reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Alergia i problemy z nią związane

nice, kania, biedne maluszki...
nice, oby z Alą nie było gorzej - kciuki zaciśnięte!!!
Kaniu, a tobie żebyś też znalazła "złoty lek" dla Oliwki!!!niech te testy rozjaśnia wam sytuację!!!

a tak mi się przypomniało, moja sis miała właśnie jako maluszek okropną alergię i kąpana była w kalii, do tego kazali ją czymś smarować a to jeszcze bardziej pogarszało bo zasuszało tak że skóra aż pękała... naprawdę teraz jednak jest łatwiej o takiego maluszka zadbać:tak:tylko szkoda że w ogóle muszą sie z takim czymś męczyć:zawstydzona/y:

reklama
Renata i jak? Podałaś już mleko normalne?
U nas też Pudzianek jadł serki normalne i było OK, a zaczęłam mieszać bebilon pepti z HA i niestety...
Ja jeszcze nie kupowałam w maju, ale niedługo muszę pójść po receptę.
Nice mam nadzieję, że z Alicją nie będzie pogorszenia. A Przemkowi życzę poprawy! Mój też cały czas na ketotifenie.
A Wy mieliście testy na pyłki? Czy tylko pokarmowe?

My mamy dopiero pod koniec miesiąca wizytę u alergologa.
Generalnie jest OK, ale pod kolanem nadal jest plamka czerwona już nie pamiętam czasu kiedy by jej nie było :eek:

Natolin - a co się dzieje? Jakie ma objawy?
U nas u Przemka ostatnio była duża poprawa, a od przedwczoraj znowu pogorszenie. Nie wiem od czego, albo znowu jakieś pyłki, albo jeszcze może być od dżemu truskawkowego, bo właśnie przez 2 ostatnie dni jadł po raz pierwszy. Na razie go odstawiłam i zobaczę co będzie.
Przemek nie miał za bardzo testów na pyłki, w tym 1 panelu tylko była bylica, brzoza i mix traw,ale nic na to nie wyszło. My mamy wizytę dopiero 8 czerwca. To będzie ta wizyta u tej niby genialnej pani doktor, na którą czekamy ponad rok. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. A u tej naszej co chodzimy to dopiero w lipcu mamy wizytę. Fajnie jakby któraś zleciła nam testy na pyłki.

Nice u nas to głównie problemy ze strony układu pokarmowego.
Na truskawki mój Pudzianek jest uczulony, wyszło mu w testach. A u Was w testach truskawki wyszło, że są OK?
Trzymam kciuki za wizyty i żeby zlecili testy na pyłki.

Nice trzymam kciuku za wizytę i za testy, żebyście dostali skierowanie.
Renata a którym miejscu ma szorskie ręce Borys?
Dużo mleka pije jeszcze Borys, że się tak zmartwiłaś ceną? Będziecie przechodzić na zwykły bebilon?
Nas w piątek czekają testy ale nie wiem czy jej wykonają, bo jest w kiepskiej formie fizycznej, nadal kaszle, katar, teraz jeszcze ten wirus był ehhh pójdziemy zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Natolin zwykly bebilon miałam na mysli:-D
Kania on ma szorstkie dłonie caly czas a tak całe ciałko piekne,je serki,ciastka i od jakiegos m-ca dosypuje do mleka kaszke taka z nestle co jest na mleku zwyklym i wywnioskowalam że skoro nic się nie dzieje to może zaryzykować i przejść na zwykle mleko no ale on ogolnie niejadek-dzisiaj np jeszcze nic nie zjadł a nie śpi od 7 tylko mleko wypil-i u nas idzie okolo 12 puszek na m-c jeszcze.

reklama
Do góry