Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Maz mowil ze jeczalam za kazdym razem jak sie przekrecalam... Koszmarny bol plecow 

Witam,
Dziewczyny przeczytałam prawie całe forum. Kurcze, ale Wam zazdroszczę, że już jesteście po badaniach a jeszcze bardziej, że w większości macie już wyniki. Ja będę miała trzy dni przed sosenką. Bardzo się denerwuję, choć Wasze posty troszkę mnie uspokoiły. U mnie ryzyko trisomii 21 po teście Pappa określono na 1:203, podstawowe wynosiło 336, ryzyka pozostałych zespołów znacznie się zmniejszyły. Na usg nie było nic niepokojącego. Mam 33 lata. Szczerze Wam powiem, że trochę żałuję że poddałam się badaniom biochemicznym. Teraz już mleko się rozlało i idę za ciosem, jak nie zrobię amniopunkcji to będę się bardzo denerwowała do końca ciąży a już wczoraj, kiedy się dowiedziałam, przepłakałam cały dzień. Oczywiście targają mną wątpliwości, pewnie jak każdą z Was. Na etapie, przed badaniem, szczególnie dotyczą kwestii powikłań. Dziewczyny w jakim czasie po badaniu mogą wystąpić powikłania??? Jutro czeka mnie wizyta u genetyka, zobaczymy czego tam się dowiem. Amniopunkcję będę miała robioną w Multimedzie na Waryńskiego w Warszawie przez lekarza Wielgosia albo Węgrzyna. Znacie może tych lekarzy, chętnie bym zapoznałą się z opinią na ich temat. Pozdrawiam.