reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

10 dni po terminie miesiączki, na usg nic nie widać

Imagine.M

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny.
Jestem trochę podenerwowana. Byłam dzisiaj u lekarze bo spóźnia mi się okres 14.11 miałam dostać czyli w sumie 10 dni temu, robiłam dwa testy ciążowe wyszły pozytywne. Ale lekarz nic na usg w ogóle nie zobaczył
Kazał mi isc na b-hcg. Idę dopiero jutro
Kurczę strasznie się boje, i już sobie w głowie mysle czy to nie jakas pozamaciczna

reklama
Pewnie jest jeszcze za wcześnie, żeby było coś widać, spokojnie. Poczekaj na wynik bety, koleją wizytę u lekarza. Niepotrzebnie panikujesz, naprawdę

Możliwe ze ciąża jest młodsza dlatego nie widać jeszcze. U mnie ciąża jest młodsza a o 10 dni w momencie kiedy poszłam do lekarza powinnam widzieć zarodek z sercem byl tylko mały pęcherzyk płodowy zarodka brak serca brak a wielkosc odpowiadała nie na 7 tc tylko 5 tc martwilam sie strasznie bo jak to moze byc ze ciaza mlodsza myślałam tylko ze sie zle rozwija zestresowana czekałam a na następnej wizycie zobaczyłam fasolke z serduszkiem a tydzień później ta fasolka wyglądała juz jak mały człowieczek pisze to po to zeby uwidocznic to jak to wszytsko się tak szybko rozwija i jednego dnia moze nie byc nic a drugiego nagle widac pęcherzyk tydzień później zarodek itd. Możliwe ze twoja ciąża tez jest mlodsza wystarczy ze owulacja sie przesunela albo dluga implantacja albo wystarczy ze masz troszkę nieregularny okres i tak na prawdę ciąża moze byc nawet o 2 tygodnie młodsza niz wynika z obliczeń dlatego na usg nie widac cierpliwości do następnej wizyty ;)

Możliwe ze ciąża jest młodsza dlatego nie widać jeszcze. U mnie ciąża jest młodsza a o 10 dni w momencie kiedy poszłam do lekarza powinnam widzieć zarodek z sercem byl tylko mały pęcherzyk płodowy zarodka brak serca brak a wielkosc odpowiadała nie na 7 tc tylko 5 tc martwilam sie strasznie bo jak to moze byc ze ciaza mlodsza myślałam tylko ze sie zle rozwija zestresowana czekałam a na następnej wizycie zobaczyłam fasolke z serduszkiem a tydzień później ta fasolka wyglądała juz jak mały człowieczek pisze to po to zeby uwidocznic to jak to wszytsko się tak szybko rozwija i jednego dnia moze nie byc nic a drugiego nagle widac pęcherzyk tydzień później zarodek itd. Możliwe ze twoja ciąża tez jest mlodsza wystarczy ze owulacja sie przesunela albo dluga implantacja albo wystarczy ze masz troszkę nieregularny okres i tak na prawdę ciąża moze byc nawet o 2 tygodnie młodsza niz wynika z obliczeń dlatego na usg nie widac cierpliwości do następnej wizyty ;)

Troszke mnie uspokoilaś bo wracałam do domu z milionem myśli
Jutro idę na bete, zobaczymy.

Mi okres spóźnial się 8 dni i lekarz też nie widział pęcherzyka ale odrazu uspokoił że to nie oznacza że nie jestem w Ciąży i dostalam skierowanie na krew i tak wyszło:) A no i też testy pozytywne były.

Mam wynik z pierwszej bety... ale wynosi ona 7,13 mIU/ml, czyli początek 3 tygodnia? To strasznie dużo odstaje od 5 tygodnia. Czy mozliwe żeby ciąża była 2 tygodnie młodsza?
Czekam na bete w niedziele

Moja ciąża jest młodsza o 10 dni. Owulację miałam 24 dnia cyklu i jakbym nie to, że miałam monitoring cyklu i dokładnie wiedziłam kiedy jest owulacja to też by u mnie szybciej nic nie było widać. Lekarz nawet nie liczy mi tygodnia ciąży od ostatniej miesiączki tylko tak jak wychodziło w 1 trymestrze na usg . Nie martw się. Oczywiście, że Twoja ciąża może być młodsza. :)

reklama
Moja ciąża jest młodsza o 10 dni. Owulację miałam 24 dnia cyklu i jakbym nie to, że miałam monitoring cyklu i dokładnie wiedziłam kiedy jest owulacja to też by u mnie szybciej nic nie było widać. Lekarz nawet nie liczy mi tygodnia ciąży od ostatniej miesiączki tylko tak jak wychodziło w 1 trymestrze na usg . Nie martw się. Oczywiście, że Twoja ciąża może być młodsza. :)

Ale była by aż tak mała? Kurczę 7,13 a norma jest od 5,8. Ja akurat miałam ostatnio małe zawirowania z okresem ze raz miałam dwa razy w ciągu miesiąca. Ale kurczę, zobaczymy w niedziele. Ale trochę się stresuje bo to na prawdę mały wynik

Do góry