• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
A u nas super z zasypianiem, Maja zasypia u siebie w lozeczku w nocy i w dzien. Oczywiscie najpierw musi wyrzucic ze 2 razy smoka na podloge, czeka az przyjdziemy i dostanie go i sie odrazu kladzie sie na poduszke i czasami robi papapap :tak::tak::tak:
Jeszcze tylko musimy ja oduczyc tych dwoch w nocy pobudek, tylko nie wiem jak to zrobic. Odkad pamietam budzi sie o tych samych porach przed 1 w nocy i piata rano.
Ale dziewczyny same pewnie wiecie jak sie ciesze ze sie tak udalo z nasza uparciucha :-D:-D:-D

Woloszki gratulacje.A Maja to pobudki pewnie z przyzwyczajenia sobie robi ale jak nie płacze to może zostawcie ją i sama znów zaśnie ale co jak tam takiej doświadczonej mamie będę pisać:-)

Woloszki - gratulacje!!!

A my własnie wróciliśmy znad morza. Odstawiłam Ingusi smoka i jest ok ale budziła się prawie każdje nocy z krzykiem i trudno ja było uspokoić. Nie dawała się wziąć na ręce ani przytulić:no::no:. Normalnie koszmar jakiś. Oczywiście mój mąż się złamał i wcisnął jej tego smoka, którego już od 10 dni nie używała ale to pomogło tylko raz i to chyba przez przypadek bo Ingucha tak jak nagle zaczynała głóośnopłakać, tak samo nagle zasypiała. I chyba raz mój mąż trafił z tym smoczkiem na moment uspokojenia bo innym razem smoczek nic nie pomógł.

Nie mam pojęcia co to było. Spaliśmy razem z nią i nie chodziło jej na pewno o to, że jest sama w obcym miejscu.

Może to ząbki:confused:

Vici jakiej tam mamie doswiadczonej. To ze mam drugie dziecko to nic nie znaczy, dopiro przy drugim dziecku jestem madrzejsza i wiem jakich bledow nie robic. :tak:
No i kazde dziecko jest inne :tak:
I dlatego wzielam sie za ta nauke usypiania Mai bo z Maksiem z wlasnej wygody :tak::tak:bralismy go do siebie i pozniej byly problemy ze spaniem. A jak wkoncu bylo lepiej to musielismy przemieszkac u moje mamy ponad pol roku i tam znow spal ze mna (takie warunki) i znow sie to samo zaczelo. Wiec teraz czlowiek jest madrzejszy i z Maja chce miec troszke lepiej.
A Maja wlasnie budzi sie wyrzuca soka na ziemiei placze wtedy wystraczy ze przyjdziemy damy jej smoka i zasypia albo chce pic i tez zasypia.
A dzis chyba chciala nas wyprobowac bo przy zasypianiu wrzeszczalajak nie wiem ale przyszlam do niej dwa razy wzielam na raczki przytulilam i powiedzialam ze ja kocham no i sie poddala :tak::tak::tak:

To z wyrzucaniem smoka to i u nas jest.Victor wszystko wyrzucał co miał pod ręką nieraz nawet teraz mu się to zdarzy.A ja później zbieram 4 smoczki i 3 przytulanki z podłogi i wtedy dopiero idzie spać.

A u nas Maja szaleje, do tej pory bylo ok, a od wczoraj probuje nas jak nie wiem ale powiedzialam ze sie nie dam bo jak sie poddam to mi pozniej skubaniec na glowe wejdzie :tak::tak:W ogole chyba nastepne zeby ida bo wczoraj caly dzien byla taka marudna nawet w basenie nie chciala sie kapac co sie nie zdazalo nigdy :-(:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry