• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Badanie nasienia wyniki interpretacja

reklama
Zastanawia mnie ta abstynencja od alkoholu- tylko 5 dni. U nas pierwsze co powiedział lekarz to zero alkoholu i papierosów i po 3 miesiącach znów badania nasienia.

Jakoś mnie przrazily te patologiczne plemniki aż 97%. O usunięciu żylaków jeszcze nie myślałem bo przez 10 lat tylko dwa razy dały o sobie znać ale jeśli miało by to pomoc to o tym Pomyślę
W przypadku usunięcia żylaków wynik mógłby się pogorszyć. Ja bym poszła do androloga i zdała się na niego.
Androlog to specjalność i nie każdy urolog to androlog. Przegrzane jądra od żylaków mogą powodować mało form prawidłowych. Z drugiej strony jest naprawdę duzo tych plemników i mogą kompensować to ze nie są idealne. 3% z 150 mln to inna bajka niż 6% z 15mln.
Przy takich wynikach powinno się udać. Jeżeli nie to bardziej specjalistyczne badania.
A i jeszcze istotna rzecz, te wyniki są dobre, ale żylaki mogą postępować może warto zamrozić nasienie, jeżeli teraz nie starasz się o potomka.
Pamiętaj badanie nasienia to statystyka. Zrobili badania ustalili, ze tyle a tyle plemników o takim ruchu daje ciąże. Dopóki nie będzie ciąży to się nie dowiesz czy jest ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry