reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Ja jeżeli chodzi o cykl poprzedni w którym się udało i ten brałam clo i wieska-wydaje mi się ze Wiesiek działa cuda :)

Jeżeli chodzi o poród to rodziłam siłami natury :) wody odeszły mi w domu o 22:30 pi tym jak postanowiłam nogę posmarować balsamem a ze byłam slonica i nie sięgałam to nogę zadarlam na grzejnik :) potem szpital niby 3cm rozwarcia i leżałam całą noc ....rano oxcytozyna raz .... nic....potem dwa i działo się :) .... 1 kwietnia w niedziele o 13:33 wyklulam go :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Tynka czasami to nie chce nawet tego wspominać , nawet zgoody na cc nie podpisałam najlepsze jest to ze najpierw mi jeszcze porod z oxy wywolywali , dobrze ze nawet tych skurczy nie czułam bo bym przeżyła dwa porody ...

Ja przed chwilą własnie znalazłam opis swojego porodu w archiwum grudniówek ... ciary na maxa ... wszystko się przypomina :baffled:
Jeśli się tylko będzie dało ... a wierzę że się da ... to chcę rodzić naturalnie z wszelkimi konsekwencjami ... bo ja po ścianach łaziłam

anulaaa alle ci zazdroszczę takiego porodu a najbardziej przytulenia malego po tym wszystkim ! Ja małą dopiero po godzinie zobaczyłam , mój P pierwszy ją widział ...

Ness ja tak samo ... a tak sie koleżanki chwalily cc , ze super itd .. moze w czasie porodu nic nie czuc ale dochodzenie do siebie jest straszne mi to zajęło chyba dwa tygodnie !

A najlepszy porod miała moja siostra skurczy dostała o 10:30 + odeszly wody z godzine wczesniej , stwierdzila ze ma wlosy tluste i idzie sie jeszcze wykąpać , jaa dzwonilam bo faceta ood mojej mamy przyjechal po nia o 11:20 ! Moja siostra mi to włosy już wyrywala :D a jak pojechali to musieli na stacje benzynowa pojechac bo paliwo by braklo i tak o 11:55 byli w szpitalu a o 12:00 pojawila sie mala na swiecie taki szybki porod :D

Ja mojego syna nie widziałam w ogóle, nawet mi go nie pokazali :( zabrali go a potem mój K jak zawieźli mnie na salę pooperacyjną pokazał mi go na zdjęciach w telefonie ...syn leżał za szklaną ścianą obok mojej sali a ja nawet nie mogłam do Niego wstać :( Ale poznałam go po płaczu .... zawsze go poznawałam po płaczu :) Zobaczyłam go dopiero nastepnego dnia po porodzie

Coś na poprawę humoru :)
1457627454_nj4ziy_600.jpg

Załączniki

• 1457627454_nj4ziy_600.jpg
    1457627454_nj4ziy_600.jpg
    97,1 KB · Wyświetleń: 105
Nessi a napisze ci , ze kiedys mialam podobnie :D caly wozek w kauflandzie napakowany i juz skasowany a ja portfela zapomniałam normalnie spalona bylam strasznie :P

xbum: taaak lepiej, dzięki :) Jednak nospa działa cuda, a dwie nospy to już w ogóle :D

tynka: tak w zasadzie według tego co mówią lekarze to zdrowa para powinna zajść w ok. rok w ciążę. Jednym uda się w 1 cyklu a innym w ostatnim :/ Wiadomo, że pewnie w granicy normy jest np. zajście po 12 miesiącu. To wszystko trudne jest, bo człowiek tak czeka i już by chciał, a nie wychodzi :(

anula: ładna data porodu :D Taki maleński psikusik :D

Mam nadzieję, że i ja będę mogła kiedyś opowiadać o swoich porodach :)

A co do testów owu to ja polecam rossmanowe testy owulacyjne Facielle czy jakoś tak. W opakowaniu jest 5szuk i jak jest promocja to za ok. 15 zł można kupić. Ponoć czasem i za ok. 10 zł można złapać, ale nie widziałam takiej ceny jeszcze. Wiem, że wychodzi dużo drożej niż te z allegro, ale te przekonały mnie tym, że pierwszy raz w życiu mi wyszły! A z allegro testowałam jakiś czas temu i były do dupy :/ Opakowanie spokojnie na jeden cykl wystarcza. Tylko trzeba pamiętać, żeby robić po południu tak 17.00 i w górę no i ok. 3h nie pić przed zrobieniem, bo jednak ma to duże znaczenie.

reklama
a ja dziś byłam z kuzynka w szpitalu na ginekologii .... kuzde dziwny zbieg okoliczności to ona dokładnie 3 miesiące temu mnie wiozla na ta sama izbę przyjęć,tez w sobotę i tez 12stego ....szlak ....siedząc tam i myśląc że już byłabym w 4mc ciąży trafiło mnie wewnątrz .... a u niej ostry ból po lewej stronie aż padła w łazience z bolu ....okazało się ze to owulacja bo ma bardzo duży pęcherzyk ! i uwaga ....ma przegrodę w macicy która blokuje wjazd plemników do jajowodow - szlak by to ....

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry