reklama
cambria
Mama Karolka 2010
Pisałam już wcześniej,że po powrocie z PL Karolek znowu dostał tu w UK plam czerwonych na pleckach,w PL wszystko było super a tutaj od razu plamy mu zaczęły wychodzić,zmieniłam proszek do prania,zawsze po kąpieli płuczę go wodą z mydła używamy bambino i mniej daję mu nabiału,zawsze rano jak wstawał pił mleko ,jadł kanapkę z serkiem i jeszcze jogurt,teraz daję tylko mleko i kanapkę z szynką i plamy znikły :-) Więc to musiało być któreś z tych rzeczy co zmieniliśmy!
Cambria- ja bym nie myła Karolka mydłem na Twoim miejscu,nawet najłagodniejszym.Każde mydło niszczy naturalna barierę lipidową skóry,a dzieci "atopowe" mają tę barierę już zaburzoną.Jeśli masz taką możliwość,poproś,żeby ci ktoś kupił i przesłał z Polski jakieś emolienty.Ja używam wciąż olejku do kąpieli Babydream z Rossmana- jest bardzo dobry- tani(niecałe 10zł) ,bardzo wydajny ,no i nie uczula.Albo kup cos w UK,na pewno też mają jakies emolienty.
nice-girl
Fanka BB :)
Natolin - ehh :-( a już tak dobrze u Was było. A może jednak to od tego płynu. A leków jakichś mu nie dawałaś? U nas zauważyłam że na plecach i na brzuchu to jest na ogół wysypka po lekach, a po jedzeniu to na buzi mu wychodzi. No i właśnie 2 dni temu mu obsypało plecy zaraz po tym jak dostał raz paracetamol w syropku, bo mu ząbki strasznie dokuczały.
Cambria - super, że udało się pozbyć wysypki.
U nas to na bank woda psuje skórę. Po powrocie od taty kąpiemy tu w wawie Przemka w wodzie oligoceńskiej i skóra dużo lepsza jest. Tzn nie chodzi tu o wysypki, bo wysypki i tak jakieś tam wychodzą, ale skóra dużo gładsza. A wcześniej miał po prostu matową, suchą i chropowatą. A jak się po tym jezcze drapać zaczynał to w ogóle od razu ranki, no bo ta sucha skóra pękała mu zaraz i się ścierała. Także syfiasta warszawska woda na pewno mu nie służy. Dobrze że mamy na osiedlu to źródełko oligoceńskie.
Cambria - super, że udało się pozbyć wysypki.
U nas to na bank woda psuje skórę. Po powrocie od taty kąpiemy tu w wawie Przemka w wodzie oligoceńskiej i skóra dużo lepsza jest. Tzn nie chodzi tu o wysypki, bo wysypki i tak jakieś tam wychodzą, ale skóra dużo gładsza. A wcześniej miał po prostu matową, suchą i chropowatą. A jak się po tym jezcze drapać zaczynał to w ogóle od razu ranki, no bo ta sucha skóra pękała mu zaraz i się ścierała. Także syfiasta warszawska woda na pewno mu nie służy. Dobrze że mamy na osiedlu to źródełko oligoceńskie.
dziewczyny bardzo wam wspolczuje wiem ze to walka z wiatrakami...cambria happy dobrze pisze mozesz zamowic z polskiek apteki w uk online kubus mial tylko na buzi i ja mylam tylko sama woda przegotowana u ciebie jest na ciele a mydlo wysusza dodatkowo skore mam w domu jeszcze jakies rozne kremy do azs jesli chcesz moge ci wyslac sprobujesz moze akutat jakis pomoze
reklama
Nat, tak myślę nad Pudziankiem i może faktycznie jeszcze ma skazę białkową? bo jedną z głównych objawów są zielone kupki i takie śmierdzące,pieniące się, a jaka ta kupka u Was była? bo nie pamiętam
no chyba, że coś innego jest prowoderem.
Ja daję Natalce od czasu do czasu nabiał, nie codziennie, głównie serek turek na chlebek i parę łyżeczek serka waniliowego. Ostatnio podałam jej bakusia - nie wiedziałam , że one takie puszyste są
bardzo jej smakował, aż oblizywała opakowanie, ale niestety dostała zielonkawej kupy i takiej wodnistej.Także pewnie ta konsystencja jej nie przypadła, bo on jest spulchniony azotem, albo coś ze składu
U Natalki , jak widać buzia czysta, ale zawsze jak jej coś nie " spasi", to obsypuje jej krocze.
Straszne dziwne miejsce, i są tam takie punktowe plamki.
Smaruję sudocremem jej to, ale najlepiej schodzi po Linomagu.
Nice dobrze, że macie dostęp do oligoceńskiej wody.

Ja daję Natalce od czasu do czasu nabiał, nie codziennie, głównie serek turek na chlebek i parę łyżeczek serka waniliowego. Ostatnio podałam jej bakusia - nie wiedziałam , że one takie puszyste są

U Natalki , jak widać buzia czysta, ale zawsze jak jej coś nie " spasi", to obsypuje jej krocze.
Straszne dziwne miejsce, i są tam takie punktowe plamki.
Smaruję sudocremem jej to, ale najlepiej schodzi po Linomagu.
Nice dobrze, że macie dostęp do oligoceńskiej wody.