reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

hmm u nas po rybce narazie ok ;-)
Roxi ważne jest, że dziecko dużo zjada, ale też trzeba się zastanowić co zjada, bo jak ma dietę eliminacyjną to może mieć niedobory.Mięsko to największe dawki żelaza.
Nice dobrze, że już ze skórą lepiej.Trzymam kciuki za dynię.
Mamusie podajecie jeszcze jakieś probiotyki typu Latopic, czy Dicoflor 30? bo ja podaję ten pierwszy .

reklama
Elusia - super, że po rybce ok :-) Ja podawałam Dicoflor, skończył nam się kilka dni temu i teraz mam zamiar kupić Latopic i mu jeszcze trochę to dawać.

ELUSIA dobrze, że z rybką OK. my podawaliśmy dicoflor, ale to gdzieś do skończenia pół roku przez małego, bo nasz alergolog uważa, że to nie jest konieczne. odstawiłam i faktycznie nic się nie pogorszyło ani nic.

nice ja dawałam Dicoflor , ale 2 mce temu, alergolog nam zmieniłą na Latopic , bo powiedziałą , że w tym pierwszym się skład zmienił. I muszę przyznać OGROMNEGO pozytywa dla Latopicu, bo odkąd go podaję Natalce, ma super skórę - buzka gladziutka:tak:
nat u Was widoczna poprawa,także zapewne nie musicie go podawać już. Ja stosuję osłonowo , żeby nie wchłaniały się te alergeny nowe i nie wystąpiła reakcja.;-)

elusia, dokładnie, najważniejsze co i ile je, a wiadomo nasze alergiczne dzieciaczki mają utrudnione zadanie ;-)naszczęście mój Ptysiek je mięsko prawie codziennie, królik, kurczak i indyk, więc mam nadzieje że to wystarcza mu, do tego warzywa i owoce :tak:

My kiedyś dawaliśmy bio gaje, ale po tym jak podejrzewaliśmy ją o uczulenie to przestaliśmy i teraz leży całe opakowanie w lodówce :dry:
Fajnie, że u was ryba ok :-) u nas chyba też ale jeszcze poobserwuje ;-)

Ostatnia edycja:
No to właśnie zakupię ten Latopic, zaszkodzić nie zaszkodzi, a jeśli miałby pomóc to byłoby super :-)

Bio Gaie też kiedyś mały dostawał,ale to dawno na kolki.

No to musze się pochwalić, że plamka prawie całkowicie zniknęła. Najdziwniejsze jest to, że nastąpilo to w momencie kiedy zwątpiłam we wszelakie diety i dałam Alicji nabiał :eek: i kto mi powie o co w tym wszystkim chodzi :oo2::confused:

NICE jak tam u Was aktualnie sytuacja wygląda?
ELWIRKA Oli leki pomagają? i KANIA jak wygląda kwestia celiakii? doszliście do jakis wnioskow?

Makuc super, że u Alicji plamka znikła, pewnie teraz masz mega zagadkę jak to się stało????

Powiem tak, teraz jesteśmy na etapie przejścia na pepti, plama na buzi nadal jest...
Od tego zaczynam, jak zmienię mleko i nie pomoże to znaczy że przyczyny trzeba szukać gdzie indziej, czyli gluten, żółtko albo nie wiem coooo...
Z testami poczekam jak skończy ten rok.

Elwirka jak Oliwka po kuracji???
Elusia super, że rybka ok u Was :-)

Ostatnia edycja:
dokładnie. i to jaką zagadkę... coś czuję, że zarówno u Was jak i u nas wszystko dopiero po testach się wyjaśni :sorry:

reklama
makuc, kania, z tymi alergiami to często jedna wielka niewiadoma i czasem znikają równie szybko jak sie pojawiają. Czasem nawet testy nie odpowiedzą na te nurtujące nas pytania, a dziecku nagle wszystko przechodzi ... osobiście znam wiele takich przypadków i mam nadzieje że u nas wszystkich też tak będzie ;-)

makuc,
dobrze, że plamka znika :-) ale pewnie nie ma to nic wspólnego z podaniem nabiału, a może wręcz jest to skutek wcześniejszego odstawienia alergenu ... who knows :rolleyes2:

U nas narazie cisza po rybce, więc będę się przymierzać do żółtka nareszcie :-) tylko zastanawiam się czy zacząć od kurzego czy przepiórczego :unsure:

Do góry