reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mój mąż jest bardzo wysoki i dobrze zbudowany (dlatego wpadł mi w oko:-D ) i Gin mówi że stąd ta waga dzieci. Marcel mimo że wczesniak jest najwyższy w grupie, cały czas w okolicach 90 tego centyla wzrost. O rozmiarze buta nie wspomnę.

Nie mogę się ułożyć do snu. Budzę się często, mam mega stres już. Tydzień do szpitala mi został. Ciężko mi uwierzyć, że się uda i wszystko będzie dobrze...

Mam takie same uczucia.

reklama
Milly, Mitaginka - trzymam za was kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Malinova - muszę zapamiętać, fajne :-)

Jup - może źle pomierzyli dzieciaczki i stąd ten mały przyrost? trzymaj się ciepło. Bardzo daleko zaszłaś jak na bliźniaczą ciążę

podczytuje was ale ciężko mi coś pisać... mam straszne skurcze od paru dni. Nie robię nic, leżę, leżę i leżę a i tak coraz bardziej bolesne są. Są coraz dłuższe i coraz bardziej bolą :( ryczeć mi się chce

Kołtunek, współczuję... mam nadzieję, że to chwilowe. Może akurat macica Ci się jakoś bardziej rozrasta i stąd te dolegliwości.

Mnie dzisiaj boli brzuch jak na @. A już miałam kilka dni spokoju i było tak fajnie! ;) poza stawianiem brzucha i bólem w pachwinach oraz zgagą nic mi nie dolegało ;)

Piorę dzisiaj kocyki i otulaczki, bo mężowi nie śpieszno, a czasu coraz mniej.

Mojemu też się z niczym nie spieszy, o komodę proszę się już od miesiąca a wystarczy tylko odebrać i złożyć, wtedy mogłabym już wszystko wyprać i poukładać. Łóżeczka jednak nie rozkładam bo szczerze mówiąc to się boję, ogólnie w tej ciąży coraz częściej myślę że zdarzy się coś złego.

Milly, Mitaginka trzymajcie się, będzie dobrze!!! Dzieciaczki urodzą się zdrowe i nie będzie żadnych komplikacji!!! A że się boicie, to chyba normalne, każda z nas to będzie przeżywać jak będziemy bliżej naszych dat:)

Kołtunek, współczuję bardzo:( mam nadzieję, że to nic groźnego, a jedynie jak pisze Mitaginka bolesne rozciąganie się macicy. A kiedy masz wizytę u gina?

Mitaginka, Tobie nic nie jest, wmów sobie to, jak będzie trzeba! Do soboty musisz trzymać fason, jak poimprezujesz to będziesz mogła zacząć się bać i narzekać;D żartuję:) oby ból brzucha szybko minął!!

Mnie mama przywiozła 3 walizki ciuszków, muszę je pogrupować i zacząć prać, bo kompletnie nie mam nic dla malutkiej!

Malinova, ona się chciała pochwalić, że ma i gondolę i spacerówkę:D ja myślę że tak specjalnie na spacer wyszła:D

reklama
Do góry