E
Ewcia81
Gość
to wsyztskie nja nja i od nas,,,spożnione,ale szczereMoreme pewnie, że ma i dziękuje za życzenia. :-)
Ja dizen dobry mowie i mykam do pracy,,pa
milego dniaaa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to wsyztskie nja nja i od nas,,,spożnione,ale szczereMoreme pewnie, że ma i dziękuje za życzenia. :-)
altoids - moja droga z tego co piszesz to ciężko jest odpowiedzieć , bo nie wiem ile dni trwa to plamienie a ile @ ? Ja liczę od momentu jak zobaczę coś czerwonego, zazwyczaj mam tak ze przez 1 dzień to mogłabym używać takiej cieniutkiej wkładki , drugiego dnia miałam zawsze straszny ból brzucha a potem to juz rozkręcało się na dobre , jednak zawsze miałam raczej skąpy okres. Zawsze powinien wynosic ok 5-7 dni jednak powyzej 3 dni jest ok ! jeśli okres+ plamienia trwaja u ciebie dłuzej to idż do gina zapisze ci cos prawdopodobnie duphaston na regulację i okresli to jako plamienia między cyklami. To jest ze stronki duphastonu "wskazania"
W przypadkach podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz tam gdzie wykazano klinicznie specyficzne działanie dydrogesteronu:
• bolesne miesiączkowanie
• zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
• endometrioza
• wtórny brak miesiączki
• nieregularne cykle miesiączkowe
• czynnościowe krwawienia maciczne
• poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu
• niepłodność związana z niedomogą lutealną.
Przepisują go każdej kobiecie na nieregularne cykle , problemy z płodnością , po poronieniach. Jest dosyć drogi, ale mozna porposić gina żeby zamiast niego przepisał luteine to to samo tyle że luteina kosztuje 3.5 zł za 30 tabletek ( ja brałam podjęzykową - dopochwowo) duphaston kosztuje conajmniej 10 razy tyle !
Droga altoids pogadaj z ginem na wizycie co o tym myśli , napewno coś ci doradzi , uspokoi cię !
Cześć laseczki
Dziękujemy za życzenia.
Oskarka rozłożyło na dobre- w nocy miał 39,8 C i dopiero o 2;00 zbiłam mu gorączke. Teraz leży i dużo śpi, w dzień nie ma gorączki zobaczymy co będzie wieczorem.
Miłego dnia dziewczynki, uciekam do kuchni zrobić coś dobrego synkowi.
a ja zmykam ,...sorry zostawiam was same,,buszujtaa,hihAltoids dziękuje, mam nadzieje że bedzie dobrze. Dziś poszedł spać szybciej, gorączki narazie nie ma.;-)
Ewciu ja jestem, szukam was po całym forum- co wy mata wolne......hihihi....... ;-) ;-) ;-)