reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Roxi niedawno czytałam w necie, że reakcja na gluten nie objawia się raczej odrazu z dnia na dzień, tylko wychodzi po jakimś czasie podawania.Objawy to słabe przybieranie na wadze, bóle brzuszka
Nat mi się wydaje, że dziwne to trochę z tymi dzieciowymi jogurtami jest, muszą mieć jakiś
" ukryty" składnik, bo dziwi mnie to , że mogą stać na półkach, a nie w lodówce. Spróbuj z naturalnym jogurtem,dzień przed końcem daty.

reklama
ROXANNKA po dłuższym czasie próbowałam, bo pierwszy raz próbowałam od razu kiedy wg nowych schematów był czas na wprowadzenie glutenu.
MAKUC dałam mu dzisiaj jogurt naturalny, ale nie bardzo chciał go jeść ;-)
ELUSIA no mnie też dziwi, że to w lodówce nie musi stać...

ELUSIA nie tyle, że ukryty składnik (bo wtedy by nie były do sprzedaży dopuszczone) ale mają jakiś inny sposób pasteryzacji (nawet na etykietach to jest napisane), stąd może te problemy skórne po ich podaniu. Zaraz z ciekawości spróbuję znaleźć o co tu chodzi ;-) [edit] nie mogę znaleźć :wściekła/y:
NAT w sumie to się nie dziwię. Ani on słodki, ani super smakowy. Sama zresztą też za takimi jogurtami nie przepadam. No to teraz trzymam kciuki za reakcje! a raczej jej brak!

Ostatnia edycja:
elusia, no właśnie ja tez czytałam że raczej objawy są inne, a u nas żadnych bóli nie zauważyłam, ani kupki się nie zmieniły, no nic jeszcze poobserwuje. Nie miałabym na to jakiegoś ciśnienia gdyby nie to że małemu strasznie posmakowało :)

Ostatnia edycja:
Ja jogurt naturalny mieszam Amelce ze świeżymi owocami- malinki są hitem,bo uwielbia je ,ale i kawałki gruszki i banana .
A co do jogurtów "dzieciowych",to nigdy nie kupowałam,bo skoro są tak pasteryzowane,to znaczy,że tych pożytecznych bakterii nie mają,więc jaki sens je dawać???Chyba jako "słodycz"...:/...

HAPPY o tego akurat nie wiedziałam, że skoro sa pasteryzowane to można je tylko jako słodycze traktować... ale w sumie masz rację. a ja naiwna myślałam, że one chociaż po części ok są [w kwestii witamin of kors]

No,jakis tam wapń i witaminy mają,ale w jogurtach przede wszystkim "dobre" sa te bakterie,a skoro w pasteryzowanych ich byc nie może,to ...sens ukryty dla mnie nazywac taki jogurt jogurtem...:/.

tych z rossman to chyba nie nazywają nawet jogurtami, nam nawet alergolog mówiła, żeby od takich dziecięcych zacząć :baffled:
no a kupki u nas znowu dziwne, więc chyba jogurt naturalny też OK nie jest. Pozostaje mi się cieszyć, że ser żółty się przyjął.

reklama
NAT dokładnie, najważniejsze, że ser żółty jest ok :)))) ja niebawem też spróbuję go Alicji podać i zobaczymy... mam nadzieję, że przyjmie sie tak jak i u Was :rolleyes2:

Do góry