reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Roxi - oby to nie było jednak Pepti - trzymam kciuki!

Kania - no ja też się za szybko ucieszyłam, mały dziś znowu strasznie sypnięty, drapie się jak szalony, czoło już sobie rozdrapał... ręce opadają :-( Cała twarz i szyja w krostach i plackach i na rączkach też krostki i już się trzęsę, żeby tylko ich znowu sobie nie rozdrapał. Dzis go wysmaruje Protopic'kiem bo nie chcę znowu z ranami walczyć. Nie mam pojęcia od czego wysypka, mały je tylko mleko, nawet chrupków kukurydzianych nie jadł kilka dni. Tę kranówkę odstawiliśmy ,bo nie ma sensu teraz testować, bo i tak nie będzie wiadomo czy na nią reaguje czy nie skoro i tak jest obsypany. Od wody to na pewno nie jest, bo miał już trochę wczoraj rano, a wodę dostał dopiero wczoraj po południu. Coś z powietrza, tylko co???

Dawidowe - oj mam taką nadzieję, że to kiedyś minie, bo nic innego poza nadzieją nie zostaje.

reklama
NICE a sprawdzałaś co aktualnie pyli? może na spacerze byliście gdzieś gdzie trawa świeżo skoszona była? albo jakies inne pyłkowe dziadostwo? Może to nie koniecznie pyłki? Może np. alergia na zwierzęta? nie wiem - sierść, pierze? jakieś futra? perfumy? biedny Przemuś :-( [edit] doczytałam wlaśnie, że może to byc uczulenie na pyłki jakis chwastów gdyż tylko one aktualnie pylą....

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. Ja nie mam pojęcia co to moze byc. U tesciów jestesmy,ale pokój małego 'wysterylizowany' z alergenów. Ehhh... Moze jakis kurz czy co. Zobaczymy jak dalej bedzie. Z pyłkami to sama nie wiem bo w zasadzie teraz juz rosliny nie pylą, chyba ze jakieś grzyby. No i na dworze jak jest to małemu raczej się poprawia ta skóra. No nic, zobaczymy jak jutro rano będzie wyglądać.

Nice jejku współczuję a jak dziś Przemuś się czuje???
Natolin podałam w tygodniu a spróbowanie deserek z twarożkiem może to a jak nie to w żłobku coś zjadła :-(

Przemek już trochę lepiej, tylko babcia go trochę przegrzała i ma teraz znowu potówki, no ale jakoś jej to wybaczę. Mały został z nimi na 1 dobę sam!!! Nie wiem od czego było tamto uczulenie, no ale na moje oko schodzi i nic nowego się nie pojawiło. Tylko teraz trzeba go pilnować strasznie, żeby sobie nie porozdrapywał skóry.

nie wiem czy mleko krowie u nas ok, więc postanowiłam wczoraj spróbować z sojowym i po nich czerwonych policzków nie było

reklama
My dzisiaj mieliśmy wizyte u alergologa, tak kontrolna, chciałam podpytać o pare rzeczy.
Pani doktor uspokoiła nas, żeby nie śpieszyć się do nowości jeśli nie mamy pewności czy coś nie uczuli i żebyśmy nie rezygnowali z pepti mimo delikatnej wysypki. Zresztą naszczęście wysypka jest już niewielka :-)
Przy okazji osłuchała Patryka bo od wczoraj ma katar i przynajmniej wiem że póki co nic mu nie jest. No i przepisała nam ketotifen w związku z tym przeziębieniem i tym że niedługo żłobek, podobne dłuższe jego branie zmniejszy ryzyko infekcji wirusowych w przyszłości.

aaa pytałam też o ten Latopic to się zdziwiła, że znowu go sprzedają bo podobno już go nie było na rynku. Dowiedziałam się, że jest dobry ze względu na to że jest produkowany w polsce i te wszystkie składniki mają występującą u nas mikroflore czy coś w tym rodzaju ;-)i dlatego jest dobry :tak: Powiedziała, że jeśli znajde to żeby jak najbardziej kupić i podawać :-)

nat
, trzymam kciuki za ten nabiał!

nice, kania, makuc, jak tam u was ?

Ostatnia edycja:
Do góry