reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

reklama
Dziekuje za komlementy (w imieniu mamy bo to jej kreacja).

Stefanna, bravo za spostrzegawczosc! :-D Ciagle sa w jakims magazynie (tez w pazdziernikowej Elle i jakims nowym podreczniku architektonicznym) i nawet nie wiedzialam ze w jakims nowym wydaniu beda :-D Ja tak jak Ty ja tez wole cieplejsze kolory i moze dlatego drugie pietro (moje!;-)) jest cale w parkiecie (z kanapami w kolorze piasku), no oprocz lazienki, kuchni i dachowego tarasu oczywiscie :sorry2:.

Ostatnia edycja:
Stefanna, niezła z Ciebie agentka;-)
Śliczne inspiracje do domku... :tak:

Beti jaka agentka... Po prostu mam wzrokową pamięć, a te krzesełka na tarasie bardzo wpadły mi w oko i jak tylko zobaczyłam zdjęcia MrsF to od razu szukałam w głowie, aż odszukałam, hehe ;-)

No i dzięki dziewczyny - cieszę się, że podobają się Wam moje pomysły!:rofl2:
Zobaczymy co mi z tego w praktyce wyjdzie...:unsure::unsure::unsure:

Skaba ja też buszuję po Muratorze i tam właśnie znalazłam tą fotkę! Jak tylko będę wiedziała coś więcej na temat tej sypialni to dam Ci znać!;-):tak:
No i jak napisałaś ostatniego posta (o tym FM) to mnie olśniło - ponownie w tym tygodniu, hehe:-D:-D że dziennik NASZA LAWENDA to TWÓJ dziennik!!!!! Teraz już wiemy dlaczego koleżanka do nas tak rzadko zagląda - po prostu przeniosła się na inne forum! Oj nie ładnie, nie ładnie....:no: Prosimy o poprawę i częstsze odwiedziny!;-):tak:

Ninja Ty Kobieto niezła jesteś aparatka!!! Wyglądasz na tym traktorze jakbyś od lat na nim jeździła, hehe:-):-D:-) Podziwiam, naprawdę...!;-):tak:
To rozumiem, że domek podsypany i porządek wokół zrobiony?! Pochwal się tynkami Kochana - też robiłaś gipsowe?!

Tak już bym chciała pisać o czymś innym... Chciałabym, ale nie mogę, bo u nas wciąż tematem numer jeden są tynki.... :crazy:
No, ale mamy nadzieję, że w tym tygodniu będzie już definitywny koniec i pożegnamy się z Panami na dobre, hehe

Już się nie mogę doczekać kiedy będą wylewki, bo bałagan jest teraz okropny, aż wstyd zdjęcia pokazywać, bo zawsze się jakiś "gadżet" wkomponuje.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Chociaż nie mogę powiedzieć - Panowie po sobie sprzątają, tyle że taki już ich 'urok', hehe :sorry2:

A oto kilka fotek ze świeżo wytynkowanymi ścianami i wszechogarniającym bałaganem....

Widok ze spiżarni na kuchnię, jadalnię i kawałek salonu: ;-)
img3990ot6.jpg

Wykusz w jadalni:

img3983qs5.jpg

Saloon ze ścianką tv:
img3995oi1.jpg

Wejście do wiatrołapu z holu:
img3999pm1.jpg

Toaleta przy salonie:
img3985cw6.jpg

I na koniec hol:
img4001fw3.jpg

No i wkleję Wam jeszcze płytki do górnej łazienki, bo coś mi się jednak udało wyszperać w necie...;-):tak:
Tylko kolorki jak zwykle trochę przekłamane, buuu

Oto kilka płytek i deków z tej kolekcji Ethnic do łazienki dla babeczek.
Jest jeszcze więcej decorów i listewek ozdobnych różnego rodzaju, ale wklejałabym je chyba przez tydzień, hehe.... :-D:-D

ethnic1pt8.jpg
ethnic4qp7.jpg
ethnic2rp8.jpg
ethnic3dz2.jpg

malibutwh4.jpg
sandtem9.jpg
browntxq4.jpg
embluesa1.jpg

dabt1.jpg
kwiatethniccq9.jpg
kbrng4.jpg
kb1dp6.jpg

Stefanna - dekor w kwiatuszki śliczny!
Przesuwka wygląda niesamowicie - efekt wart będzie tej kasy!

U nas porządek względny raczej:baffled: Jeszcze garaż zawalony. Tylko z tym cholernym bankiem czekam bo przecież znów mi się terminowość robót opóźni :wściekła/y:

ninja-ty to jestes aparatka ale zaje.... fota super wyszlas:-D a co do bankow to brak slow ale jak im nie zaplacisz w terminie to juz jazdy robia:crazy:
stefanna-pomysly supcio:tak:
beti-dzieki:happy:

Jak dobrze że tu weszłam!
My na przełomie grudnia- stycznia mamy dostac mieszkanie. Będzie, jak to określiła moja koleżanka - klitkowate, trzy maleńkie pokoiki, razem 55 m, ale nasze własne i to najważniejsze.

Póki co, musimy zrobić podłogi, szafy wnękowe, kuchnię, łazienke i pokój dzieci. Na więcej nie starczy pieniędzy, więc wstawimy to co mamy i będziemy stopniowo urządzać w miarę przypływu gotówki.
Teraz siedzimy w programach do projektowania i usiłujemy upchnąć wszystkie potrzebne sprzęty w naszych maleńkich pomieszczeniach.

Stefanna, śliczne sypialnie! I piekne kafelki, z jakiej to firmy?

Ninja, może Ty sie minęłaś z powołaniem? Może w poprzednim wcieleniu jeździłaś ciężkim sprzętem? ;)

Stefanna - dekor w kwiatuszki śliczny!
Przesuwka wygląda niesamowicie - efekt wart będzie tej kasy!

Dzięki Ninja...
nieskromnie powiem, że mi też się podoba....:-p;-):-p

Remeny jeśli pytasz o te ostatnie to firma nazywa się Azuvi - chyba włoskie...
Myślę, że na pewno znajdziesz je w Max-Flizie na Zakopiance.
No i pochwal się gdzie to mieszkanko? I z ciekawości zapytam: kupujesz od dewelopera?!

reklama
Stefanna bardzo ładne płyteczki:tak:a do waszej łazienki juz wybraliście?
my tez do jednej lazienki wlasnie w max-flizie kupowalismy;-) niezły tam maja wybór:tak:

Do góry