reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

To ja staję do końkursu na długość gluta:-)
A czy przewidziana jest jakaś kopulacja,się znaczy kumulacja:confused:
Zamiast centymetra np. metrówka:-D

oczywiscie, pod warunkiem że 'atestowana' :-) taka np. jakie są w leroy merlin lub castoramie się nie liczą..
oto przykłady metrówek:
metrówka 1.jpg lub meetrówka 2.jpg

U mnie w pracy nikt nic nie wie i jakoś dziwnie tematy schodzą cały czas na dzieci lub kobiety ciężarne. A ja choroba kłamie jak z nut. Dziś z dziewczynami gadałyśmy, że jeszcze chyba nie jesteśmy gotowe na dzieci, bo denerwują nas płaczące noworodki itp, ja oczywiście też się udzielałam, że tak tak, a w brzuchu robal rośnie. Z nosa mi się kurzy.

ale po co ukrywać??? przecież jesteś w ciąży i przecież i tak wszyscy się dowiedzą..

witajcie......dziś ponury nastrój mam:(...............jakieś smutki mnie ogarnęły:-(....musiałam sobie popłakac........:-:)-:)-:)-:)-:)-(

no i przez noc te wszystkie smuty już sobie poszły, popłakałaś sobie, teraz spisz wszystkie pytania i spróbujemy na nie odpowiedzieć :tak:

Kasica, ale tak sobie myślę że nie musisz się już tak smucić, lekarz wypatrzył problem, zaraz ten problem straci swój byt i zostaniecie szczęśliwymi rodzicami z Adamem :tak: więc proszę mi się nie smucić tylko podnieść uszki do góry i wziąć wiatr w swoje ręce!!!!!!!!!!!!!!!! :tak:

reklama
cześć!!Ani@k,Aleksis,caterina.......dziekuję za słowa otuchy,człowiek od razu inaczej sie czuje:-).No tak problem jest niby znaleziony....ale tez nikt nie powiedział nam,ze za 3,4,5,6,7,8 w ciązy bede.....:-(takze teraz trzeba poczekac zeby sprawa z Adamem wyjasniął się.Jak wyleczy stan zapalny i wyniki beda dobre,to bedziemy mogli poddac sie inseminacji,bo plemniki juz"zdrowe"beda."Ciesze,śei,ze teraz Adam jest wzięty pod "lupę"wiecie o co mi chodzi??!!.........ze przez rok byłam ja badana,wyniki,zabiegi itd....wyniki są ok.wszystkie,wiec Adam terazmusi poleczy sie....i mam nadzieje,ze efekt bedzie ok:-)...................MARZE O TYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......jak każda z nas tutaj.....

No tak problem jest niby znaleziony....ale tez nikt nie powiedział nam,ze za 3,4,5,6,7,8 w ciązy bede.....:-(takze teraz trzeba poczekac

ale chyba żadnej z nas żaden ani lekarz ani wróżka nie powiedzieli kiedy będziemy w ciąży, dokładnie jak mówisz cza poczekać:tak:

Katiuszka mam nadzieję że jesteś dziś wyluzowana i zaraz klikniesz kilka dobrych wiadomosci, cały czas myśle cieplutko o Tobie, trzymaj się i pamiętaj ze my tu cały czas trzymamy za Ciebie kciuki :tak:

Ostatnia edycja:
Hej,

tere fere -
ja tam trochę rozumiem to ukrywanie;-) Też miałam taki zamiar ale gin mnie wysłał na zwolnienie od razu w 6tc i tyle z tego wyszło. I potem stresa miałam co to będzie w pracy jak się nie uda .. A do jakiego chodzisz gina ?? Ja do Baradyna i będę rodzić w Rydygierze a na usg do Dudarewicza:tak:

Aleksis -
glut to nie wyrocznia:tak: &&&&&&&&& Najważniejsze, że jesteś spokojna i wierzysz w to, że się uda - bo się uda na pewno :tak:

kasica -
musisz kochana troszkę wyluzować .. Może pij sobie meliskę - na pewno nie zaszkodzi. Jak już jesteście w rękach Doktorka to wyjścia nie ma - uda się i żadna inseminacja nie będzie potrzebna:tak:

Ani@k -kurka a może wróżka by mogła powiedzieć ? i po co wtedy się napinać , trzeba by zaczekać i już...:-) Trochę to tak jest - co komu pisane..

katiuszka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Daj znać koniecznie.

ja cały czas wychodzę z założenia ze mam gdzieś tam na Górze zapisany scenariusz, sama w tym wszystkim bym się chyba pogubiła:sorry2:

z wyluzowaniem jest gorzej..ale się da:tak:
mój obecny cykl wyglądał tak:
- od poczatku 'grzaliśmy' równo - ale nie dla 'musu i konieczności' a dla samej przyjemnosci, zioła chyba wyprodukowały w moim organizmie duuużo endorfin, albo w końcu coś się tam w mojej głowie poprzestawiało:cool2:
- 'druga' połowa cyklu to nawet nie wiem kiedy nastąpiła, jakoś przypadkowo wpadłam na to ze to już 20 dc minął, urlop, końcówka remontu i pichcenie smacznego i zdrowego żarełka która pochłonęła mnie całkowicie też miały w tym pewnie duuże znaczenie:tak:
- usłyszałam też od eMa kilka pozytywnych zdań, które w sposób przecudowny podniosły mnie na duchu, nawet kwiaty nie były potrzebne a micha od tamtej pory uśmiecha mi się bez przerwy:cool2: (pewnie już niedługo będę się żalić okrótną @ która czai się gdzieś za rogiem)

jedyne co czuję to to, że @ się zbliża, tym razem typowe objawy ciążowe nie zrobią ze mnie szlochającej dziewczynki gdy pojawi się przebiegła lisica (z czerwonym ogonem)...

aaa!!!! i jeszcze chcialam powiedzieć, że na kolejny :cool2:cykl szykuję opowieść o Bronku, który wpadł, rozgościł się i poczynił cuda:-)

Ani@k - to ja trzymam kciuki mocno żeby Bronek nie musiał wpadać ;-) Udało się rok temu , uda się i teraz i to ze szczęśliwym zakończeniem :tak: Ja tam trochę wierzę w to, że większość kobiet zachodzi w określonej porze roku :-p
Mam tylko nadzieję, że 'grzaliście' w znaczeniu takim jak myślę, a nie np wysokoprocentowym :-D:-D

hehe gdyby w niedzielę 26 przylazła @ były dokładnie takie same szanse jak rok temu:tak:;-)
a grzaliśmy w znaczeniu takim jak myślisz:tak::-)

cześć Dziewczyny moje kochane!!!
wstępne wyniki są dobre!!! nie ma stwierdzonych trisomii 13, 18 i 21!!! u mnie było ryzyko 1:45 co do zespołu Downa. Jak poczytałam, że ta wada serca (podejrzenie na razie) w 80% wiąże się z zd, to już nie miałam nadziei, szykowałam się na najgorsze...Ale wyniki wstępne to wykluczyły. Za 1,5 tygodnia wyniki całościowe włącznie z płcią. Mam nadzieję, ze będą one dobre. Co do płci już mi zupełnie obojętne!!!! BYLE ZDROWE!!!!! Ahaa i jak będą już wszystkie wyniki to echo serca....kolejny stres...ehhh i tak pewnie do końca ciąży...
Kochane, nie doczytam wszystkiego, głowa mi pęka od tych nerwów, ale wiem, ze mnie wspierałyście i fluidkie wysyłałyście. Bardzo, bardzo Wam dziękuję!!!!!!! słowami nie da się tego wyrazić....dzięki, że jesteście!!!!!!

reklama
cześć Dziewczyny moje kochane!!!
wstępne wyniki są dobre!!! nie ma stwierdzonych trisomii 13, 18 i 21!!! u mnie było ryzyko 1:45 co do zespołu Downa. Jak poczytałam, że ta wada serca (podejrzenie na razie) w 80% wiąże się z zd, to już nie miałam nadziei, szykowałam się na najgorsze...Ale wyniki wstępne to wykluczyły. Za 1,5 tygodnia wyniki całościowe włącznie z płcią. Mam nadzieję, ze będą one dobre. Co do płci już mi zupełnie obojętne!!!! BYLE ZDROWE!!!!! Ahaa i jak będą już wszystkie wyniki to echo serca....kolejny stres...ehhh i tak pewnie do końca ciąży...
Kochane, nie doczytam wszystkiego, głowa mi pęka od tych nerwów, ale wiem, ze mnie wspierałyście i fluidkie wysyłałyście. Bardzo, bardzo Wam dziękuję!!!!!!! słowami nie da się tego wyrazić....dzięki, że jesteście!!!!!!

katiuszka, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę:) Czekałam na takie informacje. Przez ten czas czytałam, ale nie miałam ochoty na posty. życzę Ci z całego serduszka wszystkiego najlepszego. Rośnijcie zdrowo.

Do góry