reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Mi nie robili USG po amnio, mimo że byłam w szpitalu. Na wypisie miałam że mam sie zgłosic do lekarza prowadzącego na kontrolę i poszłam 3 dni po. Tak wiec jak najbardziej dobrze ze masz ta wizytę 3 dni pozniej, trzeba sprawdzić jak wygląda dzidzius, jak wygląda pęcherz itp.
Dziewczyny samym badaniem nie ma się co martwić, trwa 3 minuty i prawie bezbolesne. Mnie bardziej przerazało czekanie na badanie a pozniej czekanie na wynik.

reklama
Aaparatka a powiedz mi czy cie znieczulaja? Slyszalam tez ze niby mozna wziasc polowke relanium?!! Slyszalas o tym? Powiedz mi w pon amino to kiedy bede miec wyniki?

Julia, nie znieczulają, ale naprawde to nie boli !!! Ja się bardziej bałam, zeby dzidzius sie nie ruszył i w igłe nie wleciał, ale na szczescie akurat spał. Jak masz w pon amnio, to jest szansa ze w piątek bedzie FISH, najpozniej w poniedzialek. A pełne to niby 3 tygodnie, ale u mnie już 4,5 tygodnia to trwa.

A mi nie robili USG po amnio ani nie kazali iść na badanie. Lekarz kazał sie oszczędzać trzy dni, ja lezalam piec w domu, wstawalam w sumie tylko sikac i cos zjesc, bo wolalam dmuchać na zimne. Sam zabieg kompletnie nie boli, ja byłam tak zdenerwowana, ze gadalam z lekarzem i nawet nie poczułam jak wbił mi igle. Tak jak mówi Aparatka - najgorsze jest czekanie na wyniki. Trzymam kciuki i wierze, ze u Was te historie skończą sie tez dobrze.

Jeszcze nie tak dawno sama szukalam w tym miejscu pocieszenia i uspokojenia. Przeszlam przez to wszystko. Złe wyniki. Amniopunkcja i dlugie czekanie na wynik. Stres i strach czy z dzieckiem wszystko dobrze. I dobrze. Dziś tulę swoją córeczkę uśmiechniętą i pogodną czego i Wam życzę. Trzymam kciuki za każda z Was i za każde dzieciątko.

Sis, a jakie miałas złe wyniki, USG., pappa? Super ze dziecko zdrowe, a czy miałas jakąś szczególną opiekę, badanie itp w czasie porodu i tuż po?

Julia trzynmam kciuki za jutrzejsze amnio !

Sis no wlasnie co tam z wyszlo nie tak? Super ze dzidziatko zdrowe!

Aaparatka no ja juz na oddziale...jutro na obchodzie bede wiedziec wiecej,a powiedz mi musialas byc nadczczo?

reklama
Aha no widzisz bylam u piguly powiedziala ze chwila moment i mnie wezma...mam pytanie czy usg robia przez brzuch? W trakcie zabiegu? Bylam juz w kasie.zaplacilam za Fish

Do góry