reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Cambria oilatum pogarsza skórę bo w składzie ma alkohol i dlatego jest sucha skóra, my używamy emolium , ale się nam kończy, zakupiłam w rossmanie olejek do kąpieli co polecała happy i mam nadzieję , że będzie również dobry

Ostatnia edycja:
reklama
Roxannka może faktycznie jest jak mówisz, zobaczymy.
Dzisiaj jakoś spokojniej do tego podchodzę.
Elusia my po emolium przeszliśmy na te rossmanowskie dla alergików i używamy do tej pory :-)

Nat jak Piotruś?
Nice super, że Przemek się przekonuje do innego jedzonka i jego organizm też :-)
Elusia u Nas też tak jest ostatnio - wolne, luźne zielone kupki i wysypana w tamtych okolicach, podrażniona tylko po czym? Kurczę głupieję już z tego jedzenia i tych alergii...:-(
Cambria, Renata przykro mi, że u Waszych dzieciaczków się pogorszyło :-(
Roxannka mam nadzieję, że Patrykowi plamki zniknął.

Ostatnia edycja:
Natolin - a kupki już się poprawiły, czy nadal kiepskie? A może to jakieś grzyby albo pasożyty? Bo tak mi się właśnie skojarzyło, że u takie znajomej dziecko 2-letnie miało rozwolnienie i zielone kupy śmierdzące i wyszedł jakiś grzyb w badaniu kału. I właśnie odkąd dziecko miało te kupy to pojawiła się też wysypka i też właśnie na nogach, głównie na udach. A może w tym tkwi problem? Ja niby skierowano do alergologa, ale jak zaczęła leczyć tego grzyba to i wysypka zaczęła znikać.

Nice dzięki. Spróbuję się jutro zapisać do naszej pani dr i zobaczymy co ona powie. Do tego czasu będę obserwować

Natolin - i co lekarka powiedziała? Poprawiły się już kupy?

Dziś przyszły wyniki z tego szpitala, ale na razie tylko z tej pierwszej wizyty, no i Przemek ma alergię na.... gluten:szok: Wyszła mu klasa '2' A my jeszcze nie robiliśmy mu nawet prowokacji i w ogóle nic z glutenem nie dostawał. Widocznie się musiał uczulić jak go jeszcze piersią karmiłam. To by wyjaśniało, dlaczego nawet na zwykłym mm (takim nie dla alergików) skóra była dużo lepsza niż na piersi. Mam tylko nadzieję, że to jest 'tylko' alergia, a nie jakaś celiakia. Morfologia, żelazo, rozmazy krwi, mocz, cytologia śluzówki nosa w normie. IgE całkowite podwyższone, ale nie wiem czy dużo, bo nie ma podanej normy, wyszło mu 161 lU/ml Ale w opisie wyników jest napisane że podwyższone. Reszta IgE specyficznych w klasie "0", jeszcze tylko pomidor wyszedł lekko podwyższony,ale mieści się nadal w tej klasie zerowej, czyli nie ma alergii. Ale będę w przyszłości uważać z nim, bo może coś się kroi. Co mnie cieszy to fakt, że na mięsa żadne mu nie wyszła alergia, a myślałam, że jest uczulony. No i czekamy teraz na drugą turę badań, w zasadzie w tej drugiej turze będą rzeczy, które bardziej podejrzewam, mleko, roztocza i inne.

Nice oby nie celiaklia! trzymam kciuki! daj znać jak będziesz resztę już znała wyników.
Ja dopiero zapisałam małego do lekarza, wizyta w piątek.
Dzięki za pamięć! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
NICE mam nadzieję, że to jednak nie celiakia a zwykła alergia, która minie z czasem. I cieszy mnie, że mięsa są jak najbardzie ok! czekam z niecierpliwością na dalsze wieści!!! :*

Do góry