reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto dobrze że już plamienia się nie pokazały
Muma do morza mam ok.120 km a naokoło same jeziora i rzeka i kanała
:-D:-D:-D:-Da tak naprawdę to kocham góry

Ani@k :tak: ty zawsze wiesz najlepiej
:eek: tyle chciałam wam napisac każdej z osobna i już nie wiem co:baffled: sklerozę mam

aleksis niektórzy polacy są jak z kamienia łupanego:( czyt. rząd

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie!!dzis mój mąż odebrał wyniki badania nasienia....i chyba nie jest dobrze!!!!!!:-:)-:)-(sama nie wiem!!!!!ruchliwość plemników ma 40 %,.......ruch szybki...0%:-(jestem załamana:-:)-:)-(,ruch wolny ma 75%,ruch nieprawidłowy 25%.Plemników zywych ma 48%,gdzie norma jest od 50%.Budowy prawidłowej ma 53%.Jesli chodzi o inne parametry to wszystko jest w normie!!!bakterie sa ujemne,czyli jest dobrze!!Ale martwi mnie to,ze szybkiego ruchu ma 0%:-(dziewczyny juz nie wiem co mysleć!!w pracy jak bóbr ryczałam jak zadzwonił do mnie....tak cholernie sie martwię!!!Jak w marcu bylismy u androloga to w poprzednim badaniu ruchu szybkiego miał 4%,powiedziałam,ze to strasznie mało itd!!a lekarz powiedział nam,ze liczy sie ogólnie cały ruch plemników!!zarówno jak ten szybki jak i wolny-wszystko razem!!!No teraz ruchu wolnego ma 75% niby duzo,tak??ale ruchu szybkiegi 0%!!!!!ja pierd......ja juz sił nie mam!!martwie się ,i boje bardzo.Wszystko inne jest dobrze,ale to mnie martwi cholernie!!!!!!!:-:)-:)-(ps....co do tej aborcji,to już kilka tygodni temu słyszałam w tv!!!!co za ****n.......frajer!!!!!!!szkoda słów!!!!!!!my jesteśmy "zacofani "jesli chodz o tego typu sprawy!!!!!!a rząd po chu...się wtrąca??!!!szok jakis!!!Jak w polsce bedzie zabronione to pary do Niemiec lub gdzie indziej jezdzic beda!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
witajcie!!dzis mój mąż odebrał wyniki badania nasienia....i chyba nie jest dobrze!!!!!!:-:)-:)-(sama nie wiem!!!!!ruchliwość plemników ma 40 %,.......ruch szybki...0%:-(jestem załamana:-:)-:)-(,ruch wolny ma 75%,ruch nieprawidłowy 25%.Plemników zywych ma 48%,gdzie norma jest od 50%.Budowy prawidłowej ma 53%.Jesli chodzi o inne parametry to wszystko jest w normie!!!bakterie sa ujemne,czyli jest dobrze!!Ale martwi mnie to,ze szybkiego ruchu ma 0%:-(dziewczyny juz nie wiem co mysleć!!w pracy jak bóbr ryczałam jak zadzwonił do mnie....tak cholernie sie martwię!!!Jak w marcu bylismy u androloga to w poprzednim badaniu ruchu szybkiego miał 4%,powiedziałam,ze to strasznie mało itd!!a lekarz powiedział nam,ze liczy sie ogólnie cały ruch plemników!!zarówno jak ten szybki jak i wolny-wszystko razem!!!No teraz ruchu wolnego ma 75% niby duzo,tak??ale ruchu szybkiegi 0%!!!!!ja pierd......ja juz sił nie mam!!martwie się ,i boje bardzo.Wszystko inne jest dobrze,ale to mnie martwi cholernie!!!!!!!:-:)-:)-(ps....co do tej aborcji,to już kilka tygodni temu słyszałam w tv!!!!co za ****n.......frajer!!!!!!!szkoda słów!!!!!!!my jesteśmy "zacofani "jesli chodz o tego typu sprawy!!!!!!a rząd po chu...się wtrąca??!!!szok jakis!!!Jak w polsce bedzie zabronione to pary do Niemiec lub gdzie indziej jezdzic beda!!!!!!!!

Kasico- tak mi przykro. Poradz sie naszej kochanej Mumy, ona to jut przechodzila z eMem i zobacz. Juz niedlugo bedzie Mama :-)
Chyba jak pamietam podala caly zestaw witamin dla Ema- maca, folik, Q10, cos tam cos tam.Napisz do niej i sie nie zalamujcie!!! :no: Przeciez to sie da leczyc.

A ten kurduplowaty kawalerek z PiS to lepiej niech sie pojdzie pomodlic albo niech idzie na panienki, bo moze mu juz sperma uderza do glowy:-D
Ale sie wkurzam slyszac takie bzdury. To leci potem w niemieckiej TV. I tak sie z nas nabijaja na calym swiecie, chocby politycy i ludzie na ch...ach stawali.

Zadzwonie sama do tego lekarza i zdam relacje.

Gatto- jest juz wszystko bene z brzuszkiem?

Do jutra

Ani@k, ja piję przecedzone bo parzę sobie w takiej herbaciarce i ona odrazu cedzi jak wlewam do kubeczka. Tak mi gorzko po tych ziołach, że zawsze muszę czekoladkę zapodać sobie.
Aleksis, ja piję mieszankę nr.1 Klimuszki na niepłodność i na temat tej właśnie dziewczyny się wypowiadają, że bardzo ładnie po niej endometrium rośnie. A z testami było tak... pierwszy zrobiłam coby nie przegapić bo ostatnio miałam owu wcześniej, drugi żeby zobaczyć czy już po owu, trzeci to raczej dla frajdy, ale czwarty to już w lekkim szoku że 3 pozytywne a owu normalnie jest 24 godz. Jak mi wyszedł 4 pozytywny to zgłupiałam a Y mnie zapytał czy to znaczy że dalej trzeba chyśtać :-D. Oboje byliśmy szczęśliwi jak mi tempka wzrosła i po chyśtaniu.
Jak masz smutki to wywalaj je do nas, my wszystko przyjmiemy a Tobie się zrobi lżej na duszy :tak:.
Kasica, ja z tego nic nie rozumiem i w zasadzie jak przeczytałam to nie wiem czy z żołnieżami jest aż tak źle. Najlepiej jak się Muma wypowie, ona jest obcykana i napewno ma receptę na to. Nie martw się bo od zapłodnienia jest potrzebny tylko jeden ! Muma kiedyś mi mówiła, że przed stosunkiem eMek powinien napić się Coca-Coli bo po niej maluchy maja speeda :tak:.
Gatto, jak się czujesz?
Katiuszka, czy wy już jedziecie do Polski? Co się z Tobą dzieje, nic nie piszesz już pare dni :errr:.

Jutro jadę do firmy, ale nie wiadomo czy wejdę bo pracownicy robią strajk przed bramą :rofl2:.

cześć Dziewczynki!!!
wpadłam tylko na momencik, bo uciekam do pracy. Chciałam się usprawiedliwic, że nie piszę...czytać, czatam...tylko nic nie piszę...Dalej mam przeboje w domu, robię "porządek" za "porządkiem", zaczęło się od Murzyna z dołu, potem poleciała reszta. Nie będę wdawać się w szczegóły, ale wszystko wisiało na włosku...nie mam siły do tego wszystkiego...Niby wygląda, że idzie ku poprawie...ale na jak długo???
Wczoraj byłam w przychodni, lekarz nawet mnie nie spytał jak się czuję, zmierzył tylko ciśnienie:angry: wysłał do szpitala zgłoszenie, żeby mnie umówili na usg to w kierunku zespołu Downa i tyle. Mają teraz w ciągu 3 dni do mnie zadzwonić i powiedzieć kiedy mam to badanie. Jedyne co się dowiedziałam, to w którym szpitalu wstępnie będę rodzić...tzn. nie wstępnie rodzić, tylko wstepnie podali mi ten szpital, bo ja mogę go zmienić. Ale nie będę nic kombinować, bo znając angielską ślamazarnośc, to zanim doślą moje papiery do nastepnego szpitala to ja już dawno urodzę!!!
Dziewczynki, wpadnę później, odpisze więcej!!! obiecuję!!!!
Miłego dzionka!!!!!paaaaa

Kasica rozumiem ze jeszcze nie masz tej kartki z wynikami przed sobą???
bo mi ginek mówił że musi być tam gdzie jest napisane A i B i w sumowaniu ma być 50
potem kazał patrzeć na budowę nic nie mówił o ruchliwości
nie wiem czy co ginek i androlog to inne spojrzenie na wyniki:eek: kochana wiem że ci bardzo smutno ( łączę się z Tobą) popłacz sobie a potem ostro do lekarza , a najlepiej jakbyś zadzwoniła już dziś do androloga jak masz taką możliwość

hej.....lapop,mam ten wynik od wczoraj gapię się w niego!!Tak jak pisałam ruch A 0%,ruch B 75%.Prawidłowej budowy ma 53% plemników,takze na mój 'chłopski rozum"z budową jest chyba ok?!!,gdzie norma jest od 30%.Niby w ruchu jest sporo bo 75%,ale ruchu szybkiego jest 0%:-:)-:)-(,a to 75% to ruch B(wolniejszy).Jutro do Warszawy jedziemy.Biore wszystkie wyniki ,badania moje i Adama i jedziemy.Nie bede dzwoniła dzis,jutro jak pojedziemy to wszystkiego sie dowiemy....Tak jak piszesz lapop,o tym ruchu A iB ze to się sumuje razem,to nam androlog tez tak powiedział ostatnio,że licza sie wszystkie plemniki w ruchu itd!!No ok.w ruchu wolnym ma 75%,ale w ruchu szybkim zero!!:(

Ostatnia edycja:
hej.....lapop,mam ten wynik od wczoraj gapię się w niego!!Tak jak pisałam ruch A 0%,ruch B 75%.Prawidłowej budowy ma 53% plemników,takze na mój 'chłopski rozum"z budową jest chyba ok?!!,gdzie norma jest od 30%.Niby w ruchu jest sporo bo 75%,ale ruchu szybkiego jest 0%:-:)-:)-(,a to 75% to ruch B(wolniejszy).Jutro do Warszawy jedziemy.Biore wszystkie wyniki ,badania moje i Adama i jedziemy.Nie bede dzwoniła dzis,jutro jak pojedziemy to wszystkiego sie dowiemy....Tak jak piszesz lapop,o tym ruchu A iB ze to się sumuje razem,to nam androlog tez tak powiedział ostatnio,że licza sie wszystkie plemniki w ruchu itd!!No ok.w ruchu wolnym ma 75%,ale w ruchu szybkim zero!!:(
wiesz wydaje mi się że do IUI to nie ma większego znaczenia bo wtedy przed zabiegiem plemniki są wlewane do płynu który przyspiesza ich ruchliwość tak mi tłumaczył gin przy IUI no ale ja nie jestem ekspertem
kochana wierz mi są gorsze wyniki nie jest jeszcze tak źle

hej babolki!!
Kasica spokojnie, zobaczysz, ze nie jest zle, bo generalnie sumujac ruch jest az 75%. Wierz mi sa osoby, ktore mialy duzo mniej i maja dzieci. Nie nakrecaj sie za bardzo tylko mysl pozytywnie!
Aleksis, po to jest forum, zeby dzielic sie swoimi radosciami, ale i smutkami, wiec jesli masz cos na watrobie to zapodawaj:happy:

Katiuszka czy to zaczal ci sie syndrom "gniazda"???Tylko ty na razie zaczynasz porzadki duchowe;-)

Bionda strajk we wtorek? to niepodobne do wlochow:sorry:zazwyczaj robia w poniedzialki lub piatki coby sobie weekend przedluzyc:-DKorniszony ja kupuje w despar i tez sa dobre:happy:

U mnie na razie spokoj, nie zauwazylam niepokojacego brazowego sluzu, staram sie i tak nic nie robic, oprocz tego, ze stluklam moj ulubiony kubek pelen kawy:-(Co za tym idzie musialam zalaczyc pranie z pochlapanym pokrowcem na kanape i posprzatac pobojowisko na podlodze.

A gdzie jest Kok.o????
Ani@k jak poszla prolaktyna???

Ach i co do in-vitro to taki sam absurd jak przymus szczepien, brak mi slow!!!!!!

Ach Kasica jeszcze jedno, ty zachodzilas w ciaze, wiec ruchliwosc nie jest problemem, problem jest w utrzymaniu ciazy moze.

reklama
Hejka,
Znowu net mi szwankuje wrrr więc napiszę szybko .
Kasica – jest tak jak pisze lopop , czyli A+B powinno być 50 % czyli jest OK,nie napisałaś nic o ogólnej ilości a to bardzo ważne – z jakiej wartości te procenty wyliczamy.
Ja Ci na pocieszenie dodam, że my ‘zaszliśmy’ przy ogólnej ilości 8 mln i prawidłowej budowy mniej niż 10 %!! Akurat szybkość była OK ale co z tego jak to było kilka sztuk takich szybkich Lopezów;)
Co do suplementów i wspomagaczy to pisałam Ci na priv kiedyś, ale jeśli chodzi o szybkość to po pierwsze M rezygnuje z piwka i oczywiście mocniejszych % a w zamian za to faszerujesz go salfazinem a do tego L-karnityną (naturalna jest w mięsie , zwłaszcza wołowym – ale jest też w tabletkach). Przed chyśtaniem kawka lub cola i będzie dobrze !! Aaaa no i ciepło jest więc niech śpi bez gaci i chłodzi się ogólnie (tylko nie zimnym piwkiem ;)
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&&&&&&
Katiuszka – dobrze, że się odezwałaś bo już się martwiłam 
kok.o – w czwartek wizyta i to dlatego nie piszesz ?? &&&&&&&&&&&&&&

Do góry