reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

U Laury ta niby alergia wygląda tak na ramionkach:
marzec 559x.jpg to prawe
marzec 563x.jpg to lewe

W sumie nigdzie poza ramionami czegoś takiego nie ma. Z kolanek szorstka skóra prawie zniknęła. Jeszcze odrobina jest na jednej rączce.

Nice cieszę się, że stan skóry się poprawia.
Natolin u Piotrusia na pewno w końcu będzie dobrze.

reklama
E-lona - mi to wygląda na alergię. U Przemka identycznie to wygląda, tylko on ma tego dużo więcej. No i w zaostrzeniu to w ogóle takie sączące ranki mu się robiły i skóra pękała.

E - lona a probowalas kremu specjalnego emolium?Natalka też miała takie plamki na przegubie dłoni i na ramieniu i po tym kremie skórka jest gładziutka:happy2:

Uzywam wlasnie emolium emulsja specjalna.
Tylko na co ta alergia moze byc: chleb, mieso, rame, marchew, jablko, banana, ziemniaki, ryz, buraka? Co obstawiacie?

A może na jakieś kosmetyki, witaminy, proszek do prania? A jeśli chodzi o te pokarmy które wypisałaś to na każdy może być alergia, ale biorąc pod uwagę 'popularność' alergenów to bym obstawiała banana, jabłko lub marchew w pierwszej kolejności.

Nie wiedziałam, że marchew jest popularnym alergenem. # dni temu zaczelam jej dawac ze sloiczka. W ogole to mnie dziwi, ze ta skora tylko na tych ramionach taka brzydka a w innych miejscach nic sie nie dzieje. Mam wrazenie, ze przy alergii powinno byc wiecej tych objawow. Proszku uzywam Jelpa, z kosmetykow emoilan emulsje specjalna, wit D i C.

Ostatnia edycja:
ja bym chleb obstawiała, jak karmiłam jeszcze to chleba jeść nie mogłam.
u nas alergia wygląda zupełnie inaczej, takie drobne krosteczki i są nadal, więc marchewkę też odstawiłam, nie wiem czy moje dziecię będzie kiedykolwiek jadło coś innego niż mleko i jestem coraz bardziej smutna przez to wszystko

E-lona - Uczulać może wszystko - u nas mega alergenem okazała się woda Primavera,na której małemu mm robiłam. I alergia wyszła po jakiś 3 miesiącach stosowania... No i pamiętaj też że kosmetyki dla alergików też mogą uczulać. Ja prałam małemu w Loveli i też go chyba uczulała. Wcześniej w mleczku dla niemowląt Wirek (tez hipoalergicznym) i to na bank go uczulało. Teraz w samej wodzie piorę.

Natolin - a może spróbuj odstawić wszystko co się tylko da - u mnie podziałało. Dawaj przez parę dni samo mm, smaruj tylko jakimś 1 najprostszym kremem (może zwykłe bambino), kąp w gotowanej wodzie, rób mm na gotowanej butelkowej, pierz ubranka bez żadnego proszku i odstaw wszystkie witaminy. A jak mu się poprawi to powoli wprowadzać kazdą z tych rzeczy na nowo i może uda się wyłapać co go uczula. U nas jest znaczna poprawa,ale jeszcze skóra do końca się nie wygoiła - trochę to potrwa. Ale za jakieś 2 dni zacznę już wprowadzać odstawione rzeczy.

Ostatnia edycja:
A nie sadzicie, ze jakby Laura miala kontakt z alergenem caly czas to skora gorzej by wygladala i zmiany obejmowaly wiekszy obszar?

reklama
a ta rama? bezmleczna? bo jeśli w składzie serwatka lub maślanka... ja używam delmy bezmlecznej.
a co do reakcji na jedzenie alergicznej... nam powiedzieli w szpitalu, że nawet nic na skórze wyjść nie musi nasz ma np piękną skórę, a niczym nie smarujemy. Ale objawami moga być zaparcia, dziwne kupki, bóle brzuszka, a nawet większa pobudliwość i marudzenia. Do jelit nie zajrzysz przecież.

Do góry