• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Beta po poronieniu

Dzisiaj jesteś zapewne w trakcie owulacji 😊 Jeżeli do 3 dni wstecz współżyłaś z partnerem do szansa jest, a dzisiaj też można "poprawić", żeby zwiększyć szanse 😁
staraliśmy się w nocy no i dziś poprawimy.Po stracie dziecka strasznie zapragnęłam od razu kolejnego dziecka.Staramy sie od stycznia i nic i boje się że przegapiłam owulacje

reklama
test z góry jest z wczoraj a ten niżej z dzisiaj i widać że jest słabsza kreska...martwię się że owulacja już mnie ominęła
LH to hormon, który zmusza pęcherzyk do uwolnienia jajeczka. Tak jak pisałam, on musi gwałtownie skoczyć (tzw. pik) i opaść, żeby komórka jajowa się uwolniła. To że dzisiaj masz blady test nie znaczy że owulacja przepadła, a że poziom hormonu po skoku spada, i to jak najbardziej prawidłowa kolej rzeczy 😊

staraliśmy się w nocy no i dziś poprawimy.Po stracie dziecka strasznie zapragnęłam od razu kolejnego dziecka.Staramy sie od stycznia i nic i boje się że przegapiłam owulacje
To ja bym na Twoim miejscu udała się do ginekologa celem monitoringu owulacji. Testy mogą a wcale nie muszą jej pokazywać jakby co.
Bardzo mi przykro przez co przeszłaś- trudne doświadczenie ale mówię, najszybciej idź do ginekologa

Masz jakiegoś terapeutę?:)
Nie chcę brzmieć niedelikatnie, ale byłam w podobnej sytuacji i jednak mnie doradzano przyhamować w tym momencie, kiedy strasznie chciałam od razu zajść w kolejną ciążę. Zaszłam po pół roku, ale z perspektywy czasu wiem, że dla mojej psychiki było to za wcześnie.

Masz jakiegoś terapeutę?:)
Nie chcę brzmieć niedelikatnie, ale byłam w podobnej sytuacji i jednak mnie doradzano przyhamować w tym momencie, kiedy strasznie chciałam od razu zajść w kolejną ciążę. Zaszłam po pół roku, ale z perspektywy czasu wiem, że dla mojej psychiki było to za wcześnie.
uznałam że nie potrzebuje terapeuty

reklama
Testy owulacyjne, tak jak temperaturę trzeba przez kilka cykli obserwować, najlepiej kilka razy z ginekologiem żeby mieć pewność które symptomy co oznaczają. Zdrowa para może nawet rok się starać zanim się uda i to nie jest nic dziwnego. Dlatego niestety musisz się uzbroić w cierpliwość. Przeszłaś pozna stratę, organizm też musi dojść do siebie po tym wszystkim. Czy rozmawiałeś z prowadzącym i dał Ci już zielone światło? Bo nie wiemy jaka była przyczyna straty ale czasem po stracie trzeba odczekać dłużej, wdrożyć leczenie itp. pamiętaj, że hormony też długo się stabilizują ale mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i będziesz mogła całą sobą cieszyć się swoim maleństwem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry