reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Badania, Wizyty, USG :)

Ja mialam usg prawie co miesiac raz tylko w poprzednim miesiacu nie mialam bo robila mi inne badania a tak to na kazdym przynajmniej zajrzala czy jest wszystko ok . Teraz tylko musze czekac az go zobaczę na żywo :-)

reklama
A oto moje 2 i pół cm Szczescia;)
Wygląda jak ten duszek Kacperek z bajki;);)

Załączniki

• 1448629588638.jpg
    1448629588638.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 72
Basiaaaa będzie dobrze :) nie stresuj się :)

Co do usg to nie ma żadnych badań które stwierdziłyby jakiekolwiek niebezpieczeństwo dla dziecka. Wiadomo za to o nieocenionych zasługach tych badań dla oceny zdrowia i ewentualnego ratowania maluszków. Poza tym usg to nie jest żadne napromieniowanie, to nie rentgen ;) usg to fale ultradźwiękowe, których nota bene w naszym otoczeniu jest dość sporo tylko my ludzie nie jesteśmy w stanie ich usłyszeć ;)

basiaa ja prenatalne też będę miała w Łodzi. :):) Skoro doktor mówił, że jest ok to będzie ok. Nie stresuj się za bardzo bo dzidziuś będzie nerwowy. :):)

Babeczki z okazji black friday np h&m ma promocję i jest trochę produktów MAMA w dobrych Cenach. Np jeansy z pasem za 109zł. Fajne one są? Śmieszne jest to że najwięcej to szortów mają dla mam :)

Gabi ja mam spodnie z h&m z pasem są super. Nie cisną, nie spadają. Polecam. Szorty też mam ale w pierwszej ciąży chodziłam latem :)

Gani ja kupiłam z spodnie z h&m za 149.99 bardzo fajne sa rurki nie wyglądają jak ciążowe i ten pas bardzo wygodny

A moja gin twierdzi że właśnie nie potrzebnie jest tak często promieniować dziecko i robi jakoś co 2 miesiąc :) Ale zawsze sprawdza czy serce pracuje tzn na sekundę przykłada i tyle. ja też spotkałam się z takimi artykułami ale zagranicznymi.

reklama
Ja nie sądzę, żeby usg było szkodliwe ale fakt faktem dokładne usg mam tylko 3 razy na całą ciążę, a na normalnych comiesięcznych wizytach dr tylko na sekundę patrzy czy serduszko bije. Nie wykonuje żadnych pomiarów, przepływów itp. a jak ma taką sondę bez monitorka, to wtedy tylko przykłada do brzucha żeby usłyszeć serce, a pod usg już nie podłącza.

1plus2 jak po wizycie??

Do góry