reklama
Elusia - jak na jabłko uczulona to przechlapane, bo większość deserków jest właśnie z jabłkiem. Banan z tego co wiem często uczula - sama jestem na niego zresztą uczulona. Może spróbuj morele - chyba z Hippa są, no i śliwki też są z Hippa. Są też same gruszki, ale one też często uczulają - no ale spróbować nie zaszkodzi, może Natalce akurat podpasują.
A my jutro idziemy do alergologa. No i rewelacji nie ma, niby jest lepiej, ale mały jest wyłącznie na mleku i nie ma styczności z żadną chemią, proszkami itp. No a i tak mu wychodzi coś, mimo sporej dawki Zyrtecu. Na sterydy doustne się nie zgodzę. Mam nadzieję, że zaproponuje nam coś innego, może inny lek,ale taki zwykły bez sterydów. Inaczej to będę musiała innego alergologa szukać. Wygląda na to że moje dziecko jest uczulone na wszystko. Ostatnio 2 razy dałam mu VitaD i obsypało go na całym ciele (mimo tego Zyrtecu) i jeszcze do końca nie zeszło, a w czwartek dostał tę witaminę. No i sypnęło go w niedzielę z tyłu na główce i po bokach na skroniach i się głowiłam strasznie od czego to, bo nigdzie indziej nic nie wyszło. No i wygląda na to, że to od kontaktu z fotelikiem samochodowym, bo w niedzielę wracaliśmy od rodziców. Muszę mu teraz podkładać zawsze pieluchę, żeby nie dotykał skórą.
dawałam jej śliwki hippa,ale jej nie podeszły bo tam jest ryż,dawałam jej właśnie jak jadła kaszkę ryżową, przewalone to jest,bo deserki głównie na jabłkach,a zupki na marchewce....także pozostało mi gotowanie ....z hippa są brzoskwinie jeszcze,więc może też spróbuje,od fotelika to może się spocił i to potówka?ciężko z tymi alergiami się żyje

nice-girl
Fanka BB :)
Elusia - a co to za lotion? Jak się nazywa? My mamy Elocom na ciężkie przypadki. No i wczoraj od pediatry dostałam Pimafucort czy coś takiego na te rączki które tak sobie pozdzierał. Ale to gorsze dziadostwo niż Elocom, no ale smaruje mu i nie powiem - ładnie wszystko się goi i nawet przestał trzeć tak tą rączką. Czyli tarł bo go swędziało. Dziś jeszcze na noc mu posmarowałam te rączki ostatni raz i koniec już z tą maścią, bo to sterydy z antybiotykiem.
Elusia - a co to za lotion? Jak się nazywa? My mamy Elocom na ciężkie przypadki. No i wczoraj od pediatry dostałam Pimafucort czy coś takiego na te rączki które tak sobie pozdzierał. Ale to gorsze dziadostwo niż Elocom, no ale smaruje mu i nie powiem - ładnie wszystko się goi i nawet przestał trzeć tak tą rączką. Czyli tarł bo go swędziało. Dziś jeszcze na noc mu posmarowałam te rączki ostatni raz i koniec już z tą maścią, bo to sterydy z antybiotykiem.
ten lotion nazywa sie LOCOID , smaruje tylko jak jest paskudna skóra,czyli tak raz w tyg,czasem rzadziej,dziś oglądałam w TV ,jak pediatra mówił, że czasem alergia jest mylona z rogowaceniem mieszkowym,że powoduje to niedobór wit. A
Najczęściej występuje na wyprostnych częściach kończyn, gdy zajmuje twarz dotyczy zwykle okolicy brwi i występuje razem z zaczerwienieniem twarzy.Skóra pokryta grudkami jest sucha i szorstka, sprawia wrażenie tarki, przypomina trwałą "gęsią skórkę". Objawy często mają mniejsze nasilenie latem.
Załączniki
Ostatnia edycja:
cass
Elusia, najmniej alergizującym owocem jest jabłko, i nie sądzę żeby twoje dziecko miało uczulenie na jabłko. Może chodzi o jakiś dodatek który jest w słoiczku. Próbowałaś dać starte jabłko nie ze słoika?
Powiem Wam że moja ma uczulenie na Vita D, zmieniliśmy na delivikap i jest ok, to samo z Cebionmulti.
I coś jeszcze, jak dawałam banana miesiac temu, to było uczulenie, jak daję teraz to już nie ma. Trzeba próbować co jakiś czas tego samego.
My nie dajemy sterydów, mamy syrop Ketotifen na kilka tygodni i w razie nasilenia Clemastinumm w syropie no i Elocom miejscowo. Z locoidem radzę uważać bo może dostać posteroidowego zapalenia skóry.
Powiem Wam że moja ma uczulenie na Vita D, zmieniliśmy na delivikap i jest ok, to samo z Cebionmulti.
I coś jeszcze, jak dawałam banana miesiac temu, to było uczulenie, jak daję teraz to już nie ma. Trzeba próbować co jakiś czas tego samego.
My nie dajemy sterydów, mamy syrop Ketotifen na kilka tygodni i w razie nasilenia Clemastinumm w syropie no i Elocom miejscowo. Z locoidem radzę uważać bo może dostać posteroidowego zapalenia skóry.
natolin
hmmm, to może z moją alergią (a raczej alergią Pudzianka) nie jest tak źle, bo my nic nie dostajemy oprócz zalecenia, by nanobase używać, ale to krem z apteki po prostu.
życzę Wam dziewczyny, żeby i z Waszymi dzieciaczkami było coraz lepiej.
życzę Wam dziewczyny, żeby i z Waszymi dzieciaczkami było coraz lepiej.
u mojego od paru dni jest... lepiej. Dalej potwornie sucha pękająca skóra ale już nie ma krostek. Przestałam dawać jakiekolwiek słoiki. Je tylko mleko z dodatkiem kleiku kukurydzianego.
I wiecie co takie przemyślenia teraz mam... bo jak smaruję jak opentana twarz Adasia Balneum to skóra jest w miarę miękka i nawilżona a jak tylko ze 3 godziny minie znowu sucha. Może skóra się niejako uzależniła od tych kremów i sama się już nie nawilża...? I jest dobrze tylko jak jest krem?
Może przesadziłam bo czasami smarowałam go co pół godziny bo taki był suchy...
I wiecie co takie przemyślenia teraz mam... bo jak smaruję jak opentana twarz Adasia Balneum to skóra jest w miarę miękka i nawilżona a jak tylko ze 3 godziny minie znowu sucha. Może skóra się niejako uzależniła od tych kremów i sama się już nie nawilża...? I jest dobrze tylko jak jest krem?
Może przesadziłam bo czasami smarowałam go co pół godziny bo taki był suchy...
Ostatnia edycja:
cass
Sivle69, zmieniaj maści u nas pomogło, na nogach ma tylko jeszcze suchą. Ja stosuję zamiennie i zmieniam co 2 tygodnie. Zmieniłam też emolium na Oilan, ten z 64% parafiny i jest o niebo lepiej. A na buzię używam Nivea, też jest tłuściutki
reklama
Elusia, najmniej alergizującym owocem jest jabłko, i nie sądzę żeby twoje dziecko miało uczulenie na jabłko. Może chodzi o jakiś dodatek który jest w słoiczku. Próbowałaś dać starte jabłko nie ze słoika?
dawałam jej jabłko ze słoiczka kiedys i uczulenie było, i po jabłku zwykłym też,także spróbuje za jakiś czas dać ponownie,ja od początku daje DEVIKAP,przestraszyłaś mnie z tym posteroidowym zapaleniem skóry,zwłaszcza ,że to uczulenie zawsze ma tylko na buzi,a reszta ciała gładziutka,chyba wyrzucę do śmieci ten LOCOID,żeby mnie nie kusiło go używać!!!po maści robionej też schodzi,ale troszkę później;-)