reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Dziewczynki smutno mi....
W sobotę przyszła @:-(.Już 13 cykl starań i nic...Tym bardziej że teraz muszę zacząć leczenie mojego chorego żołądka, będę brała 2 antybiotyki na raz i jeszcze inne leki więc ten cykl muszę sobie odpuścić, niestety:-(.Od maja znów starania ale tak jakoś coraz mniej tej nadzieji

Mufka! Nie smutkaj się! Nie jesteś sama. My z mężem też borykamy się z różnymi problemami i musieliśmy przerwać starania. Teraz czekam na wizytę u endokrynologa, ale dzisiaj nie mogłam się w ogóle tam dodzwonić i boję się, że ten miesiąc pójdzie na straty, tzn. nie zrobię w nim żadnych badań hormonalnych. Dziś mam 3 dzień cyklu, więc idealny czas, żeby zaplanować i zrobić wszystkie badania. Zastanawiam się, czy nie pójść prywatnie, ale to tyle kasy pochłonie, że nawet nie chcę o tym myśleć. Także nie martw się. Ja starania to chyba najprędzej zacznę w czerwcu, i to jak dobrze pójdzie.:-( Mieliśmy z mężem tyle planów związanych z dzieckiem i jak do tej pory ciągle mamy pod górkę w tej kwesti. Najważniejsze teraz, żebyś Ty była zdrowa, bo Twoje zdrowie = zdrowie dzidziusia. Wylecz się i zobaczysz, że wszystko się ułoży. Poza tym jak zafasolkujemy latem, to urodzimy wiosną i wtedy będziemy mogły szybciej wyjść z naszymi maleństwami na spacerek ;-) (trzeba jakoś się pocieszać :-D )
Trzymaj się cieplutko i głowa do góry! Wszystko się ułoży! Wspomnisz moej słowa. Całuski

reklama
czesc laseczki.Ale cicho.Tak powinno byc w czasie kiedy nie moglam do was zagladac :-D
ATAATA no tak !! Ty w Kalwarii a ja sie glupia zastanawialam co robi Twoj mezczyzna.Nooooo durna baba jestem,przeciez Kalwaria to MEBLE !!!!!!!!!
Agata,zgadamy sie na gg to mi powiesz co postanowilas z ta lista. ;-)
a teraz o sluzie :tak:

ODCZUCIA JAKIE DAJE ŚLUZ I WYGLĄD ŚLUZU
Odczucia:
* sucho } brak śluzu
* wilgotno lub "już nie sucho" } śluz mniej płodny
* mokro } śluz płodny
* ślisko } śluz płodny
* "naoliwienie" } śluz płodny

Wygląd:

* mętny } śluz mniej płodny
* lepki } śluz mniej płodny
* gęsty } śluz mniej płodny
* kleisty } śluz mniej płodny
* płynny } śluz płodny
* przejrzysty } śluz płodny
* rozciągliwy } śluz płodny

Szczyt objawu śluzowego (dzień szczytu śluzu) jest to ostatni dzień, w którym śluz szyjkowy ma choć jedną cechę śluzu płodnego. Rozpoznać go można tylko retrospektywnie w dniu następnym, gdy stwierdza się, że śluz zupełnie zniknął lub wyraźnie się zmienił na śluz typu mniej płodnego, a także zniknęło odczucie mokrości (śliskości) w przedsionku pochwy
do jutra laseczki

mufka nie martw się wszystko bedzie dobrze:tak: czasem jest pod górke ale pamiętaj że pożniej trzeba z tej górki zejść :-) Dziękuje za gratulacje;-) a i specjalnie dla Ciebie fluidki od NAS ;-)
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~

Łap ile się da i wykorzystaj je przy pierwszej okazji:-)

hej dziewczyny nie bylo mnie z 4 dni wiec mialam troche do poczytania,ale wiem najwazniejsze DOTICZKA -gratulacje, ciesze sie twoim szczesciem, dbaj o ta twoja fasolke , niech rozwija sie zdrowo :-)

-asialc- mam nadzieje ze twoja sliczna coreczka szybko wyzdrowieje na pewno zwalczycie te zarazki

