reklama
Hausfrau
Fanka BB :)
Mimo, że @ nie nadchodzi mam nikłe szanse, że to fasolka... przecież dopiero co zakończyłam ostatnie opakowanie piguł

Puchatka
Majowe mamy'08
koniec tego gadania o jedzeniu bo ja się głodna robię a do końca pracki jeszcze 1,5 godziny
a tak zupkę to bym zjadła 

Hausfrau
jakbyście spóbowały tych mielonych mojego ślubnego.....

lenna
fifi...juz daje:
ok. 800 ml rosolku...albo swiezego, albo z kostki
brokula
2 cebule
smietanka kwasna do smaku
sol, pieprz do przyprawienia
200 g wedzonego lososia
brokuly podzielic, cebulke pociac na drobne i zagotowac na rosolku ok. 20 min.
po zagotowaniu wyciagnac kilka ladniejszych brokulowych kwiatkow do dekoracji.
potem zmiksowac zawartosc do uzyskania gestej papki. dodac smietane, ewentualnie sol i pieprz. udekorowac plama smietanki, wlozyc brokulki do dekoracji i na sam wierzch polozyc pociete w paseczki kawalki lososia wedzonego...i gotowe...mozna podawac z kawalkami bagietki
smacznego
puchatko przepraszam...ale moze tez pozniej skorzystasz
ok. 800 ml rosolku...albo swiezego, albo z kostki
brokula
2 cebule
smietanka kwasna do smaku
sol, pieprz do przyprawienia
200 g wedzonego lososia
brokuly podzielic, cebulke pociac na drobne i zagotowac na rosolku ok. 20 min.
po zagotowaniu wyciagnac kilka ladniejszych brokulowych kwiatkow do dekoracji.
potem zmiksowac zawartosc do uzyskania gestej papki. dodac smietane, ewentualnie sol i pieprz. udekorowac plama smietanki, wlozyc brokulki do dekoracji i na sam wierzch polozyc pociete w paseczki kawalki lososia wedzonego...i gotowe...mozna podawac z kawalkami bagietki
smacznego
puchatko przepraszam...ale moze tez pozniej skorzystasz
Puchatka
Majowe mamy'08
lenna może faktycznie później skorzystam i myślę że taka zupka byłaby pyszna z groszkiem ptysiowym

sreberko
mała iskierka 05-09-08 :)
Puchatko tu też najlepsze życzonka
mam nadzieje ze mężuś stanie na wysokości zadania
mam nadzieje ze mężuś stanie na wysokości zadania

reklama
Ja ostatnio namietnie ogladam Nigella Gryzie. Super żarelko babka robi i latwo zapamietac przepisy bez zapisywania:-):-):-):-)
W sobote zrobilam ananasy w cukrze trzcinowym z grilla polewane sosem czekoladowym z malibu i smietana........pycha!!!!!!!!!!!
Dzisiaj zrobie na kolacje salatke z arbuza, czarnych oliwek, fety, czerwonej cebuli polanej sokiem z limonki, posypane swieza natka i mieta!!
Juz mi slina cieknie
);-);-);-);-);-)
W sobote zrobilam ananasy w cukrze trzcinowym z grilla polewane sosem czekoladowym z malibu i smietana........pycha!!!!!!!!!!!
Dzisiaj zrobie na kolacje salatke z arbuza, czarnych oliwek, fety, czerwonej cebuli polanej sokiem z limonki, posypane swieza natka i mieta!!
Juz mi slina cieknie