reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

pytanie za 100pkt:
czy AZS leczy się antybiotykami???????????????????
szwagierka pracuje w szpitalu i pytała lekarzy o tą wysypkę. powiedzieli że mają na oddziale kilka maluchów, biorą posiewy i dają antybiotyki:confused2::confused2::confused2:

reklama
pierwsze słyszę, żeby AZS się antybiotykami leczyło :szok: chociaż skoro biora posiew to może nie o AZS chodzi tylko o jakieś cos innego tj. bakterie/ grzyby? hmm

możliwe że teściowa coś pokręciła, bo też nie słyszałam nigdy żeby AZS antybiotykami się leczyło:eek:jak będę miała okazję to spytam dokładnie szwagierki:tak:

Ida pierwsze słyszę :szok:Można leczyć sterydami kubusiowi przepisywali tonę tych sterydow ale nie uzywalam bo on miał na twarzy tylko a niewolno smarowac buzi bo kiedyś moze wystąpić bielactwo niby lekarze mówili mi spokojnie od czasu do czasu można ale ja wiem swoje trochę sie naczytalam i nasluchalam tu i ówdzie

reklama
ja Alicję niestety musiałam na buźce sterydem smarować. Niby lekkim ale jednak :-( Z tym, że to miało miejsce w momencie totalnego aktu desperacji, kiedy po odstawieniu wszystkiego co mogło uczulać jej buzia przez 2 miesiące była nadal straszna :no::confused2: no ale tak na dobrą sprawę stosowałam je 3 dni 2xdziennie i pomogły.
Decyzja o ich zastosowaniu nie była łatwa, bo podobnie jak WIOLI naczytałam się o sterydach dużo złych rzeczy...

Do góry