reklama

Albumik

Ale ja to mam od razu wizję chociaż by skurczu ręki... A też podrzucał Asię ale po kilku moich ochrzanach na szczęście przestał. I tdobrze, bo to nie na moje nerwy :D boidudek jestem :D

reklama
a PAMIĘTACIE TEN FILM NA YT GDZIE OJCIEC DZIECIEM WYMACHIWAŁ NA LEWO I PRAWO?

Oooo, no, to moje obawy mają podstawę...smutne :( http://forum.dziecko-info.com/archive/index.php/t-137940.html

Wiele dzieci uwielbia, gdy podrzuca się je jak piłkę lub obraca w powietrzu, jak samolotem. Ale taka zabawa może być niebezpieczna dla dzieci młodszych niż 2-letnie i właściwie powinno się jej unikać. Nie chcę Cię wystraszyć, ale raczej pokazać możliwe skutki takich zabaw. Nieskoordynowane ruchy mogą spowodować uraz kręgosłupa szyjnego u dzieci, które nie mają jeszcze w pełni rozwiniętych mięśni szyi. To z kolei może spowodować odbicie mózgu o wyniosłości kostne czaszki, co może prowadzić do stłuczenia mózgu, skutkującego opuchlizną, krwawieniem, uciskiem i możliwością trwałego uszkodzenia neurologicznego. Może się to nawet skończyć urazem oczu, prowadzącym do problemów z widzeniem, a nawet utratą wzroku. Dopóki Twoje dziecko nie będzie wystarczająco duże, żeby powiedzieć Ci, że taka zabawa mu się nie podoba, polecam pozostać przy lekkim kołysaniu.

cytat z http://www.pampers.pl/pl_PL/parenting-questions/Rozw%C3%B3j-podrzucanie-dziecka/2291

Ostatnia edycja:
Dziunka toz nikt z nas nie wyma****e dzieckiem na lewo i prawo. Wydaje mi sie , ze po dziecku od razu widac , czy cos mu sie podoba , czy nie. Nie móimy tu o ekstremalnych sytuacjach. Ja takowej na zdjęciu wyżej nie widzę :)
wszytsko można , ale z wolna i ostrożna :)
co do linku pierwszego- wypadki zdarzają się wszędzie!!!! niestety

Ostatnia edycja:
Uważam tak samo jak Martolinka "wypadki zdażaja sie wszedzie". Można chuchać i dmuchać a i tak może sie coś stać.
Mnie np przeraża wizja ze schodze po schodach z mała na reku, potykam sie a ona wylatuje mi z rak :szok::szok::szok: Nigdy jeszcze nie mialam takiej sytuacji, ale idac sama wiele razy potknelam sie na schodach.

Uważam tak samo jak Martolinka "wypadki zdażaja sie wszedzie". Można chuchać i dmuchać a i tak może sie coś stać.
Mnie np przeraża wizja ze schodze po schodach z mała na reku, potykam sie a ona wylatuje mi z rak :szok::szok::szok: Nigdy jeszcze nie mialam takiej sytuacji, ale idac sama wiele razy potknelam sie na schodach.

hehehehe ilona212 jakbym czytala swoje mysli!!! do dzis mam schiza jesli o schody chodzi albo bardzo kamienista droge albo sliskie podłogi w marketach juz nie mowiac o wysokich obcasach i dzieciak na rekach!! to absolutnie odpada. od razu mam nogi z waty i podswiadomie poruszam sie jak łamaga :-D:-D :-D taki moj urok taki moj schiz :cool2::cool2:

Ja za to boję się że mi dziecko przez barierkę wyleci jak stoi się przy schodach. To znaczy nie mi, bo uważam i odchodzę dalej ;) ale jak A ją trzyma bądź kto inny to podbiegam i asekuruję :D

dziunka dzięki że się martwisz ale zgadzam się z martolinką może się bawić na podłodze i mu się coś stanie , jak coś się ma stać to się po prostu stanie
w zimie jak było bardzo ślisko i jechałam z Kubą do domu to się poślizgnęłam i poleciałam na pupę , nie wiem jakim cudem udało mi się nie przechylić wózka ani go nie puścić ,bo droga była w dół prosto do wody , wierze że Bóg nad nami czuwa ,
zresztą to chyba nie dobry wątek na takie rozmowy ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry