reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
czesc babeczki:)
moge chodzic, jupiii:-)
wizyte mielismy wczoraj wieczorem i juz nie dalam rady zdac pisemnej relacji zreszta po tym lezeniu bardzo slaba jestesm, cisnienie mialam wczoraj 100/60 az sie pielegniarka zdziwila
no wiec szyjka skrocona w stanie takim jak byla ostatnio czyli ledwo co, ale rozwarcia nie ma. dr pochwalil, ze widac ze lezalam i nie lazilam. maluch wazy 2970g, dobrze zeby jeszcze troche posiedzial i przybral na wadze. głowka i noga jak zwykle wskazuje na starsza niz wg OM, ale brzuszek szczupky na 36 tydz., bedzie dlugonogi po rodzicach:) wiecie co, ja mysle, ze ja jeszcze sobie pochodze z tym brzucholkiem, termin mam na 10.08 ale nie zdziwie sie jak po terminie sie urodzi. pachwiny mnie strasznie bola, łaże jak kaczucha, a przewracanie z boku na bok to masakra.... no ale w kazdym razie, teraz jak moge pochodzic to zrobie jeszcze co nieco w domku i jakos to zleci:)
moniolku, nie zdazylam sie z toba pozegnac przed pojsciem do szpitala, ale myslami jestem z toba:) kto ma kontakt do moniki to prosze ja pozdrowic:) czekamy na Martusie:)
Antilo, potwierdzam, ze Anula to sliczne imie (jakom imienniczka) fajnie,ze wrocilas do pracy
Alek, pewnie, jak jest mozliwosc to zostan w domku:)
monik75, skurczy wspolczuje, moze powinnas brac magnez z potasem, u mie to lepiej dzialalo niz sam magnez. jak lubisz sok pomidorowy to tez jak najbardziej bo to zrodlo potasu i banany.
anus, ale pysznosciami kusisz;) moze zaszaleje i zrobie tez.
vonko, Jakub to bardzo ladne imie.
my juz prawie wybralismy imie, ale moze sie to jeszcze zmienic...
buziaczki, milego dnia!

Ostatnia edycja:
witajcie kobitki:happy2:

To sie powoli zaczyna rozpakowywanie:tak::tak::tak: już się nie mogę doczekać nowych bejbików;-):-)

Moniolku czekam na Martusię i na Ciebie oczywiście:tak:
Kajda dzielna z Ciebie kobita:tak:No i niedługo odbierzesz plony swego poświęcenia:happy2:

Antilka praca widzę poprawiła Ci humor (skąd ja to znam;-))

Vonko
mam nadzieję, że na wybór imienia chociaż minimalny wpływ miał mój Jakubek;-);-);-):-)

Monik takie skurcze miałam pod koniec ciąży zawsze w nocy. Ehh.. współczuję (ja się czułam tak, jakby mi nogę obrywano

Anusieńko mam pralkę, lodówkę i kuchenkę Amiki. Służą mi już 6 rok (ale ten czas leci:szok::szok:) i nie miałam żadnych problemów, a eksploatowane są na maxa:-D

ESCH czekam na Ciebie:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Witam:-)

Sensi przyznam szczerze, że imię Jakub zawsze mi sie podobało:-D a gdy sie zorientowałam, że Twój skarb to też Kubuś, to .....chyba wybralismy idealnie:-D:cool2::happy2::-D
Maniolku ślę ciepłe mysli w Twoja stronę :tak:, czekamy na Ciebie i Martusię:happy2:

Kajdo fajnie że juz nie musisz leżeć, jeszcze troszkę i dołaczysz do "rozpakowanych" mamuś :tak: .

Antilko fajnie ze mogłas wrócić do pracy i ze sie nie przemęczasz. U mnie nie dałoby sie pracowac na pół gwizdka a szczególnie teraz - sezon urlopowy - i lekarz powiedział że sie nie zgadza :-( Własnie jestem w trakcie zbierania papierów do zasiłku rehabilitacyjnego.

Anusieńko skusiłas i mnie przepisem na ciasto :-p skorzystam z rozkoszą:-D

Monik jak dzisiaj nózki? Przeszło Ci trochę?

Oluś Ty tez bedziesz cały czas na L4? Jak sie czujesz?

