• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ach śpij kochanie ....

Asiun to fajnie jak Ingunia całą nockę spała i mamusi dała się wyspać.

A u mnie dziś w nocy była pobudka o 24:40 Dominika obudziła się z płaczem i do teraz nie wiem co jej było myślałam pierw że to brzuszek ale był miękki na ząbki nigdy się nie budziła w nocy i nie płakała zawsze wychodziły spokojnie.Ale na uspokojenie dałam jej Panadol w syropie dla dzieci i jakoś zasnęła i spała do 8 rana.

reklama
No u nas Maja wczoraj spala 3,5 godz :szok: musialam ja budzic zeby zdazyc isc po Maksika do przedszkola.
No i od wczoraj zaczelismy nauke samodzielnego zasypiania. Jako tako poszlo z tym zasnieciem. Problem mielismy jak sie obudzila w nocy i nie mogla zasnac ze 20 razy do niej wstawalam i ja uspakajalam no i wkoncu po 2 --3 godz zasnela.
Zobaczymy jak bedzie dzisiaj.

Woloszki to powodzenia,mam nadzieję że u was pójdzie szybciej jak u nas.Myśmy mieli nieciekawie półtora tygodnia prawie ale teraz jest bosko:-)

Donosze ze dzis w nocy juz bylo lepiej tylko 2 pobudki ;-) Jedna z wielkim placzem, Darek nie mogl jej uspokic wiec wkroczylam ja :-pA druga okolo 4 rano na piciu, goraco w domu a wszystkie okna mamy pootwierane.
Wlasnie teraz Maje polozylam do lozeczka bo juz sie słaniała po calym mieszkaniu. Zrobila mi papapapap i za chwile rzut o podloge smokiem. NIe poszlam do niej odrazu wiec zaczela plakac poszlam do niej dalam smoka i polozylam. Zrobila tak jeszcze ze dwa razy ale teraz juz spi :-D:-D:-D:-D:-D:-DNOrmalnie mnie zadziwia skubana a jest taki z niej uparciuch i cwaniara.
Wiecie co ona wczoraj wykombinowala. Wczesniej miala juz wyciagniete dwa szczebelki zeby sobie mogla sama wychodzic. No wiec jak popoludniu zasypiala to uciekala z tego lozeczka. Wiec wsadzilam jeden szcebelek a ona przecisla sie przez ta szpare bez jednego szczebelka :-Dwiec zalozylam drugi tez. To tak kombinowala ze wyjela inne dwa szczebelki. Jeju ona ma dopiero 14 m-cy co za numery bedzie nam wywijac jak bedzie starsza :-D:-D:-D:-D

hehehe sprytna Majeczka!!! I dobrze!!!:-D Niech rodzice nie mysle ze bedzie lekko!!!

Trzymam kciuki za samodziene spanie:tak:dzisiaj na pewno bedzie juz lepiej, ama pamietam jak przez to przechodzilismy. Może wtedy było lżej bo dziecko młodsze:tak: w Kazdym razie Woloszki trzymajcie się i nie odpuszczajcie!!! ja na 3 dzien bym juz odpusciła ale Rafał wkroczył do akcji i dzieki niemu Antoś tak ładnie śpi:-)

reklama
dziewczyny - powodzenia z uczeniem dzieci samodzielnego spania :)
jak moze pamietacie kamilka od dawna sama usypia - ale od kilku dni mamy kryzys i przedspniowe ryki i wrzaski - ale sie nie poddajemy :) bedzie lepiej :

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry