reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

po trzech tygodniach powiedzieli że jeszcze badanie nie jest zakończone, ale właściwie można przyjąć że jest ok, i kazali zadzwonić za trzy dni to wdedy będzie juz definitywny wynik.
Ja miałam badanie dokładnie tydzień wcześniej 14.02

Ostatnia edycja:
reklama
DZIEKUJE :-) moja historia niech wlewa troche nadzieji w serca dziewczyn ktore po usg genetycznym uslyszaly ze brak kosci nosowej to bardzo duza ewentualnosc na ZD.pozdrawiam wszystkich i dzieki za wsparcie.

Bardzo się cieszę że wszystko jest jak należy:-) Gratulacje!!! Dobrze że zrobiłaś amino bo zamartwiałabyś się do końca ciąży, a tak to kamień z serca, Powiem Ci ze jak tak dlugo się nie odzywałas to myślalam że jednak coś Ci tam wyszlo nie tak, Ale super wiadomość od rana! No to co- teraz na zakupy różowe:-)

Dziewczyny witajcie.. przeczytałam cały wątek od pierwszej strony.. były i dobrei złe wiadomości były również kłótnie..
ja potrzebuję rady odnośnie tematu
mianowicie
CRL:48mm. NT: 2,7. Zwrotna fala A
reszta parametrów w normie, kość nosowa też
ryzyko tirisomii: 1:28
po odebraniu wyników krwi:
wolne B-hCG 21,90 IU/I odpowiada 0,524 MoM
PAPP-A 0,867 IU/I odpowiada 0,566 MoM
nowe wyliczone ryzyko: 1:597
i jak to jest że USG złe natomiast krew oki, któremu markerowi wierzyć? jestem w 13 tyg więc na amniopunkcję mam jeszcze chwilkę do zastanowienia

reklama
Ja też zrobiłam amino i jestem spokojniejsza, ale musisz wziąć pod uwagę komplikacje, u mnie wystąpiły skurcze macicy i od dwóch miesięcy jestem na fenoterolu i muszę leżeć, i być może tak juz będzie do końca ciąży

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry