reklama

6 tygodniowy niemowlak

Adam2020

Zaciekawiona BB
Czesc dziewczyny. Ile mm jedzą Wasze 6tygodniowe maluchy? I jak jest ze spaniem? Bo u nas tragedia. W ciągu dnia praktycznie tyle co na rękach. Co prawda chyba więcej widzi i słyszy bo wszystko ją interesuje i wszystko wybudza. W nocy jest w porządku, ale w dzień jest ciężko. Podzielcie się swoimi historiami :)

reklama
Czesc dziewczyny. Ile mm jedzą Wasze 6tygodniowe maluchy? I jak jest ze spaniem? Bo u nas tragedia. W ciągu dnia praktycznie tyle co na rękach. Co prawda chyba więcej widzi i słyszy bo wszystko ją interesuje i wszystko wybudza. W nocy jest w porządku, ale w dzień jest ciężko. Podzielcie się swoimi historiami :)
Mój synek jadł tyle, ile chciał. Jadł dosyć dużo to nie wzbudzało to moich obaw. Też mało sypiał w ciągu dnia, czasami tylko 15 minut co parę godzin. Później się wszystko unormowało. Położnej też można zapytać czy wszystko z dzieckiem ok:)

Chyba najgorsze to to drzemanie na rękach i nieodkłasalność. Nie wiem czy ona jeszcze nie potarfi przechodzić chyba w ten głeboki sen, bo zasypia i po 5 minutach jeszcze zanim zdąże ją odłożyć wybudza się jakby czegoś się wystraszyła. Nie z płaczem tylko z takim 'podskokiem'. A jak mi się uda to właśnie max 30 min. Mam nadzieję, że u nas też to minie, bo tak troszkę ciężko zająć na długo takiego noworodka i kończy się to właśnie przeważnie noszeniem :)

Chyba najgorsze to to drzemanie na rękach i nieodkłasalność. Nie wiem czy ona jeszcze nie potarfi przechodzić chyba w ten głeboki sen, bo zasypia i po 5 minutach jeszcze zanim zdąże ją odłożyć wybudza się jakby czegoś się wystraszyła. Nie z płaczem tylko z takim 'podskokiem'. A jak mi się uda to właśnie max 30 min. Mam nadzieję, że u nas też to minie, bo tak troszkę ciężko zająć na długo takiego noworodka i kończy się to właśnie przeważnie noszeniem :)
No ale to nie jest Wasze 1 dziecko. To nie wiecie, że tak to po prostu wygląda?

Nie pamiętam ile jadł, ale ze spaniem mieliśmy hardcorową jazdę do 2 roku życia- żeby nie straszyć 😄
6tygodniowe dziecko to jeszcze maluszek. Dajcie mu szas , niech czuje wasz spokój i cierpliwość. No i bliskość .
Mój synek odłożony do spania spał po 15minut. Ze mną u boku spał już po 2-3godziny. I tak też ostatecznie zostało, że syn spał ze mną w łóżku żebyśmy mogli pospać po kilka godzin.
U nas długo było odwrotnie : w dzień w domowym hałasie spał normalnie, a w nocy spał strasznie niespokojnie.

A to u nas znowu na odwrót. W ciągu dnia jest tragedia, każdy najmniejszy hałas praktycznie ją budzi. A mamy pięciolatka w domu więc hałas i chaos jest nieodłącznym dodatkiem :) w nocy też śpimy razem i jest dobrze;) przynajmniej na razie żeby nie zapeszać :) niby 5 lat różnicy między rodzeństwem, a tak się czuje jakby to było pierwsze :)

Ja też zachowuje się momentami jakbym miała pierwsze normalnie. Tylko, że lżej bo czlowiek aż tak nie świruje jak przy pierwszym. Co prawda nie płacze ani nic się nie dzieje jak nie śpi. Rozgląda się i w ogóle, ale jak już zaczynam widzieć, że to pora spania to wtedy zaczyna się jazda. Usnąć na rękach to oczywiście, że uśnie, odkładam ją, śpi 5 minut i zaczyna się jazda :)

Ja też zachowuje się momentami jakbym miała pierwsze normalnie. Tylko, że lżej bo czlowiek aż tak nie świruje jak przy pierwszym. Co prawda nie płacze ani nic się nie dzieje jak nie śpi. Rozgląda się i w ogóle, ale jak już zaczynam widzieć, że to pora spania to wtedy zaczyna się jazda. Usnąć na rękach to oczywiście, że uśnie, odkładam ją, śpi 5 minut i zaczyna się jazda :)
Masz szumisia? Ja kupiłam kilka dni temu i u nas pomaga.

reklama
No tego jeszcze nie próbowałam. Dzisiaj przetestowałam otulacz. No tak jakby troszkę lepiej było, bo ten odruch ją tak nie wybudza. Musze spróbować tego szumisia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry