reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

No i jestem:-)
Na Ktg zapisało się kilka skurczy, szyjki prawie nie ma, tylko rozwarcie niestety minimalne. Serduszko ładnie bije:tak:Mam przyjechać we czwartek koło 14 zrobią mi ktg i Usg jeżeli warunki na to pozwolą to zostanę już na porodówce:tak:
Aluś nawet się nie obejrzysz a będziesz już w 9 okienku:-D
Esch mówili w Tv, że od soboty ruszają większe stoki:-)

reklama
Antilko czuję, że ,,wielki dzień'' coraz bliżej..:tak::-) Super :-):-):-)
Esch powodzenia w negocjacjach ;-):-D

Miłej nocki 30-stki :-)

Gdzie się podziałyście:confused:
Ja byłam dzisiaj u internisty po L4 bo to od ginekologa skończyło się. Kolejne dostałam do 03.12 i mam nadzieję, że Ania do tego czasu postanowi się urodzić:-)
Moniolku w pracy wypisujeszurlop wychowawczy ?

hej, hej..
no i u nas posypało troszku śniegu:) nawet fajnie było pochodzić po lesie wózeczkiem w takiej zimowej aurze:)
Antilko, czyli jak do czwartku nic sie nie ruszy, zostajesz juz w szpitalu, tak? ile to będzie dni po terminie i kiedy u ciebie w szpitalu robią prowokację?
Alek, cieszę się, że zakupy udane. tez wolę je robić, jak jest mało ludzi. Mam nadzieję, że w końcu jutro się wybiorę ze szwagierką.. lista zakupowa długa bo marzą mi się i jakieś butki i może płaszczyk zimowy...indiany jeszcze nie obejrzeliśmy niestety...
vonko, jak tam dokarmianie?
sensi, czy ciebie faktycznie tam przysypało?
moniolek, pewnie wypoczynkowy zaległy wypisałas? no własnie, kiedy wracasz do pracy? ja w przyszłym tygodniu się wybieram... nadal nie wiem, czy być z maluchem do roku, czy wrócić wczesniej, ale tylko na pół etatu..:confused:
spokojnego wieczoru!

Ostatnia edycja:
Kajda we czwartek jestem umówiona ze swoją położną i lekarzem. Zrobią usg, ktg, zbadają i ........:confused::confused::confused:Jeżeli będzie wszystko gotowe do porodu to może kroplówka , jeżeli nie; to pewnie do domciu.Będę równo 7 dni po terminie, ale termin jest wątpliwy, bo miałam nieregularne miesiączki. Wg pierwszego Usg i daty zapłodnienia termin wypada 30 XI.

Antilo, masz opłaconą położną i lekarza też? on też będzie przy porodzie? u mnie wywoływanie porodu miało być w 41t4d ale liczac wg OM. U ciebie, jesli mialas nieregularne miesiaczki, to faktycznie bardziej wiarygodny jest termin liczac od dnia zaplodnienia:tak:to czekamy do czwartku w takim razie.

Antilko czyli juz niebawem przytulisz swoją Anię:tak:
Alek masz racje z tymi zakupami. Tez wolałam wszystko przygotowac wczesniej i ...dobrze na tym wyszłam, bo potem rzeczywiscie nic mi sie chciało. Poza tym mój Synek pospieszył sie o 2 tygodnie:-p tak bardzo był ciekaw co dla niego przygotowaliśmy:-D
Esch cos przegapiłam:zawstydzona/y: a dokąd ten wypad?... jesli mozna zapytac:-)
Kajdo dokarmiania ciąg dalszy. Młodemu butelka coraz bardziej przypada do gustu (niestety) Widac po nim że ładnie przybiera. następne ważenie bedzie 4 grudnia, wtedy sie przekonamy. Dzisiaj to az sie ze mną "kłócił" jak go najpierw przystawiałam do cyca:szok: Mały leniuszek od razu domaga sie butli. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to w koncu pójdę w odstawkę:-(A tego bym nie chciała. Z drugiej strony nie moge przeciez dziecka trzymac na samej piersi skoro to mu nie wystarcza....:sorry2: Niby pani doktor twierdzi ze mam zachowac spokój i dalej karmic ile sie da. Staram się, bardzo. Wierze ze mi się uda przynajmniej do 4-go miesiąca.

Dziewczyny mam pytanie: czy wiecie kiedy można rozpocząc gimnastykę brzuszka po cc? Ewentualnie może któraś z Was posiada jakis sprawdzony zestaw ćwiczeń dozwolonych po cięciu - bezpieczny/skuteczny. Mój lekarz powiedział że do 8-go tygodnia mam zapomniec o jakichkolwiek cwiczeniach, potem zobaczymy. Zreszta teraz i tak nic nie mogłabym zrobić bo wciąz odczuwam bóle. Słyszałam bardzo rozbiezne opinie np. że nawet do pół roku nie powinno sie nadwyręzac przecinanych mięsni..... nie wiem co o tym sądzić. Będę wdzięczna za podpowiedz.

Vonko widziałam gdzieś w necie zestaw ćwiczeń dla mam w połogu, muszę znaleźć tylko tę stronkę.
Kajdo mam umówioną położną. Super kobieta z 30 letnim doświadczeniem- wielu lekarzy mogłoby się przy niej schować. We czwartek ma natomiast dyżur przyjaciel mojej pani doktor prowadzącej ciążę, więc fajnie się składa:tak:

Witajcie,

Wlasnie wrocilam do domku po baseniku... oj coraz trudniej sie robi i nie idzie juz tak dobrze :-(

Antila jutro mnie nie ma na necie ale mam nadzieje ze nic nie przegapie :tak:

Aleczku negocjacje zakonczone... jutro soczek/kawusia w zlotych tarasach :tak: odezwe sie jak juz bede na okeciu....

Vonko nic nie przegapilas... bo z Aleczkiem na PW umawialysmy sie... jutro jade z mezusiem do Stolycy a przy okazji umowilam sie z Aleczkiem na soczek/kawusie :-)

reklama
Witajcie :-)

Esch superowo :-) To ja jutro podjadę wcześniej do Tarasów i będę czekała na sygnał od Ciebie :tak: Ale się cieszę :-)
Antilko no to oby do czwartku ;-) A mówiłam, że Ania na andrzejki czeka :-D
Vonko no i ja mam przeczucie nie wiedzieć czemu, że nasz Franek też się może pospieszyć, więc wolę być gotowa wcześniej :-D A Kubusiowi chyba posmakowała butla ;-) Najważniejsze, żeby ładnie rósł :tak: Co do ćwiczeń, to ja niestety nie wiem, kiedy i co można? :baffled:
Kajduś to udanych zakupów jutro :-) Ja dzisiaj przeszłam się po paru sklepach, jest już trochę wyprzedaży zimowych rzeczy, co mnie bardzo dziwi, bo do końca zimy jeszcze kawał czasu przecież :szok: Chciałam kupić dla Małego śpiworek/ kombinezon, ale już same resztki zostały i nie wiem, czy będzie jeszcze jakaś nowa kolekcja zimowa? Czy już same wiosenne rzeczy będą? :baffled: Dziwne to jakieś takie..:baffled:

A my dzisiaj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Godzinę tarzaliśmy się na materacach, a godzinę był wykład. Powiem Wam szczerze, że takie mam mieszane uczucia :baffled: Z jednej strony fajnie było, śmiesznie, dużo praktycznych rzeczy nam lekarz przekazał (np. co trzeba do szpitala przygotować, jakich badań wymagają, co dla Maluszka, co dla siebie, a co jest zbędne), ale z drugiej..dowiedzieliśmy się, że od miesiąca decyzją nowego dyrektora szpitala nie ma możliwości wykupienia ani zzo, ani indywidualnej położnej :no: To mnie trochę wkurzyło, bo chciałam położną, no i w razie konieczności możliwość zzo. A tu lipa..:-( Co prawda dr powiedział, że do lutego to się może jeszcze zmienić, ale nie musi :baffled: Cieszę się przynajmniej z tego, że będę mieć tam swojego lekarza. No zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu :confused: Urodzić i tak muszę, nie mam innego wyjścia :-D

Miłej nocki :-)

Do góry