reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Ja robię identycznie
Tomka wyślę to on zawsze pozałatwia co trzeba z babami ;-) A mnie to nerwów szkoda.
KANIA - a która maść lepsza w działaniu? Ta eucerini czy cholesterolowa? Są jakieś znaczne efekty po którejś? Czy obie bez rewelacji?
Tomka wyślę to on zawsze pozałatwia co trzeba z babami ;-) A mnie to nerwów szkoda. KANIA - a która maść lepsza w działaniu? Ta eucerini czy cholesterolowa? Są jakieś znaczne efekty po którejś? Czy obie bez rewelacji?
natolin
witam się po przerwie :-)
jak tam u Was? - renata jak z tymi receptami? (ok, doczytałam, że męża wysłałaś ;-) - a czemu Wy macie tylko do maja zaświadczenie o mleku? co potem? macie wizytę u alergologa, tak? nice jak Przemek i Alicja? Alicja jak Isia?
Alicja nie spodziewałam się, że i Ty tutaj dołączysz
mam nadzieję, że to będzie faktycznie tylko kukurydza.
Nice niestety alergen w mleku matki utrzymuje się znacznie dłużej niż np. alkohol...
I jak ketotifen Przemek toleruje?
u nas różnie.
jesteśmy już po testach skórnych. Pudzianek miał je robione na plecach i bardzo dzielnie zniósł.
Jak byliśmy drugim razem na testach to pielęgniarka zaczęła szykować mu rękę do badania, ale powiedziałam jej, że to nie jest najlepszy pomysł ;-)
uczulenie wyszło tylko na jabłko, truskawki i pietruszkę. ani na mleko ani na kakao ani na cytrusy, jajko itd nie. także nie wierzę tym testom, bo ja jestem pewna, że on ma alergię na mleko.
Podaję ketotifen od dawna, ale przyznaję, że niezbyt regularnie, więc teraz już sobie postanowiłam, że będę regularnie dawać, bo na wiosnę to wiadomo - pylenia...
A wczoraj nasza kochana pani pediatra wypisała nam receptę na mleko tak jak to było za "starych, dobrych czasów", że zadzwoniłam, poprosiłam o receptę i po południu była do odebrania w rejestracji :-) No to to mi się podoba :-)
jak tam u Was? - renata jak z tymi receptami? (ok, doczytałam, że męża wysłałaś ;-) - a czemu Wy macie tylko do maja zaświadczenie o mleku? co potem? macie wizytę u alergologa, tak? nice jak Przemek i Alicja? Alicja jak Isia?
Alicja nie spodziewałam się, że i Ty tutaj dołączysz
mam nadzieję, że to będzie faktycznie tylko kukurydza.Nice niestety alergen w mleku matki utrzymuje się znacznie dłużej niż np. alkohol...

I jak ketotifen Przemek toleruje?
u nas różnie.
jesteśmy już po testach skórnych. Pudzianek miał je robione na plecach i bardzo dzielnie zniósł.
Jak byliśmy drugim razem na testach to pielęgniarka zaczęła szykować mu rękę do badania, ale powiedziałam jej, że to nie jest najlepszy pomysł ;-)
uczulenie wyszło tylko na jabłko, truskawki i pietruszkę. ani na mleko ani na kakao ani na cytrusy, jajko itd nie. także nie wierzę tym testom, bo ja jestem pewna, że on ma alergię na mleko.
Podaję ketotifen od dawna, ale przyznaję, że niezbyt regularnie, więc teraz już sobie postanowiłam, że będę regularnie dawać, bo na wiosnę to wiadomo - pylenia...
A wczoraj nasza kochana pani pediatra wypisała nam receptę na mleko tak jak to było za "starych, dobrych czasów", że zadzwoniłam, poprosiłam o receptę i po południu była do odebrania w rejestracji :-) No to to mi się podoba :-)
renata borysek
jaki tu spokój
:-)
Nat a no tak nam wypisala tylko do konca maja i na kontrol mamy przyjechać i właśnie nie wiem chyba sama zacznę przechodzić na zwykle bo skóra jest czysta już dlugo a je serki,parówki ciastka i nic sie nie dzieje
A jak pepti na nowej liście refundowanej?któraś kupowała już w maju?
:-)
Nat a no tak nam wypisala tylko do konca maja i na kontrol mamy przyjechać i właśnie nie wiem chyba sama zacznę przechodzić na zwykle bo skóra jest czysta już dlugo a je serki,parówki ciastka i nic sie nie dzieje
A jak pepti na nowej liście refundowanej?któraś kupowała już w maju?
Kania78
...
Renata ja jeszcze nie kupowałam ale czeka mnie to w najbliższym czasie :-)
Nice jak Alicja i Przemek?
Roxannka a Patryk?
Makuc,Happy Wasze Córy wszystko już jedzą ?
Ida u Ws skończyły się problemy?
U Nas różnie, jeszcze do niedawna było kiepsko ze skórą nie tylko na buzi, teraz powoli schodzą plamy.
Za m-c mamy testy skórne pokarmowe.
Nice jak Alicja i Przemek?
Roxannka a Patryk?
Makuc,Happy Wasze Córy wszystko już jedzą ?
Ida u Ws skończyły się problemy?
U Nas różnie, jeszcze do niedawna było kiepsko ze skórą nie tylko na buzi, teraz powoli schodzą plamy.
Za m-c mamy testy skórne pokarmowe.
Ida Sierpniowa
Kaniu, ciężko stwierdzić czy sie skończyły... czasem robią się jej jeszcze czerwonawe polisie, albo szorstkie łokcie, ale takiej akcji jak w styczniu nie było już.
a za Wasze testy trzymam kciuki, żeby wyszły jak najbardziej optymistycznie

a za Wasze testy trzymam kciuki, żeby wyszły jak najbardziej optymistycznie

nice-girl
RENATA - super że nabiał mu służy. Może rzeczywiście warto spróbować z normalnym mleczkiem. Oby mały już z tego wyrósł :-) Sprawdzałam na nowej liście i pepti bez zmian: pepti2 po 11, a pepti 1 po 13.
KANIA - fajnie że już niedługo te testy. Może się wreszzcie coś wyjaśni.
IDA - super że jest taka poprawa :-)
U nas ostatnio za to gorzej. Ala jest na Pepti, już jej piersią nie karmię wcale. No i wszystko było super, ale ostatnio wylazły jej suche szorstkie plamki w kilku miejscach na ciele:-( Tzn nic strasznego. U Przemka takim czymś to sięw ogóle nie przejmuje. No ale boję się że to może być początek czegoś gorszego :-( Od 4 dni mała dostaje trochę jabłuszka,ale plamki były zanim jej dawać zaczęłam więc to nie od tego. Podejrzewam pyłki... No i katar ma od razu jak na dwór wyjdę z nią.
U Przemka jak na niego to było super, ale ostatnio jak u taty byliśmy to było straszne pogorszenie. Okropnie go sypnęło i to takie zaognione zmiany z rankami. Podejrzewam też te nieszczęsne pyłki :-( A wizytę mamy dopiero 8 czerwca. Zawsze jak tam jeździliśmy to mu się poprawiało, bo tam jednak mniej zanieczyszczeń środowiska,ale za to teraz te pylenie, lasy blisko. Już mu to podleczyłam Protopkiem, ale nie wiem co to dalej będzie. No i bierze 2 razy dziennie regularnie Ketotifen.
KANIA - fajnie że już niedługo te testy. Może się wreszzcie coś wyjaśni.
IDA - super że jest taka poprawa :-)
U nas ostatnio za to gorzej. Ala jest na Pepti, już jej piersią nie karmię wcale. No i wszystko było super, ale ostatnio wylazły jej suche szorstkie plamki w kilku miejscach na ciele:-( Tzn nic strasznego. U Przemka takim czymś to sięw ogóle nie przejmuje. No ale boję się że to może być początek czegoś gorszego :-( Od 4 dni mała dostaje trochę jabłuszka,ale plamki były zanim jej dawać zaczęłam więc to nie od tego. Podejrzewam pyłki... No i katar ma od razu jak na dwór wyjdę z nią.
U Przemka jak na niego to było super, ale ostatnio jak u taty byliśmy to było straszne pogorszenie. Okropnie go sypnęło i to takie zaognione zmiany z rankami. Podejrzewam też te nieszczęsne pyłki :-( A wizytę mamy dopiero 8 czerwca. Zawsze jak tam jeździliśmy to mu się poprawiało, bo tam jednak mniej zanieczyszczeń środowiska,ale za to teraz te pylenie, lasy blisko. Już mu to podleczyłam Protopkiem, ale nie wiem co to dalej będzie. No i bierze 2 razy dziennie regularnie Ketotifen.
reklama
nice-girl
KANIA - na takie zaczerwienione zmiany to polecam zwykłą maść cynkową - wysuszy je i się złuszczą, no i złagodzi podrażnienie. U nas też na zaczerwienia kojąco działa kąpiel z dodatkiem mąki ziemniaczanej. No i my to stosujemy też ten Protopic - działa jak sterydy, ale nie zawiera sterydów. U nas bardzo dobrze się sprawdza. Jak posmaruje się tym przez kilka dni (tzn. nawet jak zmiany zejdą to nadal się smaruje w tym miescu, tak łącznie 7 dni) to potem na jakiś czas jest spokój. No i tym można właśnie smarować twarz i wszelkie zgięcia, bo sterydami się nie powinno. Tylko to jest na receptę, no i dość drogie, ale jak się poszuka po aptekach to są takie gdzie sprzedają tę maść za ok.35-40zł