reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

No Renatko nie strasze...:-p
To takie przygotowujące, jeszcze nie przepowiadające mam nadzieje. Nie no naczytałam sie troche o tym i tak może byc, byle były kruciutkie i pare razy dziennie... tyle że pare tzn ile..?? No własnie niewiem... no zobaczymy...
(A z Kindzią to pomyliłam, ona Marcóweczka ;))

reklama
Ataatko a powiedz ty mi czy tobie tez na poczatku tak strasznie bol brzucha i plecow dokuczal , bo nie pamietam jak to bylo:crazy: a zaczynam sie troche martwic

No wlasnie juz to zauwazylam hehe

Renatko specjalnie właśnie sprawdziłam na watku grudniowym co pisałam...
Jesli o mnie chodzi to miałam takie objawy w ok 5tc
- zawroty głowy,
- delikatne, sporadyczne bóle jajników, (czasem lewy czasem prawy):oo2: ,
- bóle piersi podczas dotyku, najpierw delikatny potem coraz większy:sick: ,
- chwilowe bóle całego podbrzusza, a przy kichnięciu albo mocnym kaszlnięciu, wrażenie jakby mi miało brzuchol rozwalić..:huh:

I to tyle, to były moje objawy na podobnym etapie ciązy co Twój...​

P.ś. Mój brzuszek właśnie jest w galerii i pokazuje sie u góry strony:-p:-D:-p
ojoj juz go niema... :(((​

dobry wieczor czy moze juz dzien dobry :-)

u mnie dzien minal szybciutko, a mialam dzis wolne , zreszta jak co tydzien;
czuje sie ok -pogoda sie poprawila
jutro niestety do pracy ;-( ale potem zabieram mezusia po zakupy, wypatrzylam sobie dwie swietne torebki :-)normalnie sie zakochalam , wiec muuuuuusze je miec:-)hehehe
no i to chyba wszystko, aha skonczyla mi sie @ wiec dzis dorwe mezusia:rofl2:

pozdrawiam mocniutko do niedzieli jakby co ;-)

Witajcie kobitki,

Pewnie jeszcze wszystkie spia a ja za chwile wyjezdzam do Wisly i Cieszyna na objazd trasy rajdu. Wroce pewnie kolo 18...

Ataata Jezu to juz w 22 tygodniu sa skurcze przepowiadajace?:szok: Ale ten czas leci.... a dopiero robilas tesciora.... a wogole to jak sie czujesz?

Ewcia rzeczywiscie nas troche opuscilas:-(

Elza to zycze udanego weekendu... no i zebys nabrala w Bieszczadach duuuuzo sil na nastepne tygodnie... mam nadzieje ze pogoda Wam dopisze.

Witam z rana ja nawet juz wyspana :-):-D;-)
Jak minela nocka-spokojnie? Widze ze jednak ktos zaglada. No no tak dalej dziewczynki bo cichutkooooo tuuuuu ze hej!
U mnie @ dalej nie ma. Dzwonilam wczoraj do gin ale teraz ma tydzien urlopu,wiec zobaczymy co sie przez ten tydzien zdarzy.Ja bym chciala zeby juz nie przylazla bo po co w takiej niepewnosci byc. Co prawda jestem spiaca w ciagu dnia ale ja sobie to tlumacze zla pogoda i spadkiem cisnienia. Nie chce sie nakrecac bedzie co ma byc. I tak ze udalo mi sie wylacyc i nie myslec o dzidziusiu.:-)

Pozdrawiam wszystkie i zagladne pozniej:-)

dzien dobry,,,
Jedzie mój Mężulo,już przekroczył granice,bedzie za 2-3 godzinki,,my juz czekamy,a jeszcze szybko odkurze i lece do sklepu po drożdże,bo wczoraj zap[pomniałam zkaupic na pizze,,,,robie na kolacje dzisiaj....mniam.
Pogoda taka sobie,nivb ciepło,ale pochmurno co chwile,no ale slono tez czasem zaswieci..takze luzikk.
A u was co,,nie ma nowej ciężarówki....ale zapewne zaraz będe,,licze na to:tak:;-):-):-)

Ewcia rzeczywiscie nas troche opuscilas:-(
.
Wybacz,staram sie nadrobić ten czas...ale czy mis ie uda:confused::dry:

Bastra dokłądnie będzie co ma być,po co sie nakręcać,a potem cierpieć is ie smucić,ale potem zawsze to szczęście jakby co,,dlatego głowa do góry....:-)

Ataatuniu no co ty skurcze,,tzn wiem wiem...ale jak będą za częste to też nie dobrze,,masuje masuje oby dizdiza mnie poznała,ze to ciotka klotka Ewcia:tak::tak::-):-);-);-)

Witam ja wpadlam sie tylko przywitac i zyczyc mielgo weekendu.Zaraz jade na stare smieci posprztac mieszkanko po remoncie i na plotki z sasiadkami przy piwku:)
Ataata hmmm ja nie pamietam czy mialam takie skurcze w tym tygodniu ciazy,wogole to ja nie mialam zadnych mdlosci itd.Tylko siusiu latalam cala ciaze co chwile.....A nawet nie mialam zadnych zachcianek.Zdrowka zycze Mamusi i dzidzi malej:)

reklama
Cześć wszystkim:-p

Ataata Jezu to juz w 22 tygodniu sa skurcze przepowiadajace?:szok: Ale ten czas leci.... a dopiero robilas tesciora.... a wogole to jak sie czujesz?.
No Wagniesku leci leci jak cholera:tak: sama w szoku jestem, dziuś zaczęłam 6 miesiąc już:szok:
Fizycznie czuje sie całkiem dobrze, maluch czasem tak wariuje że mam dość, no ale cóż, lepiej żeby wariował bo to znaczy że wszystko oki.
A Ty wybyłaś w okolice Wisły widze... boże tam jest tak pieknie że hej... moja siostra ma tam domek taki letniskowy , dokładnie w Istebnej... piękna okolica...

Ataatuniu no co ty skurcze,,tzn wiem wiem...ale jak będą za częste to też nie dobrze,,masuje masuje oby dizdiza mnie poznała,ze to ciotka klotka Ewcia:tak::tak::-):-);-);-)
Nio Ewcia jak będa za częto to ide do lekarza, niech badają, ale dziś już lepiej dopiero 1 raz miałam;-)

Ataata hmmm ja nie pamietam czy mialam takie skurcze w tym tygodniu ciazy,wogole to ja nie mialam zadnych mdlosci itd.Tylko siusiu latalam cala ciaze co chwile.....A nawet nie mialam zadnych zachcianek.Zdrowka zycze Mamusi i dzidzi malej:)
Iwonko ja to już wszystkie dolegliwości przerobiłam nie pomijając żadnej :-D
Skurczyki nie są bolesne ani nic, to takie twardnienia brzucha... na jakiś czas wtedy robi mi sie twardy jak kamień i czuje takie napieranie od wewnątrz...
Pytałam lekarki i tak bywa juz na tym etapie ciąży i jest to trenowanie macicuy do porodu, byle nie trwało długo i za często to jest w porządku.

Miłego dnia dziewczyny

Do góry