga! Super, że wracasz do nas. Opowiadaj jak maluszek...

Hej Dziewczynki,

Aleksis, kasica
jeszcze raz buziaki dla Was, ja też od wczoraj z @, chętnie wzięłabym potrójną jakby to mogło tylko Wam pomóc :tak: Już następne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ani@k - tak jak Ci napisałam: słuchaj kok.o - teraz ona pisze to co ja wcześniej i ma rację:tak: Poza tym wychodzicie na prostą i będzie dobrze, Zaraz siadam i piszę Ci obiecanego maila z jadłospisem:tak:

tere fere - jeśli jesteś w cyckowej grupie ryzyka to nie słuchaj swojej pani dr tylko idź na usg:tak:

Ja byłam w sobotę i dr stwierdził, że w trakcie laktacji jak najbardziej jest ocena sytuacji, obraz jest inny ale specyficznie po prostu widać i tyle.
Niestety wynalazł mi w jednej piersi torbiel (najpewniej mleczny po zapaleniu - bo w tej piersi miałam) a z drugiej strony jakiś mały węzeł pachowy powiększony i to już niefajnie:confused: I teraz on stwierdził, że albo kończę laktację i lecę za 2 mce na mammografię (której w czasie laktacji nie da się zrobić) albo powtarzam usg za 2 mce i może węzeł zniknie bo np, to na skutek jakiejś infekcji jest..
Zaczekam te 2 miesiące i powtórzę usg. Jakiś mały stresik jest ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

Przez to humor mi się popsuł w sobotę i nawet nic sobie w Manu nie kupiłam.

Oli cały czas trochę na rzadko robi ale już też coraz lepiej, poza tym to jesień idzie...:nerd:

Aaa tere fere w Salve jest darmowy program badań genetycznych BRCA1- podjedź sobie wypełnij ankietę - jeśli miałaś w rodzinie to pewnie się załapiesz.

Zapraszam na kawkę :tak:

Właśnie maila odebrałam z przychodni, że już 21.09 mam spotkanie z genetykiem, ale super :-) Normalnie i tak robiłabym to badanie ale kosztuje 400 PLN, jeden wydatek z głowy..
Niestety jest jeden problem :-(

Normalnie siedzę i ryczę , napisali, ze mam z Mamą przyjść albo przynieść dokumenty dotyczące jej choroby:-( Pewnie, ze do niej zadzwonie ale ona średnio ogarnia co ja do niej mówię albo ma to gdzieś po prostu. No ale spróbuję. mam nadzieję, że w razie czego bez tego też mnie przyjmą..:baffled:

eloo
Ani@k łoooj to sie porobiło z ta zółtaczka Patryka:szok: no ale najwazniejsze ze juz na prosta wychodzicie:tak:
tere fere babolu jeden nieczesany!!!:wściekła/y: jesteś najlepszą mamą na świecie dla Tymka! lepszej nie mógłby mieć! :tak:
Muma kurcze... przeciez bez sensu byloby gdyby nie przyjmowali pacjentki z powodu braku mamy:baffled: a co z tymi, których mamy nie żyją juz? A powiekszony wezeł chłonny to pewnie jakas infekcja:tak:Mi na usg tarczycy 2x wypatrzyli powiekszony wezeł, endo stwierdziła,ze nie ma sie czym martwic, nie jest duzo powiekszony... no ale rozumiem, jednak jakis niepokój pozostaje:sorry2:
a i nie wprowadzałaś Olemu czegos nowego do jedzenia? bo Młoda robiła 2 dni taką rzadzizne ze masakra:szok:, a okazało se,ze to po gruszce;-) teraz w normie wszystko...gruszke za kilka dni spróbuje jeszcze raz dać.

Ostatnia edycja:
Zmieniłam oliwę, którą mu do zupek podawałam, może to po tym.. Ale wtedy też miał połączone z zębomemlaniem to jednak obstawiam nadprodukcję śliny i ogólne wk..;-)

Uff znalazłam w kompie skan jakichś wyników Mamy bo jak miała tego raka to ja oczywiście załatwiałam wszystko, jeździłam na konsultacje itp Także mam chyba to czego potrzebują:tak:

Czy Wasze dzieci też odp.. takie histerie przy czyszczeniu nosa ??? :szok: Wygląda jakbyśmy chcieli go co najmniej zamordować:-D
Od razu powiem, że moje pierwsze dziecko leżało se grzecznie i czekało aż skończę...:happy2:

helol babolce jedne!
wrocilismy!

Jakos jeszcze nie ogarniam wszystkiego (mniej wiecej jak Ani@k BB :-p:-p), ale nawet mloda pozwolila posprzatac salon i kuchnie:-)

Ani@k wiiitam!! Dzielna jestes, ja wymieklam:-( ale rob jak Kok.o pisze:tak:;-)

Yyyyy co ja to jeszcze chcialam......Aleksis cholernie mi przykro i przytulam mocno. Jakakolwiek decyzje podejmiesz, bedzie to sluszna decyzja :tak:;-)

Aleeeeeeee mi sie nie chcialo wracac z powrotem:-:)-(

Buziolce dla Was babolce!

aaaa Muma trzymam kciukasy, zeby to nic groznego nie bylo.....wiem cos o tego typu stresiku:-( bedzie dobrze!!

Muma przyjmą, tylko z historią choroby będą wiedzieli jaki nowotwór miała itd. U mnie wszystkie kobiety miały ten sam i w tej samej piersi, więc jakby jest duże prawdopodobieństwo, że ja będę miała ten sam i w tym samym miejscu i wtedy można się na czymś skupić... Wiesz, my mamy o tyle łatwiej, że my wiemy, że jesteśmy obciążone genetycznie i możemy wszystko wychwycić w dobrym momencie. Ja trzymam papiery mamy, tak jakoś...

koko skąd Ty wiesz, że dziś się nie uczesałam?!:-p:rofl2: zara idę związać włosy, bo i tak idę na fitness.
A co do koop, to mój mały walnął dziś 4 w tym jedną rzadką po...gruszce. Zawsze tak ma. Tzn rzadko po gruszce. Ale nie boli go brzuch tylko, że tak powiem, się oczyszcza szybko:-)

katiuszka nie dzwoniłaś czasem do Peru?? Jak tam?? A jak Julek dziś w nocy?? Chyba odsypiasz z Julkiem noc...

Ostatnia edycja:
reklama
odnośnie pisania to wcięło mi wszystko czym można urozmaicać i nie mam prawa edytować, no cóż.. odnośnie karmienia.. oj Gatto wcale nie jestem dzielna, o 13 poległam :( z piersi chyba nic nie leciało, Patryk krzyczał/piszczał w niebogłosy ja od rana nic nie jadłam, eMa nie było i podałam mm.. i Synek śpi.. a tak po lekkim uśpieniu budził się nim zdążyłam dojść do kuchni :( tak to ma wyglądać??? Aleksis położna przychodzi ale bardziej w celach towarzyskich, będzie w czwartek to podpytam, może powie mi coś mądrego.. aaaa i baterie masz naładowane Sycylią, nie poddawaj się, uszy do góry - trzymam z całyhc sił kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Zuza bo ostatnio chyba pisałaś o pracy, że dziewczynki, że słoiki.. a co ze starankami???? Muma, Kok.o :****

Do góry