Ja wczoraj miałam wizyte kontrolną. Wszystko w najlepszym porządku:tak: Cieszymy sie i zaczynamy przymiarki do zakupów dzidziolkowych :-D

Pozdrawiam .

witajcie Kobitki..
straszny mam dzisiaj dzień, od rana chodzę po domu ryczę, tak mi jakoś strasznie smutno:-( mój mąż się na mnie obraził, że mam taki humor, że dlaczego? itp.:-( ja sama nie wiem, co mi się stało, po prostu łzy mi lecą same..jeszcze przeczytałam o noworodku, którego matka (?!) wyrzuciła zaraz po porodzie przez okno z IIp., maluszek nie przeżył, oczywiście ta baba była pijana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nigdy tego nie zrozumiem:no: tu człowiek najpierw stara się o dziecko, potem 9 m-cy się boi, czy wszystko będzie dobrze, a te..nie wyrażę się, robią takie rzeczy:wściekła/y::angry::wściekła/y: wykastrowałabym połowę społeczeństwa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no tak mnie to jeszcze dobiło, że nie mogę sobie dać rady!!!
Moniś trzymaj się Kochana dzielnie! jestem myślami z Tobą, czekam na Was bardzo:happy2:
Kajduś widzisz, opłacało się poleżeć;-) tylko teraz nie przesadź z aktywnoścą:-)
Vonko bardzo się cieszę, że u Was dobrze i życzę miłych zakupów:-)
Anusia dziękuję bardzo za przepis:-) chcę zrobić placuszek na weekend, bo będziemy mieć gości, a jest przepyszny:tak: wózek super! przekaż proszę uściski Moni:-) co do kuchenki, to my mamy Boscha, ale płyta gazowa, jest super:tak:
Najeczko jak chrzciny? czekamy na fotki:-) czy Wy już na urlopie jesteście?
Antilko do fajnej pracy i fajnych ludzi wraca się z przyjemnością:tak: u mnie niestety dużo się pozmieniało i to na gorsze, więc nawet nie myślę o powrocie:no: mam co robić w domku;-)
Sensi, Monik:-)
Esch i ja czekam:happy2:
Ewuś jak się macie?:-)

Ja zrobiłam dzisiaj nadziewaną paprykę, ciekawe ile łez mi wleciało do sosu:baffled:

Miłego dnia Kochane:-)

Aluś a cóż to za smutny nastrój:confused:Pewnie hormonki dają o sobie znać;-)
Jutro pewnie będzie lepiej. A może papryczka na kolację poprawi humor.A jak nie to moje ogóraski na pewno by pomogły. Wczoraj spałaszowałam cały słoik:-p
Rzeczywiście, ja lubię swoją pracę, współpracowników i pacjentów. Cały czas ktoś do mnie przychodzi pyta, czy nie pomóc itd...
Esch to jeszcze trzy dni....
Monik świetne ciuszki:tak:
Ja jeszcze troszkę ponad godzinkę w pracy i do domku. Planuję wieczorem wielkie niezdrowe obżarstwo, czyli kurczak z frytkami i.............. ogóreczki:-D:-D:-D

Dzień Dobry:-)
Jestem właśnie po badaniu krzywej cukrowej. Nie było tak źle, co prawda ulepek do wypicia, ale da się przeżyć:tak:
Teraz jestem trochę senna, nie wiem, czy to wpływ glukozy, czy pogody:confused:
Jak wrócę z pracy to położę się do łóżka:happy2:

Witajcie

Moniolku też trzymam mocno kcuki. Ciekawa jestem czy już jest po :-)
Antilko też mi się chciało spać po glukozie, ale pewnie dzisiaj to i ta pogoda się jeszcze dokłada do senności.
Vonko skurczy już nie mam ale dzisiaj jak wstałam to mnie nogi bolą tak jakbym przez całą noc gdzieś biegała ;-) A może ja lunatykuję :-D
Super że na wizycie było wszystko ok :happy2:
Sensi a jak Kubuś? Mówi już coś ładnie?:-)
Aleczku jak tam dzisiaj humorki ciążowe? Mi się takie dni jeszcze zdarzają choć dosyć rzadko. Myśl pozytywnie i słuchaj muzyki :tak:
Kajduś super że udało się doczekać do tej granicy. Teraz to faktycznie może różnie wyjść z tym porodem. Teraz jesteś już spokojna i dzidzia pewnie nie będzie się pchać na ten świat tak szybko ;-)
A ja pomidorki to zajadam codziennie. Jak nałogowiec jakiś :-D

reklama
ojej..a co tu tak pusto:-(

witajcie Kobitki:-)
przeżyłam dzień w robocie, uffff..spotkałam się z szefową, powiedziałam, co i jak, nawet mi pogratulowała:szok: ale chyba szczęśliwa za bardzo nie była, no trudno:-p może w końcu doceni moją harówkę, jak mnie nie będzie:dry: w każdym razie jutro już nie idę, o 18 mam wizytę, więc poproszę od razu zwol.lek. od jutra:tak:
Antilko a kiedy wyniki? ja też dzisiaj ,,śpię'' cały dzień;-)
Monik staram się myśleć jak najbardziej pozytywnie, sama nie wiem, skąd mi się wczorajszy nastrój wziął:confused: może trochę stresowałam się pracą:baffled: dzisiaj już lepiej:tak:
Anusia wiesz może, co tam u Moniolka??

Kurcze, zaczynam trochę trząść portkami przed jutrzejszą wizytą, mam nadzieję, że z Maluchem wszystko dobrze..

miłego wieczoru Kobitki:-)

O! wskoczyliśmy w 3 okienko:)))

Do góry