reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

6 miesiecy i nie ma oznak zabkowania

najlepiej bedzie jak skonsultujesz sie ze stomatologiem bo może został korzeń
nie znam sie
ale wydaje mi sie ze nic nie zrobisz po prostu będzie bez ząbka dopóki mu stały nie urośnie:baffled:

reklama
Dziewczyny pomozcie nie wiem co zrobic dzis Błazejek bawił się deseczką i przewrócił sie z nia i wybił sobie ząbka jedyneczke u góry. Pełno krwi płacz i nie daje sie wogole tam dotknąć. Juz się uspokoił i teraz sie bawi ale nie nie wiem co teraz z tym zrobić. Pomózcie prosze bo nic nie robie tylko rycze
skontaktuj się z lekarzem, ze stomatologiem, niech sprawdzą jak to wygląda.
współczuje małemu.
Swoją drogą nie wiedziałam,że zieciece ząbki sa takie słabe...

Dziewczyny pomozcie nie wiem co zrobic dzis Błazejek bawił się deseczką i przewrócił sie z nia i wybił sobie ząbka jedyneczke u góry. Pełno krwi płacz i nie daje sie wogole tam dotknąć. Juz się uspokoił i teraz sie bawi ale nie nie wiem co teraz z tym zrobić. Pomózcie prosze bo nic nie robie tylko rycze

wizyta u stomatologa i to im szybciej tym lepiej. a najlepiej zeby był to dzieciecy stomatolog. i chyba bedzie jak tynka mówi - bez jedynki póki stała nie urośnie.

Filip od dzis jest posiadaczem 11 zębolków - urodził w końcy dolną lawą czwórkę

Oj rany, biedny Błażejek, ale fakt, myślę, że stomatolog tutaj najlepiej zobaczy co jest grane. Ale nie martw się, mleczaki nie mają korzeni. No i jak urośnie stała jedynka, to dopiero będzie miał ząbka.
Myślę, że mimo wszystko mały jakoś to przeboli.

... biedny Błażejek :-:)-:)-(. Przytulaski dla niego ... no i oczywiście jak najszybciej stomatolog.

Jestem taka zła na siebie siedział obok mnie i to była chwila nie moge przestać ryczeć. Na szczęscie go nie boli bo jescze przed snem bawił sie i smiał. Nie wiem dokładnie czy cały sie wybił bo nie dał sie dotknąc a ja nie chciałam podrazniac mu. Ale ząbek ten dopiero mu wyszedł i nie był jeszcze cały tylko kawałek. Zrobie jak mowicie z samego rana do stomatologa. Dzia wam wszystkim.

Ojej biedny Błażejek :-(

A czy wybił sobie tego ząbka zupełnie czy tak jeszcze się troche trzyma? Mój brat jak był mały to przewrócił się i przebiegło po nim stado owiec (rodzice kiedyś hodowali) i te owce wgniotły mu ząbki ale on sam sobie je poustawiał i wrosły, z mleczakami ponoć tak można zresztą mój maż też miał jakiś wypadek w wieku ok. 2 lat i teściowa też mu te zęby "poukładała". Więc jeśli ten ząbek jeszcze się tam jakoś trzyma to może spróbuj go ułożyć (niech ci ktoś Małego przytrzyma) a potem pędem do dentysty.

Ech te nasze szkraby, ciągle nam coś wywijają :confused2:

reklama
Do góry