reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć Kobitki!!!
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie, że nie mam siły i chęci na pisanie...czytać...czytam..ale jakoś nie mogę się zebrać, zeby napisać. Bo po co? smęcić mam w kółko??? Siedzę godzinami na forum ginekologicznym o przezierności. Boże...ile jest kobiet takich jak ja, które musiały zrobić amnio...Dużo podniosło mnie to na duchu i dało nadzieję. Na razie przyczytałam około 70 stron i były tylko dwa przypadki, gdzie amnio potwierdziło chorobę dzidzi, ale tam NT wynosiło 5mm, a w drugim 8mm... Niby jestem dobrej myśli, ale wiadomo...gdzieś tam z tyłu głowy jest ta obawa...No nic...mam nadzieję, że za tydzień w piątek będę już wiedzieć...Od poniedziałku mam wolne przez 2 tygodnie. Wzięłam od razu tyle, bo niby trzeba po badaniu kilka dni polegiwać, nie przemęczać się. A kolejne dni oszczędzać się...no a ja przy dzieciach to się najwięcej naoszczędzam, zwłaszcza, że mają teraz wakacje...Z resztą urlop wypoczynkowy przeleciał mi koło nosa, bo już na 100% nie ruszam się z Londynu, to przynajmniej na to konto sobie odpocznę w domku.
Dziewczyny, bardzo, bardzo Wam dziękuję za wsparcie i miłe słowa!!! oby się to skończyło jak najszybciej:tak:
Pzepraszam, że nie odpiszę każdej z osobna...znowu:sorry2:
kok.o pytałaś o wózki...w prawdzie mumy, alex...i kogoś jeszcze, a nie mnie...ale że ja już mam wózek zakupiony, to się wtrącę w dyskusję. Ja też czytałam gdzie się dało o jakości, materiałach, atestach. Wchodziłam na specjalne strony z opiniami użytkowników. Przede wszystkim musisz się zastanowić jak będziesz ten wózek użytkować, tzn. czy tylko na uliczkach miejskich, na chodnikach itp. Jak tak, to wystarczy z małymi kółkami, a jak na wiejskie drogi i wyboje, to lepiej na większych pompowanych. Zwróć uwagę na wagę wózka...bo jak przyjdzie Ci wynosić go na któreś tam pietro w bloku, to po kilku spacerach możesz mieć dość. U mnie waga nie była istotna, bo ja nie bedę go dźwiagać. Ja wybrałam 2w1, bo uznałam, że nie jest mi potrzebny wpinany fotelik w stelaż wózka...może zmienię zdanie w trakcie użytkowania;-)A poza tym ten wózek, który wybrałam miał dobre opinie o gondoli i spacerówce, ale kiepskie co do fotelika. Więc stwierdziliśmy, że dokupimy fotelik lepszej firmy z atestami ADAC-a, tylko tyle, że one nie wejdą na stelaż. Tak więc mam 2w1, mój typ padł na ESPIRO GTX kolor śliwka.
Noo alem się wymądrzyła w sprawie wózków:-)
kasica dzięki za info odnośnie storczyków. Mnie coś słabo kwitną...jak przyniosę ze sklepu, to jest ok, ale za jakś czas coś im się odechciewa...ale ja to w ogóle nie mam ręki do kwiatków...może to dlatego???
Idę się położyć, bo mnie coś łamie...aha...i ja się dołączam do grona nocnym marków...też spać nie mogę, ale chyba wiem dlaczego...:-(

reklama
Cześć kobity:-)
Widzę ze dzisiaj ja pierwsz tu zagościłam.
Oczywiście w pracy siedzę i kwitnę:baffled:
Katiuszka
Trzymam mocno kciukasy za was,ąż mi zsiniały ale nic tam.Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
Kasica wizyta u takiego Prawdziwego Dr daje dużo nadziei. Bardzo się ciesze że trafiliście wreszcie w ręce kogos takiego.

A i chyba te ziółka tempke mi poprawiły, równiutka jest jak pod linikę:-D

eloł babiszcza:-)
caterina noooo jedziesz prościutko:-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ja tez kwitne w robosie. Ale jeszcze jutro i znów weekend!!:-)
katiuszka, dzieki za wypowiedź;-) w sumie to ja mam i chodniki i gruntówki w okolicy, wiec wozek..chyba z duzymi kołami. A i tak chyba bez pomacania na żywo w sklepie sie nie obejdzie..heh..trza bedzie jezdzic i szukac..

Haszitka zdrówka duzo zycze, zeby Ci sie szybko ponaprawiały te wszystkie nieszczesne przypadłości :tak:

a Brzózka to jeszcze zyje??;-) fejsbookowcy wiedza chyba, co u niej:-)

hej dziewczyny

widzę ,że temtem przednim są zakupy działu dziecięcego :tak:

katiuszka trzymam mocno kciuki nie zamartwiaj się będzie dobrze&&&&&&
kasica wiem,że robisz drożność ,ja miałam 2 razy robioną drożność jajowodów przed ciążą(okazał się lewy jajowód słabo drożny i niestety żadnych zabiegów udrażniających nie robili i jak mówili nie robią jajowodów) i po ciąży którą miałam 3 lata temu bo była poza maciczna robiłam dopiero jakieś 2 miesiące temu to po zabiegu ,który miałam pod narkozą lekarz powiedział ,że jak przeprowadzali operację to usunęli ciążę razem ze zrostami które powstały wcześniej więc jak widać można usunąć bo jajowód okazał się drożny przy tym HSG ,ale zrobili to przy "tak zwanej okazji" a czy robią zabiegi udrażniające nie sądzę ...chodź mogę się mylić .....

kok.o Brzózka teraz na wyjazdach z psami ma chyba jakieś wystawy z tego co widać na zdjęciach :tak::-)

ja kawkę spijam i urlopuje się do poniedziałku :tak:

Cześć Kochane,

katiuszka
trzymamy kciuki, ale na bank będzie wszystko dobrze.
ani@k wyszło Ci to ciasto gruszkowe??? napisz bom ciekawa:)
zuzka miłego wypoczynku
kok.o jak u Ciebie z wagą??? Kochana nie przejmuj się, ja też jeszcze nic nie mam z wyprawki:) ale oczywiście wczytuję się pilnie w to co katiuszka i Muma piszą o zakupach...

Dziewczyny, a co powiecie na ten obrazek....???

kwiatki_ani.jpg

Ostatnia edycja:
Hejka,

A dzisiaj znów cichutko..
zuzanka - miałaś dać zdjęcia biznesu, mi to potrzebne bo sama muszę o czymś zacząć myśleć..:tak: A powiedz Ty robiłaś jakieś kursy czy po prostu umiesz to robić ?:-) Ja nie będę na pewno Twoją konkurencją, tak tylko z ciekawości pytam ;-)
aaronka - obrazek ładny ale ze mną to jest tak,że podoba mi się w sensie podziwu nad jego wykonaniem (nagroda też za cierpliwość) a nie tak żebym miała go sobie powiesić. Ja to raczej abstrakcje mam w domku i nasze zdjęcia ;-) A Ciebie ile więcej jest ??:-)

Aleksis - i jak po wizycie ??

Jutro jadę z dziadkami do lekarza i mam casting nadzwyczajny bo opiekunka idzie na operację.
W zastępstwie miała być jej synowa ale olała sprawę i teraz albo namówię na 1,5-2 tygodnie sąsiadkę jakąś albo sama będę tam jeździć codziennie:baffled:

Ostatnia edycja:
ejoooooooo:-)
łłłoo Muma no to zatrudnisz kogos 'na zastepstwo' ;-)
aaronka ja mam 4kg na plusie :sorry: a obrazek, to tak jak Muma napisze, do wyszywania-fajny, do powieszenia (u mnie;-) ) - nie:sorry:
własnie! zuza zdjecia obiecałas! :tak::-) Muma zrobi sobie taki gabinecik, zamiast robic pazurki to bedzie wnioski unijne pisała (czy cuś takiego:-D)

a my dzisiaj bylismy w sklepie z wozkami i łóżeczkami ... heh:sorry:

kok.o - :-D Ja już nie chcę pisać wniosków :baffled: Może ja tam wróżyć będę albo coś ;-) Mam ochotę na nowe życie zawodowe - może coś wymyślę:-)

Opowiadaj jak w sklepie było !

Muma, zrób badanie rynku na swojej wiosce i moze wyjdzie, ze powinnas otworzyc jakis warzywniak czy sklep z kozim serem własnej roboty:-D
a w sklepie bylo duzo wozkow, ale w oko wpadły mi Tako Captiva i Jedo Fyn. Fajne zwrotne sa. I chyba duze te gondole mialy. Chociaz najwieksze gondole to takie wozki typu retro mialy. Łozeczko- oczywiscie sprzeczke wywołalo, ja chce białe, eM-nie:eek:
No ale to dopiero pierwszy sklep, jeszcze sporo przed nami;-):-)

reklama
Fajne wozy:tak: Ten Jedo super, ja też się muszę wybrać stacjonarnie ale nie wiem kiedy:eek:
Żeby mieć kozi ser własnej roboty to trza kozy mieć a ja mam tylko owczarka i już więcej zwierzaków nie chcę :-D ALe serio to mam ochotę na coś zupełnie nie związanego z wykształceniem, żeby chociaż psychicznie odpocząć wreszcie w pracy:-)
Aaa białe łóżeczka są super, też bym takie kupiła żeby meble Olkowe nie były 'drewniane';-)

Do góry