Natolin - i co lekarka powiedziała? Poprawiły się już kupy?
Dziś przyszły wyniki z tego szpitala, ale na razie tylko z tej pierwszej wizyty, no i Przemek ma alergię na.... gluten

Wyszła mu klasa '2' A my jeszcze nie robiliśmy mu nawet prowokacji i w ogóle nic z glutenem nie dostawał. Widocznie się musiał uczulić jak go jeszcze piersią karmiłam. To by wyjaśniało, dlaczego nawet na zwykłym mm (takim nie dla alergików) skóra była dużo lepsza niż na piersi. Mam tylko nadzieję, że to jest 'tylko' alergia, a nie jakaś celiakia. Morfologia, żelazo, rozmazy krwi, mocz, cytologia śluzówki nosa w normie. IgE całkowite podwyższone, ale nie wiem czy dużo, bo nie ma podanej normy, wyszło mu 161 lU/ml Ale w opisie wyników jest napisane że podwyższone. Reszta IgE specyficznych w klasie "0", jeszcze tylko pomidor wyszedł lekko podwyższony,ale mieści się nadal w tej klasie zerowej, czyli nie ma alergii. Ale będę w przyszłości uważać z nim, bo może coś się kroi. Co mnie cieszy to fakt, że na mięsa żadne mu nie wyszła alergia, a myślałam, że jest uczulony. No i czekamy teraz na drugą turę badań, w zasadzie w tej drugiej turze będą rzeczy, które bardziej podejrzewam, mleko, roztocza i inne.