reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hmm to mnie zostają przekąski - koreczki, śledziki, mozzarella z pomidorami i bazylią....................nad resztą pomyślę :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Lapisku a no tak poważnie o ciąży zaczełam myśleć po poronieniu - to była wpadka i nawet nie pamiętam jakie miałam objawy - planowaliśmy rozpocząć starania w październiku 2003 - a w czerwcu się okazało, że wpadliśmy ::) teraz dla odmiany za to doskonale znam reakcje mojego organizmu :p

Lapisku mnie się nie śniło, ale wyobrażałam sobie jak to na kolejnych różnych ważnych wydarzeniach będę miała brzuszek, albo dzidzię :) doczekamy się zobaczysz :)

Lapis_Lazuli pisze:
Moniolku przecież ja też Waga :D
A tak serio bardziej,to kiedyś się mnie śniło, że w czasie obrony musiałam wyjść bo miałam ciążowe mdlości :p
Moniolku kiedy zaczęlaś mysleć o dzidzi? Że już czas i w ogóle? Bo ja dopiero od zeszłej wiosny, wcześniej jakoś nie myślalam o tym  bo się bałam zmian, wiesz, wygodnie jest tylko we dwójkę, ale zauwazylam, że po jakimś czasie to czegoś zaczęło brakować i odkrylam że to dzidzia ;)
Anusienko, `sledzików dużo,bo ja śledziara jestem straszna ;D Sałatkę śledziową poproszę. Nie jadłam mozarelli z pomidorkami, jest pyszne? Jak to robisz?

to jest taka przystawka- kupujesz mozzarellę w postaci takiej kiełbaski w woreczku z wodą, kroisz w okrągłe plastry, do tego malutkie koktajlowe pomidorki , w połówki, układasz na przemian na talerzu, na środek listek świeżej bazyli i wszystko skrapiasz octem ..koniecznie balsamicznym!!!!!!!!!!!!!!

zróbmy ankietę- od kiedy pomysł na dzidziusia i kto na niego wpadł najpierw.

U mnie w lipcu 2004  - oboje - .........wydawało mi się ,że pójdzie gładko a tu juz mamy 2006 :(

Anuś no dobrze kobito, że czuwasz - oczywiście brakuje nam deserów - Majeczka, Kindzia hallo dziewczyny niepowtarzalna okazja impreza!!!

ja po prostu uwielbiam pomidory i już nie mogę się doczekać takich naszych "krzakowych" pachnących i soczystych  :) bardzo lubię sałatę z pomidórów, cebuli i kalafiora - ojej ale mi się jej zachciało a tu jeszcze tyle trzeba czekać...

moniolek pisze:
Anuś no dobrze kobito, że czuwasz - oczywiście brakuje nam deserów - Majeczka, Kindzia hallo dziewczyny niepowtarzalna okazja impreza!!!

ja po prostu uwielbiam pomidory i już nie mogę się doczekać takich naszych "krzakowych" pachnących i soczystych  :) bardzo lubię sałatę z pomidórów, cebuli i kalafiora - ojej ale mi się jej zachciało a tu jeszcze tyle trzeba czekać...

moniś ja też uwielbiam pomidory- oj to musimy sie na takie krzakowe latem umówić z cebulką!!!!!!!mniam,  a masz ogródek?zresztą LApisek też z naszych stron.........to zrobimy biesiadę pomidorową- ale nei wiem czy Ona lubi pomidory

Anuś Ty jak mój tato :laugh: a kiedy ja ten ogródek miałabym pielić - od rana do nocy w robocie - na szczęście tatulo ma i podrzuca córeczce różne pyszności :)

Niestety w zeszłym roku pomidory złapała zaraza - no prawie się poryczałam, takie bomby były i z zielonych zrobiły się brązowe :(

Jesteśmy umówione :)

Lapis_Lazuli pisze:
Kocham pomidorki w sałatce, ja zwykle tradycyjnie, pomidorek, ogórek zielony lub kiszony(mąż nie lubi zielonego więc jak robię dla nas to z kiszonym), cebulka, kefir z majonezem i czasem do tego serek wiejski, pyszności :D A w ogóle to salatki robię ze wszystkiego po prostu, Moniolku, kalafira dajesz takiego surowego do sałatki? Nie próbowalam a pzrecież surowy kalafior pyszny, ja kapustkę wloską często kroję do sałatek i uwielbiam sałatkę z mc donalda z sosem vinegret.
Słodkości dla mnie nie Anuś, niestety choć kocham żelki zawłaszcza misie haribo ale dieta to dieta, widać że zeszczuplałam,to się teraz starać muszę :laugh:

No to fajnie robimy sałatkę pomidorowy mix - sałąta lodowa, włoska, ogórek, kalafior, cebula i co tam jeszcze.............. :laugh: :laugh:wcinamy te witaminki i dbamy o linię :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Lapisku kalafior gotuję w wodzie z octem - on jest wtedy kruchy i nie robi się kremowy, ale pozostaje biały do tego poćwiartkowane pomidory cebulę pokrojoną w plastry i najważniejszy sos - kefir lub jogurt duuże opakowanie pomieszane z 2 łyżkami majonezu i do tego dodana wegeta - całość polana do lodówy na 2 godziny - pycha  :)

Do góry