reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bardzo mały pęcherzyk ciążowy w 7tc

Część dziewczyny, wg kalendarzyka jestem w 7tc (6tydz 3dzien). Wczoraj byłam u ginekologa i pęcherzyk ciążowy jest bardzo malutkie ledwo 4,3mm.
Betę robiłam 3.02 (121,5mlu/ml)
i 5.02 (316,2mlu/ml).
Wiec wartości też dość malutkie.
Myślicie że jest jakaś szansa jeszcze?
Czy któraś z Was tak miała?

reklama
Beta nie ma nic do rzeczy bo robiłaś ją 5 dni temu i jest nieaktualna. Skoro jest widoczny pęcherzyk to trzeba czasu żeby coś się w nim też pojawiło. Jeśli nie miałaś monitoringu to nie wiesz kiedy była owulacja, która się po prostu mogła przesunąć. Co nadal nie zmienia faktu, że przy regularnych miesiączkach i ile takie masz to powinno być coś więcej.
Lekarz co na to?

Miałam podobna sytuację. Owulacja przesunęła mi się o 2 tygodnie. Jestem teraz w 10tc. Powinnam rodzic w sierpniu wg Om a termin mam na wrzesien wg usg 🙂 2 dni przed okresem beta wynosiła <1 🤷

Część dziewczyny, wg kalendarzyka jestem w 7tc (6tydz 3dzien). Wczoraj byłam u ginekologa i pęcherzyk ciążowy jest bardzo malutkie ledwo 4,3mm.
Betę robiłam 3.02 (121,5mlu/ml)
i 5.02 (316,2mlu/ml).
Wiec wartości też dość malutkie.
Myślicie że jest jakaś szansa jeszcze?
Czy któraś z Was tak miała?
Szansa jest taka sama jak przy każdej innej ciąży :) Rozwiązanie jest proste nie jesteś najprawdopodobniej w 7tc, tylko w młodszej świadczy o tym zarówno beta jak wielkość pęcherzyka. Czy wiesz kiedy była owulacja to powinno rozwiązać twoje wątpliwości, co do zaawansowanie ciąży.

Hej, w zeszły czwartek byłam na usg, wtedy 5+5, pęcherzyk ciążowy 6,5mm.
Wczoraj kolejne usg 6+5, w ciągu tego tygodnia pęcherzyk urósł tylko o 2mm- aktualnie 8,5mm. Brak pęcherzyka żółtkowego, nie mówiąc o zarodku 🥺 Kolejna wizyta w piątek za tydzień będzie decydująca.
Nastawiać się na najgorsze, czy jest jeszcze szansa? 🙏🏻

reklama
Hej, w zeszły czwartek byłam na usg, wtedy 5+5, pęcherzyk ciążowy 6,5mm.
Wczoraj kolejne usg 6+5, w ciągu tego tygodnia pęcherzyk urósł tylko o 2mm- aktualnie 8,5mm. Brak pęcherzyka żółtkowego, nie mówiąc o zarodku 🥺 Kolejna wizyta w piątek za tydzień będzie decydująca.
Nastawiać się na najgorsze, czy jest jeszcze szansa? 🙏🏻
Pęcherzyk rośnie około 1 mm na dobę. Więc jeżeli w ciągu tygodnia urósł tylko 2 mm to nie wróży to dobrze. Więc nastawialabym się na najgorsze.

Do góry