reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

reklama
Witam prawie z samego rana!! :-D

Oskarkowi i ja życzę dużo zdrówka, wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i rodzeństwa?!?!? :tak:;-):tak:;-)

zaczął sie luty, i znowu wizyty u lekarza, mały ma jednak jakąś wirusówkę, wczoraj go nietęgo przeczyściło, (ale dołem), więc tydzień zaczynamy od posiedzenia w domu,dzisiajmąż ja jutro a potem zobaczymy, może już przejdzie ?:confused:

miłego i słonecznego dnia :cool2:

Altoids najlepiej wybierz sie do ginka. Prawidłowo @ powinno sie liczyć od chwili pojawienia się krwawienia, a nie plamienia. Czyli od chwili kiedy pojawi sie pierwsza żywa krew
Dlaczegotak, Ewcia, Eliczek, Jarzebinko i wszystkie pozostałe laseczki pozdrawiam

Cześć laseczki

Dziękujemy za życzenia.

Oskarka rozłożyło na dobre- w nocy miał 39,8 C i dopiero o 2;00 zbiłam mu gorączke. Teraz leży i dużo śpi, w dzień nie ma gorączki zobaczymy co będzie wieczorem.

Miłego dnia dziewczynki, uciekam do kuchni zrobić coś dobrego synkowi.

altoids - moja droga z tego co piszesz to ciężko jest odpowiedzieć , bo nie wiem ile dni trwa to plamienie a ile @ ? Ja liczę od momentu jak zobaczę coś czerwonego :baffled:, zazwyczaj mam tak ze przez 1 dzień to mogłabym używać takiej cieniutkiej wkładki , drugiego dnia miałam zawsze straszny ból brzucha a potem to juz rozkręcało się na dobre , jednak zawsze miałam raczej skąpy okres. Zawsze powinien wynosic ok 5-7 dni jednak powyzej 3 dni jest ok ! jeśli okres+ plamienia trwaja u ciebie dłuzej to idż do gina zapisze ci cos prawdopodobnie duphaston na regulację i okresli to jako plamienia między cyklami. To jest ze stronki duphastonu "wskazania"
W przypadkach podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz tam gdzie wykazano klinicznie specyficzne działanie dydrogesteronu:
• bolesne miesiączkowanie
• zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
• endometrioza
• wtórny brak miesiączki
• nieregularne cykle miesiączkowe
• czynnościowe krwawienia maciczne
• poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu
• niepłodność związana z niedomogą lutealną.

Przepisują go każdej kobiecie na nieregularne cykle , problemy z płodnością , po poronieniach. Jest dosyć drogi, ale mozna porposić gina żeby zamiast niego przepisał luteine to to samo tyle że luteina kosztuje 3.5 zł za 30 tabletek ( ja brałam podjęzykową - dopochwowo) duphaston kosztuje conajmniej 10 razy tyle !:no:
Droga altoids pogadaj z ginem na wizycie co o tym myśli , napewno coś ci doradzi , uspokoi cię !

Dlaczegtak- dziakuje Co bardzo kochana, za tak wnikliwa odpowiedz, podalas mi tyle informacji- ze traz mam duzo do myslenia i czytania na internecie.
wiesz ja mam teakie plamienia jakies 4-5 dni i potem dopiero okres ktory trwa zwykle 4 dni. wiec razem wziete daje 8-9 dni, a to rzeczywiscie za dlugo. Wiec w piatek mam wizyte u gina i zobacze co mi powie.Jestemn niestety za granica i boje sie ze tu lekarz moze nie zapisac mi dufastonu, no ale moze nie potzrebnie tak mysle, moj ginek tutaj jest dosc fajna, wiec moze jednak bedzie dobrze....
Tak bym chciala zeby ta wizyta cos mi wyjasnila, czy to cos ze mna i nadal z plemniczkami mojego M, a moze cos u nas obojga nie tak,.....

Cześć laseczki

Dziękujemy za życzenia.

Oskarka rozłożyło na dobre- w nocy miał 39,8 C i dopiero o 2;00 zbiłam mu gorączke. Teraz leży i dużo śpi, w dzień nie ma gorączki zobaczymy co będzie wieczorem.

Miłego dnia dziewczynki, uciekam do kuchni zrobić coś dobrego synkowi.

Buziaczki dla Oskarka- biedactwo....Beatko - zobaczysz ze szybciutko zwalczycie to chorobsko u synka, z taka mamunia jak Ty to Oskarek do jutra bedzie zdrowy.:-):-)

Altoids dziękuje, mam nadzieje że bedzie dobrze. Dziś poszedł spać szybciej, gorączki narazie nie ma.;-)

Ewciu ja jestem, szukam was po całym forum- co wy mata wolne......hihihi....... ;-) ;-) ;-)

reklama
Altoids dziękuje, mam nadzieje że bedzie dobrze. Dziś poszedł spać szybciej, gorączki narazie nie ma.;-)

Ewciu ja jestem, szukam was po całym forum- co wy mata wolne......hihihi....... ;-) ;-) ;-)
a ja zmykam ,...sorry zostawiam was same,,buszujtaa,hih
dobra laski ja zmykam....
ide myć synka siebie i do wyreka,,hehe
wczesnie wiem,,ale chociaz raz uda mi sie wczesniej połozyc,,o 6 wtsaje,takze buuu
a jutro mykam na noc do szwagierki....na piffkooo

Do góry