- a tak na marginesie to juz myslalam ze trafilam na forum krolicze , hehe patrze ze kazdy kocha te futrzaczki nawet ja, jak se poradze to wkleje zdjecie mojej Dorci, no i te fluidy od was tez mi sie przydadza bo ostatnio energii to nie mam za duzo :sick:

a tak w skrocie to ciesze sie ze u was ok , przez te kilka dni duzo sie dzialo na BB ale sie poukladalo jak trzeba ,
apropo problemow z zafasolkowaniem - nie martwcie si e bedzie dobrze, chyba jednak najlepiej wyluzowac i kochac sie spontanicznie, juz od wielu dziewczzyn slyszalam ze to najkrotsza droga :happy:
-oj dziewczyny chcialabym wiecej poczytac na bb ale niestety nauka i praca i inne obowiazki- brak mi czasu wiec wchodze tylko na ten watek, i tak powinnam siedziec dzisiaj w szkole, ale zrobilam sobie wolne nie dam rady siedziec do 22 -moze napisze cos jeszcze jutro -buziaczki :-*

Hej Dziewczyny, własnie wstałam..:-)

mufeczka a co to za smutki....:-( Nie trać nadzieii, nie możesz... Pamiętasz "załamania" Doticzki...? I popatrz...
A Kajunia z głównego, która starała sie bodajże 19 cykli... właśnie nosi bliźniaki pod serduszkiem...:laugh2:
Głowka do góry, do maja przecierz już niedaleko, w sumie to tylko ponad miesiąc:tak: :-) Zobaczysz zleci nawet nie zauważysz...:-)
Trzymaj sie dzielnie:-) jesteśmy z Tobą...Buziaki

Ewitko buziaki, Ty to masz optymistyczne nastawienie do życie...:tak: Podziwiam...:tak: Tak tzrymać..:-)

Kindzia :laugh2: no faktycznie w Kalwarii to głównie meble, ale coś innego też chyba można tu robić, więc wcale durna baba z Ciebie nie jest...:laugh2: ;-)
Liste mam na kompie, ale taką niepełną, bo pare nowych dziewczyn doszło i nie pytałam ich czy ich dane też wrzucić, ....to już Twoje zadanie:-p;-) Jak coś to pisz na gg;-)

Doticzka ciężarówko hellołłł;-) :laugh2:

Gosia fajniuni króliczek, a raczej Króliczka:laugh2: Czekamy na reszte fotek, te ze ślubu teżżżż...
Trzymaj sie cieplutko :-)

A ja wam musze sie pożalić....:baffled: Mam płodne ale jakoś sie nie staram..:sick: hmmm niewiem czemu ale nie mam ochoty na przytulanki..:baffled: :sick:
Bez sensu to wszystko...:baffled: :sick: :-(

Ide na miasto, tzn pseudo miasto:laugh2:

Dzień dobry!

Ataata! Z tym moim optymizmem to różnie bywa, ale generalnie jestem zdania, że nie ma co siedzieć i użalać sie nad sobą, bo to w niczym nie pomaga. Życie jest jakie jest. Każdy z nas boryka sie z różnymi problemami, choć może tego nie widać. Trzeba brać życie takie, jakim jest i starać się wyciągnąć z niego to co najlepsze.

Asialc, jak tam Natalka? Dzisiaj juz lepiej?

Buziaczki

reklama
Witajcie Kobietki!!!
Człowiek ledwo dzień nie zajrzy a tu już tyle zmian
Doticzka gratulacje gratulacje i jeszcze co najmniej tysiąc razy gratulacje ciesze się naprawde jak szalona bo jak komus sięudaje tzn. że jeszcze wszystkie bociany nie wyginęły:-) dbajcie o siebie i trzymajcie się cieplutko
asialc jejku jejku:baffled: mam nadzieje że Natalka ma się już lepiej bo aż mi serduszko podskoczyło że aż tyle spadło na Twojego aniołka
mufka nie poddawaj się i nie myśl o tym co masz za sobą a raczej co przed Tobą ja mam za sobą 15 cykli i cóż poradzę że bociany mnie omijają jasne że czasem wpadam w jakieś dołki ale póki co staram się myśleć o cyklu który mam przed sobą może się tym razem uda Głowa do góry pamiętaj że nie jesteś sama!!!!Posyłam dużo uścisków
Ataata może z radami wielu osóbek stąd nie myśl o tym nie myśl że masz akurat płodne dni to chęci na przytulanki same przyjdą a tak to jakby na to nie patrzeć to jesteś pod presją a to już napewno żadna zachęta

Do caluśkiej reszty trzymajcie się cieplutko i niech Wam sie przyśnia same najlepsze rzeczy:tak: :tak: :tak:
Tak poza tym to się pochwalę że mnie wczoraj nie było bo kupiliśmy nowa kuchenkę nic super wypasionego ale w sosunku do starej to jest noramlnie cud techniki. Może to głupie ale cieszę się niesamowicie nareszcie mam porządny piekarnik i będę mogła się wyżyć kulinarnie:tak: :tak: :tak: :tak: :happy: :happy: :happy:

Do góry