• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Jugoslawa wiesz co my puki co jeszcze oficjalnie sie nie staramy...duzo zalezy od sytuacji ktora sie rozwiaze na czasie...ale to raczej kwestia paru miesiecy.
Dzis dla mnie ciezki dzien pod tym wzgledem ze przyjaciolka zaszla rowno w ciaze jak ja...i dzis w nocy urodzila. bardzo sie ucieszylam, ale tez dopadly mnie moje demony, ze niestety ja niemoge przytulic i przywita mojej corki.
Gdyby niezbieznosc naszych terminow nie bylo by tego placzu i rozpaczy za czyms co odeszlo i sie pogodzilam...
Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi?
Tule kochana rozumiem co czujesz

reklama
Hej dziewczyny:-) wczoraj już nie wyrobiłam się z napisaniem ale dziś wszystko opowiadam. Jestem mega szczęśliwa po wizycie wczorajszej. Fakt że hormony trzeba podreperowac i biorę luteine ale endometriozy nie znalazł. Za to odnalazł mój zaginiony prawy jajnik. Chyba mam go w dziwnym miejscu bo go szukał i szukał ale jest. Bardzo malutki co prawda ale gin powiedział że skoro w tym cyklu jest komórka z lewego to prawy odpoczywa. Tamta kobitka to albo mnie chciała na kasę naciągnąć albo jednak aż taka kompetentna nie była. Ja jednak wierzę że to on ma rację. Z tej radości to my z mężem wczoraj nieźle poszalelismy! Zamówiłam sobie testy owu, sprawdzone bo już 50 takich zużyłam i czekam na owulacje. Moj pęcherzyk ma już 17 mm więc w ciągu trzech dni powinien się ogarnąć i wystrzelic piękna komórkę jajowa.

Jula tule Cie mocno...nie wyobrażam sobie jak musi Ci być przykro:-( ja mega przeżywam wszystkie ciąże w rodzinie i wśród znajomych...a jest ich troche...z mężem zaczynamy się izolować. Nie chcemy nigdzie jeździć żeby tylko nie było głupich docinkow typu "a wy co spicie ?bierzcie się do roboty!" No i jak każdy zagadaje moja siostrę o brzuch i małego to ja mam łzy w oczach...

Lux to teraz tylko przyjemności Wam pozostały. Ciekawe jakich sąsiadów będziecie mieć. My z mężem mamy fajnie ha ha. Za ścianą przy naszym łóżku sąsiedzi też chyba mają łóżko i już nas nie raz jekami i stekaniem obudzili. My też im dłużni nie jesteśmy

Luska nie ty jedna będziesz ciężarna z astma. Będzie dobrze. Lekarz dobierze odpowiednie leki i urodziny zdrowe dziecko. A jeśli teraz się nie uda ( mimo tego trzymam mocno kciuki bo okresu nie masz ) to w następnym cyklu podchodzimy do iui?

Hejo,

tynka:
o kurde! Ale zmiana! Normalnie, aż strach się bać, że się trafi do takiego lekarza jak ta poprzednia babka! Dobrze, że poszłaś na dodatkową konsultację, bo jak widać to jest zupełnie inaczej, jest dobrze :) No ale te nerwy i strach, który tamta ci zafundowała :/ Koszmarny lekarz :/ A pomyśleć, że są ludzie co jej uwierzą w jakąś diagnozę :| Nooo to teraz czekamy aż komóreczka podrośnie i jazda :D Yeah! A dostałaś jakieś leki prócz luteiny?

Udanej soboty dziewczyny ;)

Ostatnia edycja:
Narazie nie. Powiedziała że daje mi trzy miesiące i w ciągu tego czasu mam mojego męża zaciągnąc na badania nasienia, bo nie chce pakować we mnie tony leków jeśli trzeba będzie nad męża nasieniem pracować. Mimo wszystko jestem mega zadowolona. Szkoda że od razu do niego nie poszłam.

tynka: no i to jest rozsądne podejście :) Już mi się podoba ten lekarz. Mam nadzieję, że to początek dobrej współpracy i niedługo nam się pochwalisz, piękną betą :) Zresztą, ładnie ci rosną pęcherzyki, a to jest już część drogi za tobą :) Dobrze będzie. No i jak lekarz mówi, że nasienie wypada zbadać, to chłop też inaczej reaguje. U mnie tak było właśnie, że jak ja mówiłam to przeciągał to w czasie, że zrobi, zrobi...tygodnie mijały, a badań nie zrobił. Wystarczyło, że lekarz powiedział mi, że wypada zrobić to badanie i zaraz następnego dnia się zapisał mój chłop :D

Hej dziewczyny:-) wczoraj już nie wyrobiłam się z napisaniem ale dziś wszystko opowiadam. Jestem mega szczęśliwa po wizycie wczorajszej. Fakt że hormony trzeba podreperowac i biorę luteine ale endometriozy nie znalazł. Za to odnalazł mój zaginiony prawy jajnik. Chyba mam go w dziwnym miejscu bo go szukał i szukał ale jest. Bardzo malutki co prawda ale gin powiedział że skoro w tym cyklu jest komórka z lewego to prawy odpoczywa. Tamta kobitka to albo mnie chciała na kasę naciągnąć albo jednak aż taka kompetentna nie była. Ja jednak wierzę że to on ma rację. Z tej radości to my z mężem wczoraj nieźle poszalelismy! Zamówiłam sobie testy owu, sprawdzone bo już 50 takich zużyłam i czekam na owulacje. Moj pęcherzyk ma już 17 mm więc w ciągu trzech dni powinien się ogarnąć i wystrzelic piękna komórkę jajowa.

Jula tule Cie mocno...nie wyobrażam sobie jak musi Ci być przykro:-( ja mega przeżywam wszystkie ciąże w rodzinie i wśród znajomych...a jest ich troche...z mężem zaczynamy się izolować. Nie chcemy nigdzie jeździć żeby tylko nie było głupich docinkow typu "a wy co spicie ?bierzcie się do roboty!" No i jak każdy zagadaje moja siostrę o brzuch i małego to ja mam łzy w oczach...

Lux to teraz tylko przyjemności Wam pozostały. Ciekawe jakich sąsiadów będziecie mieć. My z mężem mamy fajnie ha ha. Za ścianą przy naszym łóżku sąsiedzi też chyba mają łóżko i już nas nie raz jekami i stekaniem obudzili. My też im dłużni nie jesteśmy

Luska nie ty jedna będziesz ciężarna z astma. Będzie dobrze. Lekarz dobierze odpowiednie leki i urodziny zdrowe dziecko. A jeśli teraz się nie uda ( mimo tego trzymam mocno kciuki bo okresu nie masz ) to w następnym cyklu podchodzimy do iui?
Nie wiem zmienilam lekarke wiec narazie mam badania i usg 8 powie mi co robimy cytologia wynik juz powinien byc hormony tez pod warunkiem ze okres sie pojawi szyjke mam polozona wysoko wiec sie nie pojawi dzis trudno poczekam biust mam ogromny boli mnie doslownie caly a co do iui to nie wiem

reklama
Tynka no to diametralna zmiana w diagnozie i co najważniejsze na lepsze,ciesze się .... bo takie wieści dają powera ... zresztą nie jesteście bezplodni wiec zawsze jest szansa :) .... owocnych starań .... a tak z ciekawości to który masz dc?

Lusia rozumiem Cię .... im człowiek mniej się w czuwa tym lzej później ....

Jakie plany na weekend?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry