• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.

Ja mam wrażenie, że Ty nie za bardzo się orientujesz jak powinno się w ogóle prowadzić ciążę. Bardziej martwisz się, że masz rozbieżność w dacie porodu niż tym czy dziecko jest dobrze zbadane.
Jest to moja pierwsza ciąża i faktycznie uważam, ze bardzo mało wiem ale i bardzo się stresuje to moja taka pierwsza sytuacja i wiele rzeczy dowiaduje sie właśnie w trakcie ciazy.. jeżeli kogoś czymś uraziłam to przepraszam

reklama
Mam jeszcze jedno spostrzeżenie co do mojej ciąży i jej wieku😊 na Usg z 30 czerwca doktor po Usg stwierdził 6tydzien1 dzień. Zdjęcie wysyłam poniżej. Na którym mam pomiar CRL 0.36cm czyli odpowiedni dla tego tygodnia. Z miesiączki wychodziłby 7 tydzień 5 dzien.

Czy mógłby może się ktoś wypowiedzieć na ten temat?

IMG_4660.jpeg

Jest to moja pierwsza ciąża i faktycznie uważam, ze bardzo mało wiem ale i bardzo się stresuje to moja taka pierwsza sytuacja i wiele rzeczy dowiaduje sie właśnie w trakcie ciazy.. jeżeli kogoś czymś uraziłam to przepraszam
To nie chodzi o to, że kogoś uraziłas. Tylko zastanawiające jest to, że wiele osób pisze Ci, że wiążący jest termin z USG a Ty z uporem maniaka cały czas wracasz do terminu z om, który jest mało ważny przy nieregularnych cyklach.

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie to powinnaś rozważyć zmianę ginekologa, bo to właśnie powinien być ktoś, kto poprowadzi Cię w tej pierwszej ciąży właściwie, bo wiadomo, że możesz wielu tematów nie znać. Ale dla mnie dziwny lekarz, mój od razu po USG widział, że dziecko jest za małe jak na datę z OM i przeprowadził że mną dokładny wywiad plus no ja też uważam, że lekarz powinien Cię uświadomić o badaniach prenatalnych, połówkowych 😬.

Jak dla mnie to powinnaś rozważyć zmianę ginekologa, bo to właśnie powinien być ktoś, kto poprowadzi Cię w tej pierwszej ciąży właściwie, bo wiadomo, że możesz wielu tematów nie znać. Ale dla mnie dziwny lekarz, mój od razu po USG widział, że dziecko jest za małe jak na datę z OM i przeprowadził że mną dokładny wywiad plus no ja też uważam, że lekarz powinien Cię uświadomić o badaniach prenatalnych, połówkowych 😬.
Aaa Twój lekarz pracuje w którymś z lubelskich szpitali?

reklama

Mnie lekarz na NFZ poinformował jeszcze o opcji testów NIFTY także sory, ale coś tu jest grubo nie tak

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry